Asiu, mieszkam w Gdańsku, czyli po drodze na półwysep. Mówisz, że macie takie plany na długi weekend? To może uda nam się spotkać przy tej okazji?
ale z tym czasem na prace ogrodowe niestety nie jest tak dobrze, jakbym chciała, niestety (i to widać)...
Kania, zgadzam się. Brukentalia jest fajna, szczególnie, gdy jest sadzona w grupach i zakwitnie, bo poza tym to raczej niepozorna roślinka podobna do wrzosów...
Izo, dzięki za radę, mam nadzieję, ze to pomoże, bo przywrotniki dziś nadal wyglądają smętnie, upał im nie pomaga...
Jolu, pierwszy raz widzę
White Feather na żywo i faktycznie nie zachwyca, przynajmniej ta moja. Posadziłam w głębokim cieniu, mam nadzieję, ze wyładnieje, albo zniknie wśród konwalii!!
Ale w zasadzie lubię wszystkie hosty, tylko jednobarwne wolę w większych grupach...
Alu, wysyłkowo Anabelki sa dostępne, między innymi u tego sprzedawcy. Na raze pozamawiałam dużo innych rzeczy, więc trochę odłożyłam kolejne zakupy w necie, ale jeśli znajdę je gdzieś w okolicy, na pewno kupię!
Z bergenii mam głównie różne odcienie różu i jedną biało - kremową, która już przekwitła. Różnią się głównie listkami. Mam też kilka
Rotblum, nazywanych czerwonymi, ale dla mnie to też jest róż! Chyba też już nie mają kwiatów, ale jeśli jakiś się znajdzie, zrobię mu zdjęcie!