Mam nadzieję, że bardzo nie boli
Po malinowym chruśniaku
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Po malinowym chruśniaku
Trzy lata się z nią męczyłaś
To te kilkanaście dni do wygojenia ... dasz radę. Przynajmniej będziesz miała więcej czasu na łażenie po ogrodach forumków
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie, właśnie wróciłam ze zmiany opatrunku. Goi się świetnie [nawet miałam podejrzenie że nic nie wycięli bo nie bolało] ale za tydzień dopiero zdjęcie szwów. Nowe roślinki czekają na wsadzenie. Dzisiaj kupiłam zółtego goździka i fioletowego penstemona a wczoraj u Wentów w Kościerzynie żeleźniaka i wiesiołka. A w Obi nabyłam w super cenie za 5 zł różową budleje.
Pogoda mało ogrodowa co chwila pada i strasznie wieje tak że 'leczę rany'
Pozdrawiam troskliwych gości 
Pogoda mało ogrodowa co chwila pada i strasznie wieje tak że 'leczę rany'
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo u nas piękna pogoda,słońce mocno grzeje,wiatr słaby a temperatura 23,no tak ale dzieli nas ogromna ilość kilometrów w lini prostej to pewnie 10,życzę zdrówka
-
izaziem

Faktycznie Grażynko już jest lepij
Wiatr przegonił chmury i zaraz ruszam coś pogrzebać w ziemi bo do tej pory spełniałam się kulinarnie
Wpadłam tylko sprawdzić coś na temat clematisow włoskich - nawet nie wiedziałam żę jest taka grupa. Mam "Plena elegans' i jest tu najpisane że to grupa witicella, może to to samo?
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Izo, to gdzie Ty mieszkasz?? Myślałam, że jesteśmy prawie sąsiadkami, a tu nawet kropla nie spadła!
A przy okazji, już któryś raz słyszałam o tej szkółce w Kościerzynie, czy ja polecasz? Duży wybór?
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, świetnie, że wszystko dobrze się goi!
A przy okazji, już któryś raz słyszałam o tej szkółce w Kościerzynie, czy ja polecasz? Duży wybór?
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, świetnie, że wszystko dobrze się goi!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Izo, życzę rychłego powrotu do formy. Będzie dobrze. Jeszcze trochę i popracujesz w ogrodzie
.
Zakupy
O żółtym goździku nie słyszałam nawet, żelaźniaka wygooglałam, fajna roślinka. Lubię ogród u Wentów, o zakupach ogrodniczych nie wspominając.
Pozdrawiam cieplutko
.
Zakupy
Pozdrawiam cieplutko
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
-
izaziem

Agato mieszkam koło Wejherowa
i deszcze przeważnie mnie omijają. Tą szkółkę trzeba odwiedzić koniecznie! I właściwie nie wiem jak tam wyglądają zakupy bo dobieram tylko jakieś pojedyncze rośliny i szukam przeważnie bylin. Na pewno można tam znaleźć wiele inspiracji i ciekawych rozwiązań.
A sąsiadkami jesteśmy tylko trochę dalszymi
mam nadzieję że i tak mnie odwiedzisz
Klaryso już i tak buszuję w ogrodzie tylko muszę to robić 'rozważniej' że by sie nie walnąć w palucha
ale goi się jak nie powiem na kim...
Dzisiaj sobótka więc trzeba zrobić jakieś ognicho, co prawda przeważnie wtedy leje ale zobaczymy
. Idę skubać jagody na drożdzówkę

A sąsiadkami jesteśmy tylko trochę dalszymi
Klaryso już i tak buszuję w ogrodzie tylko muszę to robić 'rozważniej' że by sie nie walnąć w palucha
Dzisiaj sobótka więc trzeba zrobić jakieś ognicho, co prawda przeważnie wtedy leje ale zobaczymy
- Sure

Ja nawet miałam kiedyś spis, gdzie kto mieszka, ale mi się wykasował z poczty, okazało się, że ta skrzynka jest mało pojemna. A w Twoje okolice z przyjemnością się wybiorę, od jakiegoś czasu kusi mnie szkółka w Górze, gdzie podobno mają poszukiwaną przeze mnie odmianę cisa. Tylko jakoś odkładam ten wyjazd z tygodnia na tydzień... ;)
Tym razem deszcz planowany dziś w nocy, ale nie uwierzę, jeśli nie zobaczę!
Tym razem deszcz planowany dziś w nocy, ale nie uwierzę, jeśli nie zobaczę!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
izaziem

Agato może po niedzieli póki nie ma upałów? Zapraszam, kto ma chęć na wycieczkę?
Ale był falstart z tą moją sobótką
Przecież to dopiero dzisiaj
Może dlatego drożdżówka wyszła z zakalcem?! Ale i tak ognisko było a dzisiaj najwyżej mała powtórka.
Klaryso na żeleźniaka dawno polowałam a zółte goździki są często na targowisku a w ogóle to mają dużo odcieni. A żłłtego chciałam od dawna ale nie wiedziałam gdzie go wsadzić. Nie bardzo pasowała do innych żółtych roślin bo ma srebrne listki. Dwa goździki mam z zeszłego roku i pięknie kwitną. Kiedyś posiałam i miałam cudną paletę kolorów i kwiaty były na dłuższych łodygach, teraz nie mogę takich znaleźć. Te są niziutkie.
Ale był falstart z tą moją sobótką
Klaryso na żeleźniaka dawno polowałam a zółte goździki są często na targowisku a w ogóle to mają dużo odcieni. A żłłtego chciałam od dawna ale nie wiedziałam gdzie go wsadzić. Nie bardzo pasowała do innych żółtych roślin bo ma srebrne listki. Dwa goździki mam z zeszłego roku i pięknie kwitną. Kiedyś posiałam i miałam cudną paletę kolorów i kwiaty były na dłuższych łodygach, teraz nie mogę takich znaleźć. Te są niziutkie.
- Sure

Po niedzieli nie wiem, czy wyjdzie, bo mam w pracy jeszcze sporo zajęć, często kończę późno. Bliżej lipca będzie luźniej, ale zobaczę, może mi się uda. A kiedy dysponujesz czasem i o jakiej porze?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Oj, te kurzajki... mam nadzieję, że juz ok
-
izaziem

Dorbi, to była tylko jedna sztuka
ale za to mocno sie trzymała! Palec nie boli ale muszę do 5 lipca uważać na szew i nosić opatrunek, co w ogrodzie jest dość wkurzające
No i jednak dobrze że miałam przyspieszoną sobutkę
bo wczoraj oczywiście wieczorem padało. Dzisiaj na razie też jakokś nie wyraźnie

No i jednak dobrze że miałam przyspieszoną sobutkę
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Izo, żelaźniaka upoluję, bo do Wentów jeżdżę kilka razy w sezonie. Lubię oglądać ten ogród w różnych porach roku. Natomiast żółtego goździka nie widziałam, u mnie spory targ dwa razy w tygodniu, coraz więcej sprzedających byliny ( też), ale kolorki raczej tradycyjne dla goździków.
Sobótka+ Boże Ciało= tradycyjne deszcz tyle, ze 2x. Nas też wczoraj przegonił z dużej imprezy plenerowej.
Pytanie: z Wejherowa którędy jeździsz do Stężycy? Jeśli oczywiście to nie niedyskretne pytanie.
Sobótka+ Boże Ciało= tradycyjne deszcz tyle, ze 2x. Nas też wczoraj przegonił z dużej imprezy plenerowej.
Pytanie: z Wejherowa którędy jeździsz do Stężycy? Jeśli oczywiście to nie niedyskretne pytanie.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- Sure

Izo, dopiero do domu wróciłam. No, co prawda po Castoramie zaliczyłam jedną szkółkę po drodze, ale króciutko, kupiłam tylko acenę i miskanta Rotsilber, a pozostały czas stałam w korku!! Dobrze, że nie wybierałam dalej, choć pogoda się akurat poprawiła. To pewnie przez ten długi weekend takie korki! ;roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4