no sorki że taka namolna jestem ale pewnie Ci umknęło z tego wszystkiegoJagusia pisze:Iguś![]()
Znalazłam w ogródku takie maleństwo:
co to może być ? Już kwitnie. I to jest naprawdę takie dorosłe maleństwo....
Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj Iguś żuraweczki cudne
pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iga paczka dotarła tak jak już pisałam. Bardzo proszę zerknij do mnie bo potrzeba mi Twoja wiedza do identyfikacji.Czerwonego kasztanowca bardzo polecam, powoli rośnie, ładnie kwitnie co roku i szrotówek bardzo się go nie czepia, ten na Twoim zdjęciu bardzo ładnie prowadzony.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Heuchera 'Petite Pearl Fairy'???Jagusia pisze:
co to może być ? Już kwitnie. I to jest naprawdę takie dorosłe maleństwo....
Jolu, zaraz zajrzę.
Roza, witam , serdecznie.
Marysiu, metasekwoję znam, bo widziałam pod Szczecinem w Glinnej, duże!!!Będziem ciąć.
Iwonko, ten na zdjęciu ma 15 lat, i 2 metry, to szału wielkości nie ma.
Jolu, u mnie katalpa aurea żyje, wypadła Nana
Sylwek miłorząb zimę przeżył, tylko nie przymrozki majowe, one załatwiły te roślinki, młode liście nie dały rady. Odbijają buki, klony, reszta nie.....Zaczynały żyć podkładki, a to co szczepione odeszło do krainy wiecznego cienia.
Metasekwoje mieli różne, ale aurea jest najładniejsza, najwyżej, pożegnamy się.
Klonik , masz rację Carnival, mam jeszcze Clona Nizetii i Kasztanowca Memingeri.
Piotrek , mnie również odpowiadała współpraca z Piotrem.
Z Obsidaian będziesz zadowolony, Creme brule bardziej kapryśna, choć ja mam, ale zdania są podzielone.
Pomęczę Was zdjęciami, bo narobiło się za dużo.
A tak zakwitła niespodzianka.
Mam, nie wiem skąd, na pewno pierwszy rok, kto podpowie co to?
Irysy też mam. Od Gieni.
Pierwsze liliowce.
Klinowe płatki wyglądają jak śnieg.
Iguś, u mnie miłorzęby ścięło mrozem i w tym i w zeszłym roku, no ale nie jakoś strasznie, w zeszłym znacznie bardziej bo nie były zabezpieczone, ale odbiły, teraz znaku już nie ma na nich po stracie liście, no ale tak czy inaczej szkoda, że u Ciebie skończyło się kraina wiecznego cienia jak to napisałaś. Metasekwoja, tu większy kłopot to jej rozmiar, wielokrotnie widziałem już ogromne, stare egzemplarze, więc nie od dziś sadzi się je w naszym kraju
z kasztanowcem muszę póki co poczekać
no chyba że trafie wspomniana odmianę, w cenie bardziej przyzwoitej niż widziałem do tej pory, to pewnie trudno będzie sobie odmówić 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Dzięki piękne za identyfikację 
Płatki śniegu w takie upały działają ochładzająco na wyobraźnię. Swoją drogą człowiek to dziwna istota: jak śnieg i mróz to czekamy ciepełka a jak to CIEPEŁKO przyjdzie to narzekamy że gorąc..... Mieszkanie w umiarkowanym klimacie rozbestwiło nas
Płatki śniegu w takie upały działają ochładzająco na wyobraźnię. Swoją drogą człowiek to dziwna istota: jak śnieg i mróz to czekamy ciepełka a jak to CIEPEŁKO przyjdzie to narzekamy że gorąc..... Mieszkanie w umiarkowanym klimacie rozbestwiło nas
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
-
iga23

- Kontakt:
Sylwek, na kasztanowca będę polować, nie obiecuję, bo nie wiem czy powtórzy się takie szkolenie na którym byłam. Jeżeli tak, będę u Szmita i mogę kupić dwa. Jeżeli będą. Ceny mają takie sobie, ale liściaki nie drogie, bo to ich produkcja.
Masz jakieś pomysły co do metasekwoi .Wywalić za płot?
Jagusiu, ja na upały nie narzekam, jakoś lubię ciepło.
Jagusiu, ja na upały nie narzekam, jakoś lubię ciepło.
Iguś, a czy to nie czasem Metasequoia glyptostroboides Goldrush
wywalać za płot, tego bym nie robił, a co do kasztanowca - gdybyś gdzieś trafiła, daj mi znać 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Igo , to różowe - niespodzianka , to Gaura , a te białe , to Piaskowiec górski . Nie wiem tylko Igo , czy chodziło Ci o tę różową , czy tę białą bylinę .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
iga23

- Kontakt:
Jagusiu, dzięki.
Gurę kupiłam jako NN, bo podobały mi się listki, a piskowiec , podejrzewałam go, ale nie wiem skąd go mam, może do Oli?
Sylwek jak się obrobię to poogogluję. Na pewno jest w cenniku u Szmita.
Sylwek jak się obrobię to poogogluję. Na pewno jest w cenniku u Szmita.
- aga654
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 3 wrz 2010, o 17:17
Witaj Igo!
Żurawki: no szkoda słów!!! po prostu CUUUDNE!
Czy pytałaś może o tę niespodziankę na drugim zdjęciu, taką różową z dziwnymi listkami? To gaura, nie pamiętam odmiany, ale chyba Siskiyou Pink. Takie małe, fajne, kapryśne, jeżeli chodzi o zimy. Podobno okryta potrafi przeżyć.... U mnie nawet pod kopczykiem z kory i stroiszu dwa razy padła, ale jako jednoroczna też jest ładna...
Zdrowia i odpoczynku (och, żeby tak można to było sobie wytłumaczyć, że czasem trzeba...)
PS. No, widzę, że Jagódka była szybsza
Żurawki: no szkoda słów!!! po prostu CUUUDNE!
Czy pytałaś może o tę niespodziankę na drugim zdjęciu, taką różową z dziwnymi listkami? To gaura, nie pamiętam odmiany, ale chyba Siskiyou Pink. Takie małe, fajne, kapryśne, jeżeli chodzi o zimy. Podobno okryta potrafi przeżyć.... U mnie nawet pod kopczykiem z kory i stroiszu dwa razy padła, ale jako jednoroczna też jest ładna...
Zdrowia i odpoczynku (och, żeby tak można to było sobie wytłumaczyć, że czasem trzeba...)
PS. No, widzę, że Jagódka była szybsza
Pozdrawiam, Agnieszka.
-
iga23

- Kontakt:
Agnieszko, jak znam żródło pochodzenia tej gaury to nie liczyłam na bylinę, które będzie zimować, tylko listki takie fajne, że nawet Janek- Magryy nie wiedział co to... 
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Witaj
Zgodnie z zapowiedzią ;) obejrzałam sobie Twój ogród, podoba mi się jego bujność, wszystkich szczegółów oczywiście nie jestem w stanie zauważyć, ale mam nadzieję to nadrobić w trakcie kolejnych wizyt
.
Zgodnie z zapowiedzią ;) obejrzałam sobie Twój ogród, podoba mi się jego bujność, wszystkich szczegółów oczywiście nie jestem w stanie zauważyć, ale mam nadzieję to nadrobić w trakcie kolejnych wizyt
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Iga, co to za cudo na ostatnim zdjęciu? Powojnik okrywowy jakiś chyba, ale jaki? Mam Summer Snow, ale malutki i nawet jego bym nie poznała
P.S. Co to się dzieje, że czasami u Ciebie nie wyświetlają mi się zdjęcia, tylko jest aktywny napis "Obrazek", a jak klikam otwiera się (.....) ?
EDIT: Pozwoliłam sobie zaedytować i usunąć link, nie jestem pewna czy Syn Igi chciałby żeby ten link tak "na wierzchu" istniał na tym forum.
P.S. Co to się dzieje, że czasami u Ciebie nie wyświetlają mi się zdjęcia, tylko jest aktywny napis "Obrazek", a jak klikam otwiera się (.....) ?
EDIT: Pozwoliłam sobie zaedytować i usunąć link, nie jestem pewna czy Syn Igi chciałby żeby ten link tak "na wierzchu" istniał na tym forum.