Dobrze Cię rozumiem-to jakoś tak samo przychodzi, pcha się przed oczy i w ręce
 Dobrze Cię rozumiem-to jakoś tak samo przychodzi, pcha się przed oczy i w ręce  
 M przycina także drzewka w sadzie. I dobrze, bo ja nie lubię

Kiedyś na wiosnę, na początek naszego gospodarowania bardzo przycięłam owocowe. Duże dziecko skomentowało: "No to mama zrobiła kikutowo"
 Kiedyś na wiosnę, na początek naszego gospodarowania bardzo przycięłam owocowe. Duże dziecko skomentowało: "No to mama zrobiła kikutowo"  

Za miedzą...i troszkę dalej.

( kolejne słowo na e, po egzotyczny
  ( kolejne słowo na e, po egzotyczny  )
 ) Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej. Moje szaleją
 Moje szaleją 

Nauczyłam się już zamykać je w słoiki
 Nauczyłam się już zamykać je w słoiki  
  Ta jest raczej ozdobna, owoc malutki, choć jadalny. Głupio posadziłam-z prawdziwymi.
 Ta jest raczej ozdobna, owoc malutki, choć jadalny. Głupio posadziłam-z prawdziwymi. 
  Bardzo szacowne sąsiedztwo
 Bardzo szacowne sąsiedztwo  Lubię się budzić mając taką budowlę przed oczami. Korzyść z tego sąsiedztwa jeszcze taka, że to najwyższy punkt w okolicy, więc żadna burza mi nie straszna
 Lubię się budzić mając taką budowlę przed oczami. Korzyść z tego sąsiedztwa jeszcze taka, że to najwyższy punkt w okolicy, więc żadna burza mi nie straszna 

pojesz sobie i będziesz wiedziała co jesz
 pojesz sobie i będziesz wiedziała co jesz  E-kologicznie
 E-kologicznie Za miedzą...i troszkę dalej.

Ja bym pewnie poczekała, co z tego wyrośnie. Owoce mojej truskawki ozdobnej pojawiają się niezbyt często, są drobne. Kupiłam sobie odmianę Selva, która powtarza owocowanie. Nawet zeszłoroczne małe sadzonki powtarzały, więc w tym roku sprawdzę, czy dobrze zrobiłam
 Ja bym pewnie poczekała, co z tego wyrośnie. Owoce mojej truskawki ozdobnej pojawiają się niezbyt często, są drobne. Kupiłam sobie odmianę Selva, która powtarza owocowanie. Nawet zeszłoroczne małe sadzonki powtarzały, więc w tym roku sprawdzę, czy dobrze zrobiłam  U Ciebie mogła się "zaplątać" sadzonka ozdobnej, bo rozłazi się jak odmiany owocowe, rozłogi pojawiają się w dużej ilości.
 U Ciebie mogła się "zaplątać" sadzonka ozdobnej, bo rozłazi się jak odmiany owocowe, rozłogi pojawiają się w dużej ilości. Nie pasuje do obrazka.
 Nie pasuje do obrazka.