Celinko- ten szafirek to Muscari Comosum Plumosum. Powinien kwitnąć kwiecień -maj, jak inne, ale u mnie zawsze ma jakieś opóźnienie. No i pokłada się, nie wiem dlaczego. Jak wpisałam w google i obejrzałam grafikę, to wszędzie są stojące....
Celinko, ja mam mało hortensji, inni mają 2-3 razy tyle jak ja- zajrzyj do Tulipanki i Tess(są i inni, ale w tej chwili nie pamiętam) - od nich sie zaraziłam

Jak sie nie boisz to zajrzyj do nich.

Nie pokazałam jeszcze moich ogrodowych, jakoś tak wyszło- mam 3 szt- wszystkie takie same,od lat próbuję zmienić ich kolor z różowego na fioletowy,z marnym rezultatem
Grażynko- widocznie dla psiaka też się spodobały

Wie, co dobre i ładne.

Jakbyś chciała, to podeślę jeszcze, dowiedz sie , kiedy najlepiej ukorzeniać - to przytnę kilka gałązek.
Gabek - tak na siebie mówi ten krasnal- może i fajny,ale strasznie mi psoci w ogrodzie.
Grażynko, ja takie suche kwiatostany roztarłam w rękach i rozsypałam wokół liatry w ubiegłym roku - taki eksperyment, bo mi sie ona bardzo, ale to bardzo podoba.

Jak mi sie uda ,to zrobię jeszcze dzisiaj zdjęcie,jest ich bardzo dużo i z każdym tygodniem coraz większe.... tak więc jest nadzieja,że za rok zakwitną,choć kłosy będą pewnie małe.
I takie tam, sprzed kilku dni...
Pęcherznica strasznie sie rozrosła, jeszcze jej nie przycięłam, moze dzisiaj...
Róża Kronenburg
Tawułka i hortensja ogrodowa
Późnym popołudniem...