Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Krysiu różyce cudowne :) Zobaczymy jak zakwitną moje/Twoje/Mariolkowe patyczkowe :)
Pozdrawiam
;:196
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu , jak się urodziło dziecko to mówili , że najgorsze pierwsze 3 godziny , 3 dni , 3 tygodnie , 3 miesiące i potem 3 lata. Zostały Ci jeszcze dwie ostatnie trójki. Wytrzymasz :!: :!: :!: :!:

A skąd masz 3 Szuberty :?: , ja przywiozłam Ci 2 cebule :!:
Moje , mając już doświadczenie , posadziłam w odpowiedniej odległości.
Za to Krzysztofy się zagęściły.Będę też wykopywała alfatuneńskie.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Olu. Cudowne rozmnożenie. :;230 Ja mam w sumie 5. W styczniu weszłam do jednego sklepu ogrodniczego i mieli przecenione cebule . Wtedy kupiłam jeszcze 3 Szuberty i 2 Krzysztofy. Wsadziłam je do ziemi, gdyż była akurat rozmarznięta i zakwitły wcześniej niż te sadzone jesienią :D Mam nadzieję, że wytrzymam.

Anuś. Nie będę się przyznawać ile lat ja paliłam :;230
Jak będziesz kiedyś we Wrocławiu to zapraszam.

Madziu. To jednak coś Ci się okociło z tych patyczków. Też jestem ciekawa. Musisz mnie podszkolić jak to robiłaś, to może i mnie się uda.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Krysia- rzucaj palenie! Dopiero poczujesz, jak pięknie pachnie w Twoim ogrodzie! Muszę wpaść tego Pilgru=ima na żywca pooglądać!
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

ale róże szaleją u mnie dopiero co pękają pączki a ja głupia cieszę się, pstrykam, zamiast wpaść do Twojego ogródka :P
Krysiu czy to na pewno Monika? bo jakoś Monika dla mnie to żarówa a ta jest taka delikatna.
nie pamiętam kiedy u nas padało, sucho...........patelnia, ale z drugiej strony jak zacznie lać to zimno i nie będzie końca już nie wiem co gorsze, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Anuś. W ubiegłym roku na starej działce faktycznie Monika była bardziej żarówiasta, a tutaj w tym roku mnie zachwyciła. Ma taki piękny delikatny kolorek, chciałabym aby taka została. Twoje różyce oglądam, są piękne, mają masę pąków, są pięknie rozrośnięte, wyobrażam sobie jaki będzie festiwal kolorów i zapachów gdy już zakwitną. U nas z deszczem jest podobnie. Już nie pamiętam kiedy padało.

Daguniu. Tylko telefon i furtka jest otwarta. Musisz szybciutko wpaść, gdyż Pilgrimek z reguły szybko kończy kwitnienie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Krysiu, masz piękne róże! Nie mogę się napatrzeć! Rzeczywiście sezon u Ciebie rozpoczęty. Mi właśnie zakwitła pierwsza i czekam na następne. Ale to pikuś w porównaniu do Twoich!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Krysiu i ja jestem z wizytą -śliczne te księżycowe rabatki ,serduszka wspaniała bardzo wpadła mi w oko -muszę takiej poszukać ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Nie zabrałaś goździków? :roll: To należy Ci się ;:14 mogłaś przynajmniej ogłosić licytację :;230
U mnie też codziennie przybywa kwiatów na różach, ale jakieś nieszczególnie piękne...jedne podgryzione, inne wymęczone.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Krysiu da się...ja wierzę w to
moja babcia przestała palić z dnia na dzień....a paliła przez dziesiąt lat 3 paki dziennie
miała w każdym pomieszczeniu zapalonego papierocha....żeby nie musiała pamiętać gdzie zostawiła :;230
i kilka ładnych lat lat nie paliła, chociaż zdarzyło się jej zapalić...ale nie wzięła do ust
to była całkiem inna osoba....aż chciało się jej żyć ;:196
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Krysiu cięłam patyczki róż pod kątem u dołu, zostawiałam 3 oczka i nad trzecim odcinałam górę. Potem upychałam w rządku do ziemi tak żeby jedno oczko było w niej schowane. Robiłam to jesienią (październik?) a na wiosnę z oczek rozwijały się liście. Ponieważ nie zauważyłam w ub. roku tych róż (rosły jak się okazało pod hostami i floksami w cieniu - czyli dokładnie tam gdzie je poutykałam) to dopiero w tym sezonie trafiły do doniczek, odnalazły się podczas wiosennych wykopalisk :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ado-wpadłam zobaczyć kwitnienie Pielgrzyma i się nie zawiodłam.Trzymam kciuki,żebyś wytrwała!
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Krysiu, jesteś dzielna. Popieram Twoją determinację. Lepszy zapach Twoich pieknych róż. :D
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Krysiu, a co to za serduszka o koperkowych listkach ? Ładna . Czy ona właśnie teraz kwitnie ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam porannie. Wybieram się zaraz na działkę, zobaczyć jak po wczorajszym deszczu, ale czuję, że było go stanowczo za mało. Nigdy nie można dogodzić ogrodnikowi. Czytam, że w wielu regionach deszczu za dużo, a zachód jakoś w tym roku ma go bardzo malutko. Dobrze, że najbliższe prognozy nie zapowiadają chociaż upałów. W ogrodzie róże kwitną i w błyskawicznym tempie przekwitają.
Miłko. Podglądam u Ciebie, że róże zaczynają kwitnąć i już kwitnie więcej. Później jak zaczną to będą kwitły na całego. Lubię odmiany, które nie robią sobie przerw i stale coś kwieci.
Stasiu. Witam u mnie. Zaglądam do Ciebie i podziwiam, szczególnie powojniki. W tym roku na wielkie kwitnienie moich nie liczę, gdyż albo są to wiosenne sadzenia, albo przenoszone wiosną ze starej działki, więc też muszą się tu zadomowić. Serduszka wspaniała to nowy nabytek dzięki naszemu koledze forumowemu.
Basiu. Nie zdążyłam zabrać goździków, niestety. Większość moich to były dwuletnie, które już nie przeżyły tej zimy, a wieloletnie zdążyły zmienić właściciela przede mną. Zostały wiosną wykopane.
Wiele moich róż przez te upały błyskawicznie przekwitło, coś czuję, że będę musiała z niektórymi rozstać się, gdyż szkoda mi miejsca na takie, a miejsca na róże mam już bardzo nie dużo.
Grzesiu. Też liczę, że się uda, jak dotąd nie poddaję się, chociaż czasem jest ciężko ;:196
Madziu. Dzięki za instrukcję. Muszę w tym roku popróbować pobrać trochę patyczków u innych, aby mieć co wsadzać pod hosty. :D
Ewuniu-Krakowska. Pilgrim kwitnie bardzo króciutko, jak większość angielek, a wrocławskie upały mu w tym pomagały, gdyż błyskawicznie rozkwitał i przekwitał. Jakoś nie mogę się do tej róży przekonać. Nie jestem nią zachwycona i drugi raz bym jej nie kupiła.
Adrianko. Dzięki. Staram się wytrwać. Dobrze, że w domu nie mam żadnego papierocha, bo bym już dawno zapaliła. Boję się tylko, że trzeba będzie drzwi poszerzać jak tak dalej pójdzie. Czuję już zapachy i dym papierosiany zaczyna mi już śmierdzieć. :twisted:

Oleńko. Ta serduszka wspaniała, w rzeczywistości ma listki takie jak jak inne serduszki tylko w srebrnym kolorze. To tegoroczny nabytek, a wszystkie serduszki wspaniałe - biała i różowa też jeszcze u mnie jeszcze kwitną, więc ona również. Biała, którą dostałam od Oli O. u Joli też już się zadomowiła, gdyż również zaczęła kwitnąć.

I kilka kwitnących- najpierw żarówy, aby naładować się dobrą energią :D

Obrazek
Gebruder Grimm
Obrazek
Alinka

Obrazek
westerland
Obrazek
Monika

Obrazek
Troika- piękny, ogromny kwiat

Obrazek
Orange Fire

Obrazek

Obrazek
Piano - zachwycona jestem tą różą.

Obrazek
Piruette

Obrazek

część różanki różowo-białej

Obrazek

różanka żółto-pomarańczowa

Obrazek
różanka czerwona.
Trawka na ścieżkach w nasłonecznionej części niestety nie wschodzi, rosną tylko chwasty, gdyż za późno była siana, susza, a nie mam jak włączyć tu spryskiwacza aby nie polewać róż po liściach. Muszą te ścieżki niestety czekać do jesieni na trawę.

Miłego dnia wszystkim życzę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”