ogród Agaty (sure)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: ogród Agaty (sure)

Post »

Ale zieleniny ;:138 no to musialas sie biedaku nawkopywac tego ze hej ;:196
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agato, powycinaj trochę liści przywrotnikom, zostaw te najmłodsze to będzie im łatwiej się ukorzenić :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

No to przybyło Ci trochę roślinek :D Pracy też było sporo, ale jak się rozrosną ;:224 to będzie dopiero widok.
White Feather mnie nie zachwycił, myślisz, że warty uwagi :roll: Jego białe fotki są przecudne, a potem taka zielenina ;:14
Najbardziej lubię dwukolorowe hostki jednak ;:108
Awatar użytkownika
AlcaM
100p
100p
Od: 21 maja 2008, o 14:10

Post »

bardzo jestem ciekawa jakie kolorki będą miały twoje bergenie. ja mam tylko różowe,a szukam czerwonych..

jeśli chodzi o anabelle- sprawdzałaś u sprzedawcy, którego polecałam jakiś czas temu?
Pozdrawiam, Ala
"Chcesz być szczęśliwy całe życie - zostań ogrodnikiem"
Alunkowy ogród
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Asiu, mieszkam w Gdańsku, czyli po drodze na półwysep. Mówisz, że macie takie plany na długi weekend? To może uda nam się spotkać przy tej okazji? :wit
ale z tym czasem na prace ogrodowe niestety nie jest tak dobrze, jakbym chciała, niestety (i to widać)... :roll:

Kania, zgadzam się. Brukentalia jest fajna, szczególnie, gdy jest sadzona w grupach i zakwitnie, bo poza tym to raczej niepozorna roślinka podobna do wrzosów...

Izo, dzięki za radę, mam nadzieję, ze to pomoże, bo przywrotniki dziś nadal wyglądają smętnie, upał im nie pomaga...

Jolu, pierwszy raz widzę White Feather na żywo i faktycznie nie zachwyca, przynajmniej ta moja. Posadziłam w głębokim cieniu, mam nadzieję, ze wyładnieje, albo zniknie wśród konwalii!! :lol:
Ale w zasadzie lubię wszystkie hosty, tylko jednobarwne wolę w większych grupach...

Alu, wysyłkowo Anabelki sa dostępne, między innymi u tego sprzedawcy. Na raze pozamawiałam dużo innych rzeczy, więc trochę odłożyłam kolejne zakupy w necie, ale jeśli znajdę je gdzieś w okolicy, na pewno kupię! ;:108
Z bergenii mam głównie różne odcienie różu i jedną biało - kremową, która już przekwitła. Różnią się głównie listkami. Mam też kilka Rotblum, nazywanych czerwonymi, ale dla mnie to też jest róż! Chyba też już nie mają kwiatów, ale jeśli jakiś się znajdzie, zrobię mu zdjęcie!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
armabapa
500p
500p
Od: 6 sie 2009, o 11:16

Post »

cudne nowości!!! ;:138

a ja szukam szczepionej kaliny koralowej Roseum :roll: wiecie moze od kogo w necie kupic?
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
Awatar użytkownika
AlcaM
100p
100p
Od: 21 maja 2008, o 14:10

Post »

niestety nie pomogę Akuś :roll:
mam zwykłą nieszczepioną z allegro
Pozdrawiam, Ala
"Chcesz być szczęśliwy całe życie - zostań ogrodnikiem"
Alunkowy ogród
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aka a dlaczego szczepiona? jak tylko dlatego ze jest w formie drzewka, to strzel sobie nie szczepiona wyprofilowana na drzewko. Miejsce szczepienia zawsze jest niebezpieczne, lubi przemarzac i rak-a, tez lubi to miejsce dostawac
Sa rosliny ktore trzeba szczepic, bo inaczej drzewiastej formy nie bedze ale akurat kaline mozna bezproblemowo tak poprowadzic. Tez mam Roseum jak Ala na swojskim pniu.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wróciłam z pracy pośpiesznie przed burzą, a ona sobie przeszła bokiem. Popadało, co kot napłakał, przynajmniej u mnie! :-?

Akusia, też na razie szczepionej Roseum nie widziałam, ale Jule ma chyba rację, można ja prowadzić w formie drzewka. Dzisiaj nawet podjęłam próbę prowadzenia w formie drzewka mojej magnolii Lennei Alba, ta akurat nie lubi przycinania, ale była tak koślawa po zimie i zeszłorocznych chorobach, ze obcięłam jej badylki od dołu. Albo będzie drzewkiem, albo ją w końcu wyrzucę! ;)

A wątek dobija do setki, chyba powinnam założyć nowy? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja staram sie wyprowadzac co sie da lub kupowac co sie da w formie drzewkowej, zeby wiecej pod spodem sie zmiesicilo :;230 No i cienia mi potrzeba .... 2 Budleje juz oskubalam, Dature oskubalam, Roseum drzewkowe kupilam, Czarna Sosne będę skubac, Werdei-a szczepionego mam a dzisiaj zakupilam pecherznice Diabolo i tez ja oskubalam :;230

Su, nie zostalo Ci nic innego jak nowy topik - od tego nie uciekniesz ;:136
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sure pisze:Wróciłam z pracy pośpiesznie przed burzą, a ona sobie przeszła bokiem. Popadało, co kot napłakał, przynajmniej u mnie!
Aga , u mnie tak samo. :oops:
Od wczoraj lałam na ogród hektolitry kranówki i nawet z rana było widać, że ogród jest podlany. A spadło tyle deszczu, co wyparowało mi z tego podlewania, albo i mniej. :?
Ale prognozy są obiecujące. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agato, nie martw się o przywrotnika. Iza ma rację z tymi starymi liścmi. Podlewaj, będzie żył. Mój po tym upale tez oklapł, jak wszystko zresztą. M lano lał 1,5 h,a po południu pustynia. W pewnym momencie nawet pogrzmiało, ale ani kropki deszczu. Jak tam forma po sobocie?
Czyli czekamy jak kanie dżdżu :wink:
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

No to wygląda na to, że burza omijała Cię nade mną :wink: Dawno tak nie wiało w czasie burzy. Wszystko trwało może z 15 minut, ale popadało solidnie :heja
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, w ten sposób z każdego badylka zrobisz sobie drzewko z koroną. Dobrze, że te krzaczki nie za duże, bo gdzie byś je pomieściła? ;)
Zaraz, zaraz, czy nie miałaś zamiaru kupować żółtej pęcherznicy? Zaraz muszę pooglądać, gdzie to będzie rosło!
Ja dzisiaj fotografowałam swojego Wredei, czyli "wrednego wiąza", który bardzo ładnie rośnie, więc nie wiem, dlaczego mi się tak nazwa kojarzy... ale zdjęcia pewnie już w nowym watku? :roll:

Krystyno, Justyno, no to się wydało, dlaczego nie ma deszczu. Cała porcja spadła u Pawła. Mam nadzieję, że jutro będzie sprawiedliwiej, bo już nie mam kiedy z tym szlauchem latać, cały dzień jestem w pracy, a potem jeszcze na przegląd samochodu. Ech!...
Przywrotnikowi poobcinałam większe listki i czekam, to się sprawdza. Dziś miałam wyrzucać klon Ginnala, a znalazłam na nim dwa maluśkie listki u dołu. Tylko czy mi się opłaca go reanimować, jak zostało jakieś 10 cm??

Paweł, wierzę, że u Ciebie wiało porządnie, widziałam po drodze, jak sygnalizator przy Słowackiego się dyndał, aż stracha miałam, ze zleci! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak, zolta tez bedzie ale musze odpowiedni egzemplarz znalezdz. Diabolo jest, bo wypierniczylam bialego derenia - wiesz tego co chcialam w warkocza plesc :;230 miejsce jest a ten wyrosniety tak jak chcialam tz mozna bylo zrobic glowny badyl, bo zdrewnialy juz i w miare prosty. Teraz sie prostuje po obskubaniu ... foty jutro.
Obciete badyle ukorzeniam - niby ciemna jest ciezka do tego ale zanim wywale, to zobacze moze sie uda.

ps wredny jest piekny - dawni sasiedzi mieli, taki kolumnowy wielki z 4 m wysokosci mial i byl ozdoba ogrodka przed domem. Nie moglam nigdy kolo niego przejsc obojetnie :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”