Różany sezon 2011

Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różany sezon 2011

Post »

Aniu Oliwka założyła wątek na ogólnym :wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki Annes, od razu poleciałam ;:65 :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, róże cudne , fotki cudne ;:167. Ruffles Dream, i Giardina bardzo mi przypadły do gustu. Szczerze pisząc nigdy o nich nie słyszałam :oops:, ale dzięki takim znawcom jak Ty , wiem troszeczkę więcej :D
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

Czy ktoś z Was posiada u siebie różę helenae Semiplena ???

Chcę ją posadzić przy drewnianej drabinie malarskiej, takiej dwustronnej i potrzebuję rady kogoś u kogo owa róża rośnie. Czy lepiej ją posadzić z jednej ze stron drabiny, żeby pędy się o drabinę opierały i przewieszały przez szczyt drabiny na drugą stronę (są długie, do 8 m w dobrej glebie), czy lepiej ją posadzić w środku drabiny, żeby pędy rozkładały się na obie strony drabiny, opierając się o szczeble?
Eclair, ja mam Semiplenę, za jakiś tydzień wkleję zdjęcie, bo dopiero zaczyna kwitnąć. Pomysł z drabiną, jeśli nie jest to niebotyczna drabina z kutego żelaza, jest chyba do odrzucenia :wink: Spójrz na "Lykke' Oliwki i wyobraź go sobie na czymś takim, biorąc jednocześnie pod uwagę, że 'Semiplena' ma kolce i to wyjątkowo czepliwe. Mam ją drugi sezon i już jest duża, zim nawet nie zauważa, a u mnie są wyjątkowo lodowate i wysuszające wiatry ;:108 To potwór. Chyba, że będziesz drastycznie ciąć ale moim zdaniem to bez sensu. Jeśli już przywiązałaś się do pomysłu z drabiną, wsadź różę w środek, po prostu nieodwracalnie zarośnie całość na amen :;230
Aniu, śliczna Scarlet Moss ;:167
eclair
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 maja 2007, o 18:27

Post »

lelumpolelum, dziękuję Ci serdecznie za cenne rady ;:180 na to liczyłam!
Kurczę... za Semiplenę juz zapłaciłam i szczerze powiem, że nie mam na nią innego pomysłu a tym bardziej innego miejsca (przewidziana centralna część ogrodu, na środku) :shock: Wygląda na to, że sprowadzam sobie do ogrodu bestię :shock: Może u mnie nie będzie tak szalała bo mam kiepską, piaszczystą ziemię? Miałam przy sadzeniu, dołek pod nią wypełniać dobrym, ogrodniczym podłożem (tak robię przy sadzeniu większości roślin w moim ogrodzie z uwagi na piach) i dać jej wiadro obornika, może w takim razie z tego zrezygnuję, to będzie skromnieszych rozmiarów :roll:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Jest jeszcze szansa, że przez pomyłkę dostaniesz inną różę :;230
Dziewczyny może czas się przenieść z wątku abeille tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 41&t=44888 do wątku Firletki.
Pozdrawiam Ida
eclair
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 maja 2007, o 18:27

Post »

abeille, przepraszam ;:180 Nie dopatrzyłam i pomyślałam, ze ten wątek jest wspólnym :roll:
Zasugerowałam się tytułem nie zawierajacym nicku i bezczelnie się wprosiłam ze swoimi zdjęciami i pytaniami. Już nie będę :wink:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Nie ma co przepraszać ;:108 Ja zakładałam ten wątek jako wspólny stąd też tytuł taki ogólny, ale po dyskusjach z dziewczynami
stwierdziłyśmy że ten watek może zostać moim, a otworzy się inny z tytułem bardziej mówiacym, tak by wszyscy wiedzieli gdzie
wklejać ich różane zdjęcia. Stąd nowy wątek Firletki, choć trochę późno otworzony i wiele osób powklejało już zdjęcia w tym wątku.
Mi to wcale nie przeszkadza bo miło widzieć takie piękne róże innych różomaniaków, a i tak nie mam czym zapełnić całego wątku
bo mam w sumie ich niewiele i w sumie wątek umrze smiercią naturalną. :;230 Ale już niech tak zostanie.
Zapraszam wszystkich równie goraco do wątku Firletki i nie pogniewam się też za odwiedziny i nawet dodatkowe różane zdjęcia
w tym wąteczku.
Różane serdeczne pozdrowionka dla wszystkich.
:wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p
Od: 16 wrz 2007, o 21:14

Post »

eclair pisze:abeille, przepraszam ;:180 Nie dopatrzyłam i pomyślałam, ze ten wątek jest wspólnym :roll:
Zasugerowałam się tytułem nie zawierajacym nicku i bezczelnie się wprosiłam ze swoimi zdjęciami i pytaniami. Już nie będę :wink:
ja podobnie - myślałam, że to wątek ogólny; przepraszam więc za umieszczenie tu swoich zdjęć :oops:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Już mówiłam że wcale mi to nie przeszkadza, ale żeby tak wszyscy nie przyszli mnie przepraszać nie wiem za co,
i żeby uniknąć niepotrzebnego zamieszania to zamykam ten wąteczek.
Do miłego zobaczenia na innych wątkach ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Róże”