Różany sezon 2011
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Różany sezon 2011
Dzięki Annes, od razu poleciałam

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, róże cudne , fotki cudne
. Ruffles Dream, i Giardina bardzo mi przypadły do gustu. Szczerze pisząc nigdy o nich nie słyszałam
, ale dzięki takim znawcom jak Ty , wiem troszeczkę więcej 

- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eclair, ja mam Semiplenę, za jakiś tydzień wkleję zdjęcie, bo dopiero zaczyna kwitnąć. Pomysł z drabiną, jeśli nie jest to niebotyczna drabina z kutego żelaza, jest chyba do odrzuceniaCzy ktoś z Was posiada u siebie różę helenae Semiplena ???
Chcę ją posadzić przy drewnianej drabinie malarskiej, takiej dwustronnej i potrzebuję rady kogoś u kogo owa róża rośnie. Czy lepiej ją posadzić z jednej ze stron drabiny, żeby pędy się o drabinę opierały i przewieszały przez szczyt drabiny na drugą stronę (są długie, do 8 m w dobrej glebie), czy lepiej ją posadzić w środku drabiny, żeby pędy rozkładały się na obie strony drabiny, opierając się o szczeble?

Aniu, śliczna Scarlet Moss

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 maja 2007, o 18:27
lelumpolelum, dziękuję Ci serdecznie za cenne rady
na to liczyłam!
Kurczę... za Semiplenę juz zapłaciłam i szczerze powiem, że nie mam na nią innego pomysłu a tym bardziej innego miejsca (przewidziana centralna część ogrodu, na środku)
Wygląda na to, że sprowadzam sobie do ogrodu bestię
Może u mnie nie będzie tak szalała bo mam kiepską, piaszczystą ziemię? Miałam przy sadzeniu, dołek pod nią wypełniać dobrym, ogrodniczym podłożem (tak robię przy sadzeniu większości roślin w moim ogrodzie z uwagi na piach) i dać jej wiadro obornika, może w takim razie z tego zrezygnuję, to będzie skromnieszych rozmiarów 

Kurczę... za Semiplenę juz zapłaciłam i szczerze powiem, że nie mam na nią innego pomysłu a tym bardziej innego miejsca (przewidziana centralna część ogrodu, na środku)

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jest jeszcze szansa, że przez pomyłkę dostaniesz inną różę
Dziewczyny może czas się przenieść z wątku abeille tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 41&t=44888 do wątku Firletki.

Dziewczyny może czas się przenieść z wątku abeille tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 41&t=44888 do wątku Firletki.
Pozdrawiam Ida
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 maja 2007, o 18:27
abeille, przepraszam
Nie dopatrzyłam i pomyślałam, ze ten wątek jest wspólnym
Zasugerowałam się tytułem nie zawierajacym nicku i bezczelnie się wprosiłam ze swoimi zdjęciami i pytaniami. Już nie będę

Zasugerowałam się tytułem nie zawierajacym nicku i bezczelnie się wprosiłam ze swoimi zdjęciami i pytaniami. Już nie będę

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Nie ma co przepraszać
Ja zakładałam ten wątek jako wspólny stąd też tytuł taki ogólny, ale po dyskusjach z dziewczynami
stwierdziłyśmy że ten watek może zostać moim, a otworzy się inny z tytułem bardziej mówiacym, tak by wszyscy wiedzieli gdzie
wklejać ich różane zdjęcia. Stąd nowy wątek Firletki, choć trochę późno otworzony i wiele osób powklejało już zdjęcia w tym wątku.
Mi to wcale nie przeszkadza bo miło widzieć takie piękne róże innych różomaniaków, a i tak nie mam czym zapełnić całego wątku
bo mam w sumie ich niewiele i w sumie wątek umrze smiercią naturalną.
Ale już niech tak zostanie.
Zapraszam wszystkich równie goraco do wątku Firletki i nie pogniewam się też za odwiedziny i nawet dodatkowe różane zdjęcia
w tym wąteczku.
Różane serdeczne pozdrowionka dla wszystkich.

stwierdziłyśmy że ten watek może zostać moim, a otworzy się inny z tytułem bardziej mówiacym, tak by wszyscy wiedzieli gdzie
wklejać ich różane zdjęcia. Stąd nowy wątek Firletki, choć trochę późno otworzony i wiele osób powklejało już zdjęcia w tym wątku.
Mi to wcale nie przeszkadza bo miło widzieć takie piękne róże innych różomaniaków, a i tak nie mam czym zapełnić całego wątku
bo mam w sumie ich niewiele i w sumie wątek umrze smiercią naturalną.

Zapraszam wszystkich równie goraco do wątku Firletki i nie pogniewam się też za odwiedziny i nawet dodatkowe różane zdjęcia
w tym wąteczku.
Różane serdeczne pozdrowionka dla wszystkich.

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
ja podobnie - myślałam, że to wątek ogólny; przepraszam więc za umieszczenie tu swoich zdjęćeclair pisze:abeille, przepraszamNie dopatrzyłam i pomyślałam, ze ten wątek jest wspólnym
![]()

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Już mówiłam że wcale mi to nie przeszkadza, ale żeby tak wszyscy nie przyszli mnie przepraszać nie wiem za co,
i żeby uniknąć niepotrzebnego zamieszania to zamykam ten wąteczek.
Do miłego zobaczenia na innych wątkach
i żeby uniknąć niepotrzebnego zamieszania to zamykam ten wąteczek.
Do miłego zobaczenia na innych wątkach

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki