Janneke, bierz!
Pod gruszą...
Re: Pod gruszą...
na to wygląda... to na pewno nie Royalty, bo ta ma bordowe listki.
Janneke, bierz!
Janneke, bierz!
Dziewczyny, no chyba rzeczywiście to ta.... Aga, dziękuję, że mi linka podesłałaś.... Kurczę, muszę poczekać do 15-stej i prosto do sklepu jadę. Oczywiście wieczorem, jak wrócę ze stajni dam znać co załatwiłam ;)
- bratek158
- 500p

- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
witajcie
ja wybralabym jablon
sa przeciez karlowe i pieknie na wiosne kwitnie
a potem zawsze jest co zjesc i pod czym usiasc
,,,ale gdyby chciala za wysoko rosnac to mozna przyciac
ja wybralabym jablon
sa przeciez karlowe i pieknie na wiosne kwitnie
a potem zawsze jest co zjesc i pod czym usiasc
,,,ale gdyby chciala za wysoko rosnac to mozna przyciac
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Pytałaś co wybrać. Oba drzewka na pewno piękne, jednak jeśli patrzeć na charakter Twojego ogrodu... zdecydowanie wybrałabym jabłonkę ... a poza tym [pewnie się tu wielu osobom narażę
] berberysy są takie... pospolite... wszyscy mają albo berberysy albo tuje....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- oster
- 1000p

- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepraszam, jakoś poplątałam się w postach i zdublowałam 
- oster
- 1000p

- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Bratku, Jagusiu, widzę, że coraz wiecej osób jest "za" jabłonką
Powiem Wam, że mnie tylko powstrzymywał fakt, że wyrośnie mi przed domkiem taka choja wielka i co ja z nia pocznę....
Pojedę do sklepu i wypytam obsługę co to za jedna;) No i nie ukrywam, muszę się przyjrzeć cenie.... żeby mi eM na zawał nie zszedł
Oster, u nas ziemia jest fatalna, bardzo gliniasta, więc kupiliśmy przyczepkę takiej z pieczarakarni chyba i staram sie ją mieszać z tą "miejscową" Dodatkowo, jak sadzę nową roslinke, to staram się jej dosypać takiej ogrodowej z obornikiem, na dobry poczatek ;)
Powiem Wam, że mnie tylko powstrzymywał fakt, że wyrośnie mi przed domkiem taka choja wielka i co ja z nia pocznę....
Pojedę do sklepu i wypytam obsługę co to za jedna;) No i nie ukrywam, muszę się przyjrzeć cenie.... żeby mi eM na zawał nie zszedł
Oster, u nas ziemia jest fatalna, bardzo gliniasta, więc kupiliśmy przyczepkę takiej z pieczarakarni chyba i staram sie ją mieszać z tą "miejscową" Dodatkowo, jak sadzę nową roslinke, to staram się jej dosypać takiej ogrodowej z obornikiem, na dobry poczatek ;)
- Anjja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Ja też oddaje głos na jabłonkę. Rajska jabłoń jest bardziej kompaktowych rozmiarów i jabłuszka bardzo dekoracyjne, i na przetwory tez się nadają:) Już ją tam widzę oczyma wyobraźni... Ja-błon-ka... ja-błon-ka

Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
To już po 15.00 i pewnie po ptokach ale jabłonka myślę super, na samum brzegu rabatki od prawej a żeby było śmieszniej na dół pod bordową jabłonkę dała bym berberysa ale jasno zielonego
( takiego koloru jak ten mój na skalniaku) i prowadziła w ten sposób aby wylewał się na trawę , kilka gałązek na ciemne tło domku i trochę w gałązki jabłonki .
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Myślę, że obie roślinki warte kupna
widziałam taką szczepioną na pniu roślinkę, piękna jest i sama bym taką chętnie sobie kupiła,
może jak dokupię sobie metrów kwadratowych
coraz ładniej u Was, widać serce włożone i oczywiście waszą pracę:)
widziałam taką szczepioną na pniu roślinkę, piękna jest i sama bym taką chętnie sobie kupiła,
może jak dokupię sobie metrów kwadratowych
coraz ładniej u Was, widać serce włożone i oczywiście waszą pracę:)
Dziewczyny, jesteście cudowne, wiedziałam, że mogę na Was liczyc
Byłam w ogrodniczym i ... nic nie kupiłam, ale zaraz Wam napiszę dlaczego.
Jabłonki stoją dwie, takie same. Na kartce informacyjnej jest napisane Malus Makowiecki, a na banderoli z ceną Jabłoń kwiecista Royalty... I bądź tu mądry...
Zrobiłam zdjęcia komórką

Pytałam pani, ktora tam pracuje jaka to jabłoń, ale niestety nie mogła mi odpowiedzieć choć była bardzo miła
Barberysów jest sporo, więc na pewno mi nie wykupią, wyglądają tak

Zapomniałam sprawdzić, jaka to odmiana
No i dalej mam problem, najlepiej kupiłabym obydwie roślinki, tylko kasa....
Byłam w ogrodniczym i ... nic nie kupiłam, ale zaraz Wam napiszę dlaczego.
Jabłonki stoją dwie, takie same. Na kartce informacyjnej jest napisane Malus Makowiecki, a na banderoli z ceną Jabłoń kwiecista Royalty... I bądź tu mądry...
Zrobiłam zdjęcia komórką

Pytałam pani, ktora tam pracuje jaka to jabłoń, ale niestety nie mogła mi odpowiedzieć choć była bardzo miła
Barberysów jest sporo, więc na pewno mi nie wykupią, wyglądają tak

Zapomniałam sprawdzić, jaka to odmiana
No i dalej mam problem, najlepiej kupiłabym obydwie roślinki, tylko kasa....
- ewka63
- 500p

- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Wygooglowałam i nic nie wiem
Sa to tak do siebie podobne dwie jabłonki, ze trudno powiedzieć. Podobne, ale inne. Makowiecki jednak ma inny pokrój korony i szybkie tempo wzrostu.
Kupiłabym berberysa
Kupiłabym berberysa
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
przypuszczam, że to jednak nie jest Royalty... zrobię Ci jutro fotkę mojej - ma ciemnobordowe liście i duża rośnie - to już spore, około 4-5m drzewo...
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joasiu ale masz dylemat.
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to na tle ciemnych ścian najładniej będą wyglądały jasne rośliny a takie ciemnoczerwone wtopią się w tło i nie będzie efektu. Na tej rabacie dobrze by wyglądał berberys o jasnozielonych lub żółtych liściach, zobacz tutaj
http://plantsgallery.blogspot.com/2008/ ... berys.html
Czy możesz zdradzić gdzie jest ten ogrodniczy.
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to na tle ciemnych ścian najładniej będą wyglądały jasne rośliny a takie ciemnoczerwone wtopią się w tło i nie będzie efektu. Na tej rabacie dobrze by wyglądał berberys o jasnozielonych lub żółtych liściach, zobacz tutaj
http://plantsgallery.blogspot.com/2008/ ... berys.html
Czy możesz zdradzić gdzie jest ten ogrodniczy.