Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Śliczny klematisek Wandziu, dobry zakup. ;:333
Słyszałam, że połknęłaś nowego bakcyla. :wink:
A więc będzie się działo........ :lol:
Grażyna.
kogro-linki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Wandziu! jestem u Ciebie po raz pierwszy i chciałam się przywitać... pospacerowałam już po Twoim dojrzałym ogrodzie - bardzo mi się podoba gąszcz wzajemnie przenikających się roślin... u mnie dopiero zaczynają się w ten sposób rozrastać, a dążę do buszu ;)
pozdrawiam i jeśli pozwolisz, będę częstym gościem.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Nie dziwie się żabie zapatrzonej w kwiaty wiciokrzewu .Kwiaty parzydła ogromne ,pierwszy raz je widzę. U mnie rośnie blekotolistne ,dużo mniejsze .Urodziwe kwiaty klematisu . :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dosia, kopę lat cię nie było :wit Chyba rzadko bywasz ostatnio na FO. Pewnie masz obowiązki albo inne rozrywki, co?

Haszko, gąszcz wygląda czasem fajnie, ale z kolei lubię także, jak widać roslinę ze wszystkich stron. I wtedy taka na przyklad hosta wygląda jak rozłożysta matrona. I to, i to ma swoje plusy i minusy. Jak ze wszystkim zresztą bywa :D

Pamelko, w deszczu chyba wszystkie rośliny nabierają innego kolorytu. Są takie żywe i świeże. I chyba dlatego lubimy je wtedy fotografować :D

b]Katik [/b]wszystko wskazuje na to, że sama zobaczysz ten widok znad stoliczka :wit

Malinko, byłam u ciebie i obejrzałam :D

Anno11, ten klematis Pillu to nowy tegoroczny nabytek. Na pewno go podsypali i nakarmili różnymi specyfikami i dlatego z rozpędu tak ładnie kwitnie. Zobaczymy co będzie w przyszłym roku. Dopiero wtedy się okaże, czy mu u mnie dobrze, czy też tak jak inne padnie w końcu na uwiąd :|

Paulo, ta żaba jest rzeczywiście ceramiczna. Kiczowata strasznie, ale kupiłam ją gdzieś kiedyś na wakacjach trochę dla żartu, a teraz mi towarzyszy w ogrodzie i jest fajnie.

Kogro, oj połykam powoli nowe forumowe smaki i równie powoli przetrawiam. Waham się jeszcze, bo róże piękne są, ale nie u wszystkich chcą wspaniale rosnąć i kwitnąć. No ale zobaczymy, co tam czas przyniesie. Niczego nie chcę przesądzać :roll:

Aguniado witam cię po raz pierwszy i zaraz pójdę obejrzę twoje włości :D

Olku, widziałam u ciebie to małe parzydełko o tej niezbyt apetycznej nazwie. To moje, leśne, dorasta do 1,5 metra. Jest bardzo ciekawym krzewem, ale potrzebuje dużo miejsca, aby można je było ładnie wyeksponować. Najlepiej chyba wygląda pod drzewem. Lubi ziemię wilgotną.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ledreborg Castle
Obrazek

Klematisek Piilu nadal pięknie kwitnie. Obok niego widac pierwsze niesmiałe kwiatki róży New Dawn
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wandziu, znowu wpadłam do Ciebie :) piękna jest ta róża Ledreborg Castle - mam słabość do białych... w innym zaprzyjaźnionym wątku podziwiałam niedawno różę Cezar - coś wspaniałego. Sama powoli szykuję się do stworzenia różanej rabaty i szukam inspiracji...
Pisałaś że lilaki Meyera przekwitły... wyobraź sobie, że moje ponownie szykują się do kwitnienia :) sprawdzałaś, czy przypadkiem Twoje nie zawiązały nowych pączków?
miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Agunia, za późno. Swoje lilaki już po kwitnieniu ostrzygłam, a więc nie mają szans na powtorne kwitnienie. A różyczki to także ostatnio mój obiekt zainteresowania. Najbardziej lubię białe, ale niestety mój aparat ma to do siebie, że jakoś bieli nie chwyta wystarczająco ostro i nie oddaje prawdziwego uroku tych róż.

Kwitną rozmaite rozchodniki Prawdę mówi.ąc, traktuję je raczej jako "zapchajdziury", ale gdy kwitną, to jednak miło jest popatrzyć :D

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ledreborg, zanim się wybieli jest lekko różowa, lubię takie metamorfozy.
Mam nadzieję, że podoba Ci się delikatny perłowy róż New Dawn?
Mój bBękitny Anioł powoli się dźwiga po ubiegłorocznym uwiądzie.
Czy Twoje, chore na uwiąd, powojniki całkiem zginęły??
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Elsi, Bardzo mi się podoba New Dawn, czyż jakakolwiek róża może się nie podobać? Ale czytałam, że trzeba poczekać dwa, trzy latka, zanim naprawdę będzie można ją podziwiać. Ta moja została kupiona tej wiosny i na razie są to jej pierwsze próby kwitnienia. A co do tamtych moich powojników, to niestety padły na amen. No ale wtedy nie byłam jeszcze na FO i nie wiedziałam wielu rzeczy, które wiem teraz. Może tym razem będzie lepiej. Na przykład nie wiedziałam, że lubią ziemię raczej zasadową, a nie moja kwaśną. Dodałam im więc teraz dolomitu. ;:108

Ta lilia ma wyjątkowo duży kwiat.
Obrazek

Nachyłek okółkowy - jak małe złote słoneczka
Obrazek

Na różowo kwitnie popularna tawuła japońska
Obrazek

Obrazek

No i na koniec dwa wieczorne widoczki
Obrazek

Obrazek
x-d-a

Post »

Wandziu, jak ja lubię wpadać na wirtualne spacerki do Twojego bujnego, dojrzałego ogrodu pod dębami!
U Ciebie zawsze tyle się dzieje, pokazujesz bardzo ciekawe widoczki, śliczne portreciki roślin, a i komentarze fajnie się czyta...
Pozdrawiam Cię niedzielnie ;:7
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu miły wieczorny spacer po twoim ogrodzie. Clemek udany. Patrzę na twoje niektóre nasadzenia i przypominają te w moim ogródku. Na przykład z żółtymi liliami. Po między biała firletka-cudna. Różowa już się u mnie rozpanoszyła, ale białej nie mam. "zapchaj dziury" tworzą fajne dywaniki :D
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Wandeczko na brak pracy nie mogę narzekać, a siły już nie te. Uporałam się z oczkiem i mogę wrócić do wyrywania zielska . Czasem zaglądam do forumkowych przyjaciół,tylko nie zawsze się ujawniam.podglądam Twoje świątynie dumania,urokliwe dekoracje i kombinuję jakby tu u siebie podobne cudo zrobić. :wink:
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu przybiegłam zobaczyć nowe zakupy liliowcowe a tu brak zdjęć. Ja w czasie piątkowego szkółkingu też zastanawiałam się nad liliowcami ale oparłam się pokusie.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Piękne widoczki - "plątanina" pędów i kwiatów - śliczne.
Bardzo okazałe lilie :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dosiu, wpadaj jak najcześciej. Ja także mam obowiązki, szczególnie zawodowe. I boję się, że przez forum je trochę zaniedbuję i w końcu szef mnie pogoni. Teraz także, zamiast zająć się pracą, piszę tutaj. :roll:

Klarysyo. Rzecz ciekawa, ale te białe wcale się tak nie mnożą jak różowe. Szkoda, bo akurat w białych bardziej gustuję niż w różowych. A sama wiesz, jak te różowe są wszędobylskie. Gdyby to liliowce chciały się tak rozsiewać. Albo róże :roll:
A jeśli chodzi Justynko o nasadzenia, to faktycznie, u ciebie, o czym już ci pisałam, czuję się czasami tak jak u siebie. Dobór roślin i barw. Układ rabat. Wcale bym się nie zdziwiła, gdybyśmy i domki miały podobne. :D

Dalunia, ;:196 To zupełnie tak jak ja. Mogłabym powtórzyć za tobą słowo w słowo. Także ciebie odwiedzam, prawie codziennie :) Oglądam i czytam.

Izabelle, witam i dziękuję za wizytę :wit W twoim wątku podziwiałam komunijny wystrój w ogrodzie. Widziałam, że opanowałaś sztukę składania serwetek, które wyglądały niezwykle efektownie :D

Jolu, już się poprawiam i zaraz wstawiam obiecane zdjęcia nowo zakupionych liliowców.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”