Ogród Moni cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Moni cz.4

Post »

Asiu, Fastigiatę również mam i też przeżył kolejną, już chyba 3 zimę bez szwanku. Sądzę, że sprzedawca ma słabo ukorzenione sadzonki. Kupowałaś w sklepie, czy wysyłkowo?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ja w zeszłym roku trafiłam na takiego "uczciwego" dostawcę. Kupiłam Fathergillę w dużej donicy, która po wyjęciu z niej prawie nie miała korzeni. Nic dziwnego, że padła.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Moniu - czy mogłabyś pokazać Lagunę w szerszym wymiarze, tez mam i jestem zachwycona moja dopiero ma drugi sezon, widzę u Ciebie niektóre róże które są w moim ogródku milo popatrzeć i porównać :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taro, dla Ciebie Laguna. Niestety jeszcze mało rozwiniętych pąków, ale z każdym dniem będzie więcej :uszy
Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

dzięki, podoba mi się ale to bardzo, polikwidowałam drzewa owocowe zostawiłam tzw.ramiona i na nich puszczam róże tak mam Westerland, Charles Austin, dalej dumam, liczę moje pnące na razie mam ich 14 szt. na kolejne drzewo puszczę Vilchenblau teraz mały to niech się aklimatyzuje, piekną masz zieleń a rabatki widzę dobrze bukszpan?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś zrobił się u Ciebie juz różany raj....jest cudownie , kolorowo i na pewno pachnąco :D Ja dosłownie cierpię, ze nie mam miejsca na więcej tych cudeniek....jeszcze tak dużo odmian bardzo mi się podoba....a nie mam już kompletnie miejsca :cry:
Piwonie to też jedne z moich ulubionych kwiatów, mam z nich szpaler wzdłuż podjazdu....z samych majówek, ale teraz dosadzam pomiędzy nimi i inne odmiany, dzięki za podpowiedź o Festiva Maxima jak tylko uda mi się dostać, to na pewno kupię ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taro, tak, to obwódka rabaty z bukszpanu. Mam je w wielu miejscach przy rabatach różanych :D
Aga, możesz jeszcze wziąć pod uwagę Bowl of Beauty i Ewelinę - również mają sztywne łodygi i nie zwisa do ziemi. Mam jeszcze inne ze sztywno trzymającymi się łodygami, ale nie znam nazw, ponieważ kupowałam jednoczęnie dużą ilość i nie zapisałam nazw. Jak je zidentyfikuję, to napiszę :uszy
Awatar użytkownika
armabapa
500p
500p
Od: 6 sie 2009, o 11:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniu- ja też zakochana w piwoniach a teraz czas na róże ;:138
gro z nowości jesiennych dla mnie NN, bo niepodpisane były, liczę na identyfikację :wink: różano królowo!!!
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Monia ja tez kupuję byliny u pana Grzegorza. Tak się składa, że szkółkę mam kilka km od siebie. Bardzo miły człowiek. Oczywiście jak jadę do szkółki ceny są trochę niższe niż na allegro . Od niego mam wszystkie moje szałwie. Przepięknie się rozrastają. Nie zdarzyło mi się by coś się nie przyjęło.
Powiedz a jak przezimowały bukszpany, które Ci wysyłałam. U mnie trzy padły ale chyba miały za mało wody.
Monia i cóż to za blondyn między piwoniami. Muszę przyznać, że niecodzienne zdjęcie na forum ogrodniczym :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
armabapa
500p
500p
Od: 6 sie 2009, o 11:16

Post »

Soczewka pisze: Monia i cóż to za blondyn między piwoniami. Muszę przyznać, że niecodzienne zdjęcie na forum ogrodniczym :;230
też go dojrzałam ;:138 niczego sobie ;:136 :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Ja w blondynach nie gustuję, ale wśród tych kwiatów rzucił się w oczy :;230
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:224 Blondyna wczoraj nie było, a od rana siedzi wśród piwonii. Nie wiem dlaczego tak się porobiło :lol: :lol:
Monia, bukszpany są piękne - to właśnie te, które widać za laguną w rządku :uszy ;:196 Jeśli się da, to jeszcze chętnie dokupię jesienią. Przyjęły się wszystkie, co do jednego i bez uszczerbku przetrwaly zimę :tan
Arletko, rozszyfruję je od razu, bo mam takie same, a znam je, bo to jedne z moich ulubionych ;) U mnie zaczynają się otwierać pąki Veilchenblau - bardzo się cieszę, bo obawiałam się, że zmarznie zimą - posadziłam ją w dość przewiewnym miejscu. Heidi Klum już wypuściła pierwszy kwiat, a niebawem rozkwitnie White Rose, Augusta Luise, Comte de Chambord i inne ;)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia pamiętasz jak kupowałam piwonie boul of beauty?
Powiedzialas ze warta jest kazdych pieniedzy.., i mam .. przecudną piwonię.. dzięki Tobie :)

ale już przekwitła..
Fajnie rozrosły Ci się rabaty.. bukszpany masz takie duze,,, moje maleństwa w doniczce boje się posadzić..

ciągle nie kupiłam rapsody ... hmm
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, dziękuję ;:196 Cieszę się, że jesteś zadowolona z Bowl of Beauty. Nie każdy lubi to niepełne wypłatkowanie, ale mnie BofB zachwyca - ma same atuty - piękną urodę, sztywne łodygi, które nie leżą kwiatem w dół na rabacie i ładny zapach. Naprawdę szczerze wszystkim ja polecam :uszy ;:108
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Moniko oczywiście, że jeśli tylko będą to służę pomocą.
Tydzień temu kupiłam Gosi -Margo 5 szt olbrzymów za 10zł
Pozdrawiam Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”