Bardzo chętnie zobaczę fotki Twoich kwitnących: "Gasterworthi 'Royal Highnes' ", "Haworthi limifolia giant form" oraz tego "włochatego" rojnika - a dlaczego piszesz, że po kwitnieniu "kończy żywot" - tz. nie wytworzył nowych młodych rozet? U mnie na skalniaku na działce też szykują się następne rojniki do kwitnienia, na razie te o miniaturowych "rozetach". Sam jestem ciekaw jakie to będą kwiaty, bo to ich pierwsze kwitnienie, do tej pory wytwarzały tylko młode przyrosty, które tworzą już ładne "kępki". Dla mnie rojniki to jedne z ładniejszych roślin na skalniak, szczególnie gdy jest uformowany w kształcie pagórka o różnym nachyleniu "stoku", obsadzonego samymi rojnikami, a rojniki rosną między różnej wielkości kamieniami. Miałem pierwotnie zamiar ułożyć taki skalniak dla rojników z większych kamieni, tak żeby rojniki rozrastały się wokół tych kamieni. Niestety zrezygnowałem rozbudowy skalniaka, po "fali" dewastacji działek w m-cu lutym 2011 roku. Tak wyglądały działki przed "atakiem":
a tak po ..., nie wiem jak to nazwać ... ?
Na mojej działce wyrwali - wyłamali podpory pod winogron (już go zlikwidowałem); podeptali - połamali kilka sadzonek młodych iglaków, bardzo zniechęciłem się do rozbudowy skalniaka, bo nie wiem co zastanę, jak przyjdę następnym razem na działkę

. Na fotkach pokazałem zniszczenia na działkach w najbliższym sąsiedztwie mojej działki - którą traktuję jako odskocznię od zgiełku miejskiego. W sumie zniszczonych, zdewastowanych było około 25 działek, a na dwóch w tym samym czasie spalili piękne altanki, tyle z nich pozostało: