Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Moniu- taka ilość rh robi wrażenie.... ;:224 Nic dziwnego, że masz co pokazać i każdy piękny i coraz to inny. Ja mam 7 -z czego kwitnie 5 szt- czasami-jak pąki nie przemarzną :wink: ,a 2 są po przejściach(Polarnacht i 'Hachmann's Feuerschein) i regenerują się (1 t. połamała 2 lata temu a drugiego połamał śnieg spadający z dachu :twisted: ),ale już za rok, myślę że zakwitną.Mam zamiar je przesadzić na dniach. Tylko muszę kupić torf , no i te upały niech miną......

Aga - migreny teraz mam rzadziej, na szczęście-walczę z nimi colą i od niedawna medytacjami, wizualizacjami-chyba jakieś efekty są...a może to przypadek :;230
Aga,myślę że nawet i 4 hortensje byś zmieściła :) Co prawda nie masz miejsca,ale po małych reorganizacjach miejsce zawsze sie znajduje- widziałam nieraz takie zjawisko na forum ;:108 Ogródki są jak z gumy :;230 Dziwne to jest,nie umiem wytłumaczyć, ale tak jak różne choroby łapie sie z forum,tak i rozciąganie ogrodów możliwe :;230 :;230

;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Śliczny krasnalek wcina poziomki :) a takiego szafirka nie widziałam :shock: u Ciebie to się uczę ile może być tych hortensji szok ja mam tylko jedną w dwóch kolorach ;)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aniu moje hortensje od Ciebie pięknie się przyjeły i...już ich nie ma :cry: Pies powyrywał i powynosił gdzieś wszystkie badylki ;:223 Została tylko jedna,ta którą posadziłam w donicze i postawiłam na oknie...Ale dobrze chociaż że ona ocalała :)
Fajny ten szafirek...nigdy takiego nie widziałam...
A krasnal najfajniejszy ;:196
Aniu czy liatra Ci się rozsiała :shock: ja mam ją kilka lat i nigdy jeszcze siewek nie widziałam...
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Celinko- ten szafirek to Muscari Comosum Plumosum. Powinien kwitnąć kwiecień -maj, jak inne, ale u mnie zawsze ma jakieś opóźnienie. No i pokłada się, nie wiem dlaczego. Jak wpisałam w google i obejrzałam grafikę, to wszędzie są stojące....
Celinko, ja mam mało hortensji, inni mają 2-3 razy tyle jak ja- zajrzyj do Tulipanki i Tess(są i inni, ale w tej chwili nie pamiętam) - od nich sie zaraziłam :;230 :;230 Jak sie nie boisz to zajrzyj do nich. :) Nie pokazałam jeszcze moich ogrodowych, jakoś tak wyszło- mam 3 szt- wszystkie takie same,od lat próbuję zmienić ich kolor z różowego na fioletowy,z marnym rezultatem :D

Grażynko- widocznie dla psiaka też się spodobały :;230 :;230 Wie, co dobre i ładne. :D Jakbyś chciała, to podeślę jeszcze, dowiedz sie , kiedy najlepiej ukorzeniać - to przytnę kilka gałązek.
Gabek - tak na siebie mówi ten krasnal- może i fajny,ale strasznie mi psoci w ogrodzie. :wink:
Grażynko, ja takie suche kwiatostany roztarłam w rękach i rozsypałam wokół liatry w ubiegłym roku - taki eksperyment, bo mi sie ona bardzo, ale to bardzo podoba. ;:167 Jak mi sie uda ,to zrobię jeszcze dzisiaj zdjęcie,jest ich bardzo dużo i z każdym tygodniem coraz większe.... tak więc jest nadzieja,że za rok zakwitną,choć kłosy będą pewnie małe.

I takie tam, sprzed kilku dni...

Pęcherznica strasznie sie rozrosła, jeszcze jej nie przycięłam, moze dzisiaj...

Obrazek

Obrazek

Róża Kronenburg

Obrazek

Tawułka i hortensja ogrodowa

Obrazek

Późnym popołudniem...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, ślicznie u ciebie.
Takie całościowe fotki dają wspaniały pogląd na ogród a twój jest przepiękny, gratuluję.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Dorotko, dziękuję za miłe słowa ;:196 Jak każdy, coś tam robię, jeszcze wiele przede mną....coraz to nowe chciejstwa, czasami brak pomysłu, gdzie coś upchnąć..... dopiero teraz zauważyłam,że na ostatnim zdjęciu leży taka sterta kamieni z niedokończonego skalniaka...w te upały nie mam ochoty kończyć,zielem to zarasta.... staram sie nie patrzeć na to i w sumie nawet nie zauważam tego w ciągu dnia :;230 :;230
Ja też lubię patrzeć na zdjęcia ogrodów na Forum z dalszej perspektywy. Roślinka z bliska i z daleka w kompozycji :)

No i nie pochwaliłam sie, ze w moim ogródku przybyło co nieco-Jagódka zaszalała i dostałam od niej: rdest wężownik,irysek Variegata, przywrotnik,fiołek biały, dzwonek i no i cudną lantanę. Jagódko- melduję ,że już posadzone. ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo się cieszę , niech Ci Aniu rosną zdrowo i cieszą Twe oczy . A jak tam lantana ? Trzymaj ją kilka dni w miejscu zacienionym , by odżyła i dostała wigoru ;:108 .

Bardzo mi się podoba ta fotka z wjazdem na posesję , a zwłaszcza miejsce ze skalniakiem . To nic , że zarasta , przecież nic na siłę , by siedzieć w upał , grzebiąc w ogrodzie , a potem być wykończonym . Po co Ci to ?
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Oprócz ślicznego ogrodu podoba mi się ten duży" kamulec"....Moja Krone...jest ciemniejsza z zewnątrz,albo aparat rozjaśnił u Ciebie. :?
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jagódko - lantana dzisiaj już dużo lepiej, listki sztywne, końcówki tylko trochę zwiędnięte były, więc z czasem pewnie zbrązowieją... Lantana stoi na razie na tarasie na pietrze, tam jest dużo cieia- rano słońce tylko zagląda i po południu, i pewnie będzie tam przez całe lato, żeby pies się nie dorwał-nie ufam mu pod tym względem.
No tak właśnie pomyślałam- z tym skalniakiem, zrobię jak najdzie ochota,a póki co ważniejsze mam pielenie i sadzenie jeszcze roślinek,które wysiałam. :)

Zuziu- ten wielki kamień ma być trochę inaczej ułożony-tu jest potrzebny ciężki sprzęt,aby go ruszyć... mąż na razie nie ma czasu na takie zabawy :wink:
Moja róża też w rzeczywistości jest ciemniejsza. Wszystko zależy jak pada światło, czasami nie mogę zrobić zdjęć, bo bardzo rozświetlone są.Może aparat się psuje, bo kiedyś tak nie było.

Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Ania - śliczne widoki z twojego ogrodu.
I znalazłam ciekawostkę u ciebie - szafirek kudłaty - czy to jest roślina cebulowa?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aneczko, pięknie u Ciebie ;:180 a ile jeszcze trawy masz... :;230
Dziękuję za paczusię, dzisiaj doszła, roślinki już posadziłam.
Oby rosły ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu cudna pęcherznica, bardzo mi się podobają wszystkie odmiany, niestety jak już wcześniej pisałam u mnie ciasnota, i nie mogę posadzić, udało mi się wcisnąć Diabolo , ale będę musiała mocno ja ciąć.....
Widoki ogólne bajeczka ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, wyczytałam u Celinki, że słabo kwitnie Twój clematis w cieniu. Na jego miejsce posadź hortensję pnącą- jest niezawodna :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witam Niedzielnie ;:3 ;:3 ;:3

Reniu dziękuję ;:196 Szafirki są z cebulek, ja kupiłam je na ryneczku -za 10 szt- 5,50zł. Bardzo mi się podobają, podobno szybko ich przybywa, zobaczę latem, bo będę je przesadzać i wtedy okaże się- ile jest już cebulek. :)

Aniu- dziękuję ;:196 Trawnika jeszcze mam, ale nie będę z niego rezygnować, na pewno rabaty będę troszkę poszerzać- bo popatrzyłam na Twoje róże i u innych- są takie śliczne,że kupię kilka rarytasków-kiedyś.... Zresztą układ ogrodu mam taki a nie inny i mi nie pasuje robić wielkie rabaty, bo to wszystko jest od frontu. Dobrze,że juz doszła przesyłka, jakby sie nie przyjęło,to daj znać.

Agness- wczoraj przycięłam pęcherznicę, bo coś za bardzo wybujała. Bardzo sie zagęściła i rozrosła w szerokość. Dzięki za miłe słowa. ;:196

Moniu- myślałam nad hortensją pnącą, tylko one wolno rosną przez pierwsze lata i mało kwitną, ale cos pewnie będę zmieniać. :D
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Kilka fotek ;:3

Kilka ze 100 moich lwich paszczek.

Obrazek

Niecierpki balsamina....sąsiadka od kilku lat karczuje je, wyrywa i ciągle odrastają.Pewnie za rok będę tak samo je tępić :;230 A te kratki, to przed kotami,bo upodobały sobie moje rabatki za WC :evil:

Obrazek

Obrazek

Róża pnąca NN - obcięłam wiosną dużo pędów i zostawiłam tylko to, co tak kwitnie, ale juz jak widać wypuszcza mnóstwo nowych pędów, które niedługo zakwitną.

Obrazek

Obrazek

Moje łubinki ;:167 Mam ich ok 30 szt.

Obrazek

Anabellka w towarzystwie...za rok pewnie będę przesadzać co niektóre rośliny.

Obrazek

Przetacznik i Vanillka...

Obrazek

Azalia japońska po przycięciu i fajne coś płożące od Renizt.

Obrazek

Tawułka chińska

Obrazek

Obrazek

Przedszkole żurawek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojnik biedronkowy Jackmanii i mój Gabek urwis ;:167

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”