kosiarka poduszkowa
kosiarka poduszkowa
witajcie, mam kosiarkę poduszkową, i chciałabym zamontować w niej żyłki. jak to zrobić? może macie taką kosiarkę? a może można zamontować w niej staliwe noże takie jak są w tradycyjnych kosiarkach?
Re: kosiarka poduszkowa
Przepraszam ale spytam bo coś na zdjęciach w Internecie nie widzę - to czym ta kosiarka poduszkowa kosi (nie żyłka, nie noże stalowe to jak ??)
-
- 50p
- Od: 16 paź 2009, o 15:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tego, co na szybko przeczytałem, to są w nich montowane noże plastikowe
Za to ktoś napisał, że zainstalował w takiej kosiarce żyłkę, czyli się da.

Za to ktoś napisał, że zainstalował w takiej kosiarce żyłkę, czyli się da.
Miałem taką kosiarkę - dość krótko, bo na mój areał i nierówny teren nie sprawdzała się zupelnie. Szybko spalił się silnik. W kosiarce, którą miałem nie można było zamontować żyłki, bo nóż stalowy z dość cienkiej stali był jednocześnie śmigłem dającym poduszkę powietrzną. Może jeżeli dany model ma oddzielny wirnik - wówczas montaż żyłki może jest możliwy.
w oryginale kosiarki poduszkowe mają noże plastikowe, nie można ich kupić w PL, tylko w Anglii :/ znalazłam je na jakiejś stronie, ale szczerze mówiąc szkoda zachodu.
właśnie, wyczytałam gdzieś na jakimś forum że ktoś zamontował ostrokrawędziowe żyłki (jakie to są? to sa te żyłki do podkaszarek?). mam tą kosiarkę od jakiegoś czasu i szkoda mi jej wyrzucić i szukam jakiegoś rozwiązania na reaktywację.
właśnie, wyczytałam gdzieś na jakimś forum że ktoś zamontował ostrokrawędziowe żyłki (jakie to są? to sa te żyłki do podkaszarek?). mam tą kosiarkę od jakiegoś czasu i szkoda mi jej wyrzucić i szukam jakiegoś rozwiązania na reaktywację.
Pewnie chodziło o te kwadratowe żyłki