kosiarka poduszkowa

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
praszka
50p
50p
Od: 8 cze 2009, o 18:18

kosiarka poduszkowa

Post »

witajcie, mam kosiarkę poduszkową, i chciałabym zamontować w niej żyłki. jak to zrobić? może macie taką kosiarkę? a może można zamontować w niej staliwe noże takie jak są w tradycyjnych kosiarkach?
sylwekw

Re: kosiarka poduszkowa

Post »

Przepraszam ale spytam bo coś na zdjęciach w Internecie nie widzę - to czym ta kosiarka poduszkowa kosi (nie żyłka, nie noże stalowe to jak ??)
john_clock
50p
50p
Od: 16 paź 2009, o 15:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z tego, co na szybko przeczytałem, to są w nich montowane noże plastikowe ;:223
Za to ktoś napisał, że zainstalował w takiej kosiarce żyłkę, czyli się da.
DarekRz

Post »

Miałem taką kosiarkę - dość krótko, bo na mój areał i nierówny teren nie sprawdzała się zupelnie. Szybko spalił się silnik. W kosiarce, którą miałem nie można było zamontować żyłki, bo nóż stalowy z dość cienkiej stali był jednocześnie śmigłem dającym poduszkę powietrzną. Może jeżeli dany model ma oddzielny wirnik - wówczas montaż żyłki może jest możliwy.
praszka
50p
50p
Od: 8 cze 2009, o 18:18

Post »

w oryginale kosiarki poduszkowe mają noże plastikowe, nie można ich kupić w PL, tylko w Anglii :/ znalazłam je na jakiejś stronie, ale szczerze mówiąc szkoda zachodu.

właśnie, wyczytałam gdzieś na jakimś forum że ktoś zamontował ostrokrawędziowe żyłki (jakie to są? to sa te żyłki do podkaszarek?). mam tą kosiarkę od jakiegoś czasu i szkoda mi jej wyrzucić i szukam jakiegoś rozwiązania na reaktywację.
Awatar użytkownika
dzwiedziu
50p
50p
Od: 27 sie 2009, o 14:56

Post »

Pewnie chodziło o te kwadratowe żyłki
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”