Okaz jakich mało
Ogród Wioli
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Wioli
Wiolu, tniesz lawendę po kwitnieniu?
Okaz jakich mało
, nawozisz ją?
Okaz jakich mało
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, wpraszaj się kiedy tylko chcesz. Będzie mi bardzo miło gościć takiego gościa
Gabi, nie wiem co to za dziewanna. Dostałam ją od forumowiczki. Pięknie się przyjęła i co roku ładnie kwitnie.
Halinko, bo pewnie podarowana od serca
Aniu, lawendę tnę latem po kwitnieniu (choć z wielkim bólem serca) i wiosną. Niczym jej specjalnie nie zasilam, chyba że dostanie jej się trochę nawozu jak zasilam trawnik.
Gabi, nie wiem co to za dziewanna. Dostałam ją od forumowiczki. Pięknie się przyjęła i co roku ładnie kwitnie.
Halinko, bo pewnie podarowana od serca
Aniu, lawendę tnę latem po kwitnieniu (choć z wielkim bólem serca) i wiosną. Niczym jej specjalnie nie zasilam, chyba że dostanie jej się trochę nawozu jak zasilam trawnik.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Musiało jej też to miejsce spasować, jest wspaniała 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
no,miałam nadzieję....mniaaammmmmGrażynka, jak przyjedziecie, to zrobimy kociołek. Jedzonko wyszło rewelacyjne
zamówiłam sobie Anioła...znowu.....bo mi nie odbił po zimie.....a Twój taki cudny
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Szczęściara!tulipanka pisze: Grażynko, uwielbiam takie "wiejskie sielskie" rośliny - dzwonki, ostróżki, dziewanny,naparstnice. Nie wyobrażam sobie nie mieć ich w ogrodzie.
O! I to mi się podoba!![]()
![]()
Dziś zamiast obiadku był kociołek myśliwski![]()
Wyszło pyszne. Na pewno latem często będę robić takie jedzonko.
Takie kociołki to teraz rarytas. Jak już trafisz to głęboko się zastanawiasz czy na pewno go chcesz(czyt. kaska)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Ania, chyba to w dużej mierze zasług miejsca. Pozostałe, które rosły w innych miejscach, albo są o wiele mniejsze, albo padły.
Grażynka, no to czekam ... ale chyba spotkamy się po Twoim powrocie z wakacji ?
Aga, na all wychodzi sporo tanie. Ceny sklepowe przyprawiały mnie o zawrót głowy
Zurawkowo

Przetacznikowo

Po dwóch latach proszenia, ględzenia, złoszczenia doczekałam się podpory na winogron
Jak całkowicie zarośnie winoroślą ma robić za taką zieloną altanę

I na koniec moja ulubiona róża

Grażynka, no to czekam ... ale chyba spotkamy się po Twoim powrocie z wakacji ?
Aga, na all wychodzi sporo tanie. Ceny sklepowe przyprawiały mnie o zawrót głowy
Zurawkowo

Przetacznikowo

Po dwóch latach proszenia, ględzenia, złoszczenia doczekałam się podpory na winogron
Jak całkowicie zarośnie winoroślą ma robić za taką zieloną altanę

I na koniec moja ulubiona róża

- grazynarosa22

to tak jak ja na pergolę....Po dwóch latach proszenia, ględzenia, złoszczenia doczekałam się podpory na winogron
Ładnie Ci ro wszystko rośnie,u mnie te przetaczniki liche takie jakieś
a spotkanie...tak,jak wrócę
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wiolu ten Twój dzban spędza mi sen z powiek....jest cudny
Rewelacyjnie zdobi każdy roślinny zakątek....co by przy nim nie rosło będzie wyglądało pięknie.....
Przetaczniki śliczne, ukwiecone i delikatne....no i róża....naprawdę wspaniała....też miałam na nią oko, ale niestety miejsce ogranicza....chociaż dochodzę to wniosku, że ogrodowi zapaleńcy nawet z niemożliwego zrobią możliwe.....niby brak miejsca, ale zawsze na kolejną roślinkę się znajdzie

Przetaczniki śliczne, ukwiecone i delikatne....no i róża....naprawdę wspaniała....też miałam na nią oko, ale niestety miejsce ogranicza....chociaż dochodzę to wniosku, że ogrodowi zapaleńcy nawet z niemożliwego zrobią możliwe.....niby brak miejsca, ale zawsze na kolejną roślinkę się znajdzie
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Wiolu
Witam
Cudnie
Róże ,przetaczniki , żurawki piękne .Czy Ty lawendę okrywasz na zimę
miałam dwie i obie zmarzły ,a Twoja przepiękna .Pozdrawiam 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Wiolu ja za różami nie przepadam ale w tej jestem zakochana na amen...
Widziałam ją tu u Stasi109 i koniec...powaliła mnie...
I ja teraz na kolanach do Ciebie bieżę i proszę przysyp gałązeczkę do ukorzenienia...będę Ci dozgonnie wdzięczna
Widziałam ją tu u Stasi109 i koniec...powaliła mnie...
I ja teraz na kolanach do Ciebie bieżę i proszę przysyp gałązeczkę do ukorzenienia...będę Ci dozgonnie wdzięczna
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Wiolu, oglądam i podziwiam, pięknie. Przetaczniki cudowne. 
Oj, mi też ten dzban spędza sen z powiek. Tak by mi pasował do mojego ogrodu
Różyczka prześliczna - taka drobniutka, różowa i romantyczna. Ach..
Przetaczniki piękne. Nie mam żadnego, a bardzo mi sie podobają. Może kiedyś sobie sprawię. U mnie jednak sporo cienia i półcienia, a przetaczniki zdaje się kochaja słońce.
Kociołek fantastyczny. Jedzenie na wolnym powietrzu lepiej smakuje
Różyczka prześliczna - taka drobniutka, różowa i romantyczna. Ach..
Przetaczniki piękne. Nie mam żadnego, a bardzo mi sie podobają. Może kiedyś sobie sprawię. U mnie jednak sporo cienia i półcienia, a przetaczniki zdaje się kochaja słońce.
Kociołek fantastyczny. Jedzenie na wolnym powietrzu lepiej smakuje
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Grażynka, zauważyłam, ze lawenda nie lubi ciasnoty. Jak ma dużo miejsca na rozrastanie się, do słonecznie i przepuszczalną ziemię, to ładnie się sprawuje.
Co do spotkania, to sprawę dogadamy po Twoim powrocie
Agniesiu, dziękuję. Przetaczniki to moja ostatnia miłość ... no może nie taka jak do hortensji, ale bardzo mi się podobają. I ładnie wyglądają na rabacie z hortensjami
Tereniu nie okrywam i nic z nimi specjalnego nie robię. Jedynie tnę w lecie te piękne kwiaty (robię to z bólem serca) a one potem zakwitają drugi raz późnym latem. Te kwiaty zostawiam na zimę i ścinam je wczesną wiosną.
Grazia, ekspertem w ukorzenianiu róż nie jestem, ale postaram się. Przysypię pęd i jeśli się ukorzeni, to będzie Twój
Ta róża jest o tyle fajne, ze rośnie również w cieniu. I tak jak oglądam jej różne zdjęcia to bardziej podoba mi się jej kolor właśnie z cienia. Wtedy jest fioletowy. NA słońcu bardziej zachodzi w różowy.
Majeczko, miło mi znów Ciebie gościć
Iza, przetaczniki chyba bardziej na słońce.
To jest tak, że marzy się o tym, czego się nie ma. U mnie znów za dużo słońca .... chciała bym o wiele, wiele więcej miejsc cienistych dla moich hortensji i żurawek.
Co do żurawek. Wczoraj porobiłam im portrety i teraz mam zamiar pomęczyć Was nimi troszeczkę :P

Co do spotkania, to sprawę dogadamy po Twoim powrocie
Agniesiu, dziękuję. Przetaczniki to moja ostatnia miłość ... no może nie taka jak do hortensji, ale bardzo mi się podobają. I ładnie wyglądają na rabacie z hortensjami
Tereniu nie okrywam i nic z nimi specjalnego nie robię. Jedynie tnę w lecie te piękne kwiaty (robię to z bólem serca) a one potem zakwitają drugi raz późnym latem. Te kwiaty zostawiam na zimę i ścinam je wczesną wiosną.
Grazia, ekspertem w ukorzenianiu róż nie jestem, ale postaram się. Przysypię pęd i jeśli się ukorzeni, to będzie Twój
Ta róża jest o tyle fajne, ze rośnie również w cieniu. I tak jak oglądam jej różne zdjęcia to bardziej podoba mi się jej kolor właśnie z cienia. Wtedy jest fioletowy. NA słońcu bardziej zachodzi w różowy.
Majeczko, miło mi znów Ciebie gościć
Iza, przetaczniki chyba bardziej na słońce.
To jest tak, że marzy się o tym, czego się nie ma. U mnie znów za dużo słońca .... chciała bym o wiele, wiele więcej miejsc cienistych dla moich hortensji i żurawek.
Co do żurawek. Wczoraj porobiłam im portrety i teraz mam zamiar pomęczyć Was nimi troszeczkę :P

- grazynarosa22

Jakie piękne żurawki
i podpisane
moje tabliczki wyblakły....
moje tabliczki wyblakły....
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Nie wszystkie mam podpisane, ale mam hopla na tym aby je mieć nazwane i jak nie wiem co mam, to próbuję identyfikować.