Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Witaj :wit pieknie,kolorowo w twoim ogrodzie.....dwugolorowa róża cudniasta ;:63 a "sierściuch" przesympatyczny.
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Olu,Pan Bogdan sprzedawał różę Double Delight jako hit sezonu.Ja jestem zadowolona z niej.Ona w miarę kwitnienia zmienia intensywność barwy i środek robi się jaśniejszy.U mnie jeszcze nie kwitnie.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Halinko, dziękuję ;:180 Kicia przesyła miłe pomruki a może raczej zadowolone mruczando :D
zuzia55 pisze:Pan Bogdan sprzedawał różę Double Delight jako hit sezonu
Zuziu, to w takim razie zdecydowanie potwierdzona jest jej tożsamość. Ale dlaczego wstawiał takie intrygujace zdjęcia na zachętę ? Double Delight jest także piękna i wcale nie żałuję zakupu. Tym bardziej, że jego róże są dobrej jakości. Co prawda gdybym taką z jasnym środeczkiem miała ;:224

A teraz chwaściki, które mnie zauroczyły i dalszy ciąg o butelkowej pigwie :
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, ta dwukolorowa róża jest piękna- mimo wszystko powinnaś być zadowolona :D ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu ,ten oset to chyba nie chwaścik .Kiedyś miałem takiego ,osobiście kupionego ,ma piękne liście ,jak kwiat już przekwitnie ,wytnij i do śmieci . Bardzo łatwo się rozsiewa ,jak prawdziwy oset .
x-d-a

Post »

Olu, a mi się znacznie bardziej podoba Twoja róża - jest śliczna, subtelna i delikatna :P Ta na fotce reklamowej jest zbyt nachalna i dosłowna :evil:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

róża super a sprzedający to czasem nie wiedza co maja, choć na giełdzie ogrodniczej producenci wiedzą nie grzeszą, kilka razy kupowałam a oset jest bardzo dekoracyjne liście, lubi się rozsiewać samoistnie po całym ogrodzie i nie tylko,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Olu, nareszcie dotarłam do Ciebie z odwiedzinami.
Podziwiam mnogośc kwitnących roślin.
Róże piękne.
Mnie najbardziej podoba się to żółteczko :D
Widziałam nową rabatę z rh.
Trzymam kciuki za powodzenie w uprawie.
Pamiętaj tylko cieniować je na zimę, a wszystko bedzie w porządku.
Wystarczy stara firanka.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu Ja też mam ten hit sezonu z tego samego źródła :D ale moja jeszcze w malutkich pączkach..Jestem ciekawa czy będzie taka sama jak twoja,będziemy porównywać :D
Też miałam ten oset,ale go się z trudem pozbyłam :wink: rozsiewa się niemiłosiernie.Młoda roślinka jest ładna ale jak się rozrośnie to już nie za koniecznie :wink:
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Monia68 pisze:dwukolorowa róża jest piękna- mimo wszystko powinnaś być zadowolona
Ależ Moniczko, jestem zadowolona . Double Light potrafi ująć za serce. Nie jestem matkątentką, ale to podwójne światło jednak inaczej sie rozkłada jak na reklamowanej roślince :;230

Oku, ja chwaścika - ościka nie kupowałam. Sam do mnie przywędrował, ale zaraz zrobię z nim porządek ;:134 Ładny jest, z tym że nie na tyle aby podejmować z nim walkę ;:108

Dalu, ja jestem tego samego zdania : trzeba się cieszyć tym co się ma. U mnie "Szklanka jest zawsze do połowy pełna" a nie " do połowy pusta" :D

Aniu, ze sprzedawcami faktycznie różnie bywa, ale od pana Bogdana już wcześniej kupowałam i miałam do niego zaufanie. Zresztą sadzonki ma dorodne, a tą małą "wpadkę" mu już wybaczyłam, bo Double jest śliczniutka i nie ma na co narzekać. Nadal bedę u niego się zaopatrywała.
Margo2 pisze:Mnie najbardziej podoba się to żółteczko
Gosiu, cieszę się, że mnie odnalazłaś :D

To żółteczko mam drugi rok. Powiem szczerze z tymi różami wpadłam jak śliwka w kompot . Zauroczyły mnie na całego. Niestety mam dużo nn, ale wzięłam się na sposób i kążda u mnie dostała numerek. Jak uda się przypasować imiona, to dopiero będzie radocha.I jeżeli teraz będę wstawiała fotki z numerkami, proszę się nie dziwić. Po wypadnięciu niektórych krzaczków przez zimę, naliczyłam ich 44 szt. Niby dużo, ale czuję jeszcze niedosyt.
Gosiu, dobry pomysł z cieniowaniem firanką. Z pewnością coś się znajdzie do okrycia.
MalinaG pisze:Ja też mam ten hit sezonu z tego samego źródła
Alu w takim razie możesz ją sobie też już nazwać. Ciekawa jestem jak u Ciebie się rozwinie. Czy będzie podobna do mojej ? Właściwie powinna być. Mój krzaczek pieknie się rozrósł i spodziewam się obfitego kwitnienia.
Oset wykopię, bo nie ma aż tak dużo urody aby walczyć z jego kolcami ;:108
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Olu ;:167 takie śliczne chwaściki, to ja uwielbiam :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ta dwukolorowa od Bogdana to na pewno Double Delight ciekawe jak u mnie zakwitnie ,gdyż też ją u niego kupowałam . Butelkowa pigwa :?: i co z niej zrobisz czy nalewkę :?: Chaberek z fajnymi listkami ciapkowatymi chociaż ma kolce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Zgadzam się z opinią Dali na temat róży.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Czterdzieści cztery róże i jeszcze niedosyt...no to kochana wpadłaś, jak śliwka w kompot :lol: Nie powiem, też mi się podobają, ale po pierwsze nie mam miejsca, po drugie...dość tych uzależnień :;230 D.D. mam od trzech lat i uwielbiam jej zmienność i intensywny zapach ;:167
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ja w tym roku siałam takie zwykłe czerwone poziomki, wzeszło co nie miara, wtykam je wszędzie między kwiaty w ogrodzie bo na taką jedną porządna grządkę nie mogę sobie niestety pozwolić :( Niezła kolekcja róż.. Teraz w każdym wątku je widać bo się sezon zaczął :) Kociak ma przepiękny kolorek. Cudna ostróżka, moja dopiero w pąkach. Widzę że masz nn jednego clemka. Zapisałam sobie zdjęcie na kompie dziś przetrzepie net i postaram się coś podpasowac :)
Róża w sumie z opisem się zgadza. Dwukolorowa? No niby tak. Ah ci sprzedawcy :roll: Żabka przy pigwie idealnie oddaje idee podpisu '.. a my czekamy' :) Tak się podparła znudzona ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”