A czy Twoja Revolution to nie przypadkiem Fire and Ice???papaver pisze:U mnie stan faktyczny jest taki ,niepopaćkany, a szkoda bo podobają mi się popaćkane hosty![]()
Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.3
- paco
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.3
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Mam podobne skojarzenia jak paco.
Iga- zrób zdjęcie tej hoście jak jest sucha, coś mi się zdaje,że to jakaś trefna Striptease.
Aneto, to żaden dziwoląg, prawdopodobnie podpędzałaś wcześniej tę hostę w donicy, a kiedy dostała wreszcie wolności ziemskiej po prostu zaczęła być sobą. Widać,że jej to służy
Iga- zrób zdjęcie tej hoście jak jest sucha, coś mi się zdaje,że to jakaś trefna Striptease.
Aneto, to żaden dziwoląg, prawdopodobnie podpędzałaś wcześniej tę hostę w donicy, a kiedy dostała wreszcie wolności ziemskiej po prostu zaczęła być sobą. Widać,że jej to służy
-
x_p-r
Wydaje się być za wysoka na Fire and Ice,mierzy dobre 40 cm.paco pisze:A czy Twoja Revolution to nie przypadkiem Fire and Ice???papaver pisze:U mnie stan faktyczny jest taki ,niepopaćkany, a szkoda bo podobają mi się popaćkane hosty![]()
Pozdrawiam,Piotr
Dokładnie tak byłoTomasz II pisze: Aneto, to żaden dziwoląg, prawdopodobnie podpędzałaś wcześniej tę hostę w donicy, a kiedy dostała wreszcie wolności ziemskiej po prostu zaczęła być sobą. Widać,że jej to służy
Do jokaer:
1. Golden Tiara
2. ?
3.?
4. American Halo, zdecydowanie
5. najprawdopodobniej Krossa Regal
Piotr, do tej większej "Fire and Ice"
może to być Loyalist, Reversed Patriot
1. Golden Tiara
2. ?
3.?
4. American Halo, zdecydowanie
5. najprawdopodobniej Krossa Regal
Piotr, do tej większej "Fire and Ice"
może to być Loyalist, Reversed Patriot
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Dziękuję Tomaszu, ale Nr 5 to raczej nie może być Krossa Regal, bo z opisu tejże wynika, że to jest bardzo duża hosta,
a ta taka nie jest, wstawiam zdjęcie zbiorcze, gdzie dobrze widać jaka jest w porównaniu z innymi.
Skalniak nie jest duży, więc nie ma wielkiego zniekształcenia perspektywicznego.
Przy okazji, czy wiedziałbyś co to za hosta na pierwszym planie ze znakiem zapytania ?

a ta taka nie jest, wstawiam zdjęcie zbiorcze, gdzie dobrze widać jaka jest w porównaniu z innymi.
Skalniak nie jest duży, więc nie ma wielkiego zniekształcenia perspektywicznego.
Przy okazji, czy wiedziałbyś co to za hosta na pierwszym planie ze znakiem zapytania ?

Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Dopiero zaczynam przygodę z hostami. I choć od kilku lat sośnie sobie u mnie kilka kępek, to w sumie niedawno zaczęłam poświęcać im więcej uwagi. No i tak się przypatruję tym moim NN-kom(zdjęciom) i się zastanawiam cóż to jest:

Wiem, że zdjęcie jest niewyraźne, dodatkowo deszcz je jeszcze zamazał, ale w tej chwili nie mogę zrobić lepszego zdjęcia bo jestem daleko, daleko od ogródka, a ciekawość mnie zżera. Te zdjęcia zrobiła dla mnie rodzina, żeby mi nie było tęskno do zieleniny. Sama tej hosty w tym sezonie jeszcze nie widziałam
A w ogrodzie będę dopiero za jakiś czas...
Dodam jeszcze, że w czerwcu ubiegłego roku wyglądała nieciekawie:

Ale co się dziwić skoro podzieliłam ją (chyba) w złym terminie... Oddzieliłam ją od tej hosty(tej najbardziej zielonej):

Na początku sezonu ta hosta ma żółty środek, potem zielenieje. Też nie wiem co to za odmiana
W każdym razie, intryguje mnie czy ta pierwsza hosta to wynik mutacji czy wirusa? Jak Wam się wydaje?

Wiem, że zdjęcie jest niewyraźne, dodatkowo deszcz je jeszcze zamazał, ale w tej chwili nie mogę zrobić lepszego zdjęcia bo jestem daleko, daleko od ogródka, a ciekawość mnie zżera. Te zdjęcia zrobiła dla mnie rodzina, żeby mi nie było tęskno do zieleniny. Sama tej hosty w tym sezonie jeszcze nie widziałam
Dodam jeszcze, że w czerwcu ubiegłego roku wyglądała nieciekawie:

Ale co się dziwić skoro podzieliłam ją (chyba) w złym terminie... Oddzieliłam ją od tej hosty(tej najbardziej zielonej):

Na początku sezonu ta hosta ma żółty środek, potem zielenieje. Też nie wiem co to za odmiana
W każdym razie, intryguje mnie czy ta pierwsza hosta to wynik mutacji czy wirusa? Jak Wam się wydaje?
-
muchazezlotym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ogla , to wirus na 100%. Nie jestem tylko pewna, czy HVX czy mozaiki, jak będziesz mogła zrobić lepsze zdjęcia to wklej, a na razie to z nią bardzo uważaj, żeby nie przenieść wirusa na inne hosty. Jeśli plany są wypukłe, a na takie wyglądają, to będzie HVX 
Dziękuję za pomoc, chociaż werdykt smutny.
Czyli będę musiała wywalić i ją i tą od której oddzieliłam
Choć mam jeszcze nadzieję, że wyraźniejsze zdjęcia to odkręcą...
A tak sobie myślałam że coś wyjątkowego mi się trafiło, ech naiwności
Czyli będę musiała wywalić i ją i tą od której oddzieliłam
Choć mam jeszcze nadzieję, że wyraźniejsze zdjęcia to odkręcą...
A tak sobie myślałam że coś wyjątkowego mi się trafiło, ech naiwności
-
muchazezlotym

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Na razie nie wywalaj, poczekajmy na lepsze zdjęcia. Jeśli to wirus mozaiki, to nie jest dla hosty śmiertelny. Tylko nie tnij jej wspólnym sekatorem - jeśli będziesz musiała zrobić jakąś operację z "popuszczeniem" soków to użyj jednorazowego nożyka, który następnie wyrzuć.
To nie jest HVX, ale wygląda jeszcze gorzej - ja bym czegoś takiego nie trzymał ;(
Właśnie zakupiłam dwie hostki - pierwsza z etykietą więc nie mam problemu
, ale proszę o rozpoznanie tej drugiej:

Poszperałam troszkę i najbardziej pasuje mi do ?August Beauty?, ale to tylko moje podejrzenie...

Poszperałam troszkę i najbardziej pasuje mi do ?August Beauty?, ale to tylko moje podejrzenie...
Pozdrawiam, Joasia.
- zanna

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Liwias, w tym stadium trudno powiedzieć. Mnie najbardziej pasuje in vitrova Fragrant Bouquet... A z ciekawości zapytam: ta pierwsza to jaka odmiana? Great Exp.?
- beja0100
- 50p

- Od: 3 sty 2011, o 10:59