Będziesz miała wiele radości jak nowe pędy ci zakwitną, ja tez czekam na to
Początek mojej przygody ze storczykami- kayah
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratuluję pomyślnego zakończenia sesji :P
A storczyki są prześliczne, a ceny niebywale kuszące
u nas po 10 zł to tylko jakieś resztki zostają, bez kwiatów...a te Twoje to pełnowartościowe okazy
ten pierwszy naprawde robi wrażenie, nie dziwię się że to była miłość od pierwszego wejrzenia 
A storczyki są prześliczne, a ceny niebywale kuszące
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Dziękuję...
W P-niu na giełdzie jest całkiem sporo przecenionych storczyków, są w nienajgorszym stanie. Miałam duży problem z wyborem, dlatego wybrałam aż 5
.
Dla porównania widziałam całkowicie przekwitnięte za 35zł, stały biedne w ogóle nie przecenione...
Już planuję kolejną wycieczkę na giełdę
.
Mam nadzieję, że znajdę coś fajnego i niedrogiego
.
Pozdrawiam
W P-niu na giełdzie jest całkiem sporo przecenionych storczyków, są w nienajgorszym stanie. Miałam duży problem z wyborem, dlatego wybrałam aż 5
Dla porównania widziałam całkowicie przekwitnięte za 35zł, stały biedne w ogóle nie przecenione...
Już planuję kolejną wycieczkę na giełdę
.Mam nadzieję, że znajdę coś fajnego i niedrogiego
Pozdrawiam
- dewuka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A która to giełda, ta na Franowie? 8)kayah pisze:Dziękuję...
W P-niu na giełdzie jest całkiem sporo przecenionych storczyków, są w nienajgorszym stanie. Miałam duży problem z wyborem, dlatego wybrałam aż 5.
Już planuję kolejną wycieczkę na giełdę.
Mam nadzieję, że znajdę coś fajnego i niedrogiego.
Pozdrawiam
Gratuluję zakupu-
Kuszące
to prawda , ale teraz trzeba troszkę popracować nad *naumieniem* się
prowadzenia ich.... aby nie zostało z takich piękności kupki nieszczęścia.
Zawsze kłopot jest większy , gdy nagle mamy kilka nowych kwiatów i ...o różnych wymaganiach.
Złożyć to wszystko toż prawie ...przygotowanie następnego egzaminu.
Ale będzie dobrze :P egzaminy zaliczone , jeden wiecej nie problem
No cóż
....ja tylko tak głośno , czasami myślę .
A , co do cymbidium w Moniki wpisie hmm.....i opinii, że łatwiejsze od falenopsisa
to dla mnie ciekawa sprawa. Powiem , zastanawiające.
Ja mam kilka lat cztery cymbidia - weteranki, są humorne , jak żadne storczyki
i nie lada trzeba uwagi ,wiedzy, aby mieć powodzenia=kwitnienie.
W tym roku- zrobiły u mnie mistrzostwo świata.
I wiem, bo mamy kontakty wśród storczykarzy , ze tego zadowolenie w większości to tylko..... mi zazdroszczą . Czyli rok mają do tyłu
mają.
Moniko. przedstaw nam swoje kwitniennie, opisz roślinę jak długo ją uprawiasz, w jakich warunkach.
Daj fotki , to , ze rosną nowe psb obecnie to naturalne .
I wcale nie wątpię w to , ze kwitły u Ciebie ,.Myślę,że będzie dobrą praktyką potwierdzanie własnych osiągnięć - czyli doprowadzenia do swojego kwitnienia storczyka.
I jest to zgodnie z zasadą ,ze nie jest sztuką zakup kwitnącego :P .
Ostatnio na forum storczykowym spotkaliśmy również sugestię dla rozpoczynających, ze łatwe są cymbidia.Owszem,zdarzają się kwitnienia jakby zaskakujące swego posiadacza,ale nie reguła.
*,ze są piękne to wszyscy wiemy ale że łatwe to juz pewnie nieliczni powiedzą*.
Oczywiście trzeba coś
zrobić , aby je upowszechnić.
Są warte grzechu
.
Ja przygotowuję specjalny cykl
pewnie filmik? video-slajd? od A-Z moich 3 kwitnących/jeszcze to trwa!!!/ .
Do tego będzie część uprawcza,może przydać się do rozważań.
pozdrawiam J :P VANKA
Kuszące
prowadzenia ich.... aby nie zostało z takich piękności kupki nieszczęścia.
Zawsze kłopot jest większy , gdy nagle mamy kilka nowych kwiatów i ...o różnych wymaganiach.
Złożyć to wszystko toż prawie ...przygotowanie następnego egzaminu.
Ale będzie dobrze :P egzaminy zaliczone , jeden wiecej nie problem
No cóż
A , co do cymbidium w Moniki wpisie hmm.....i opinii, że łatwiejsze od falenopsisa
Ja mam kilka lat cztery cymbidia - weteranki, są humorne , jak żadne storczyki
i nie lada trzeba uwagi ,wiedzy, aby mieć powodzenia=kwitnienie.
W tym roku- zrobiły u mnie mistrzostwo świata.
I wiem, bo mamy kontakty wśród storczykarzy , ze tego zadowolenie w większości to tylko..... mi zazdroszczą . Czyli rok mają do tyłu
Moniko. przedstaw nam swoje kwitniennie, opisz roślinę jak długo ją uprawiasz, w jakich warunkach.
Daj fotki , to , ze rosną nowe psb obecnie to naturalne .
I wcale nie wątpię w to , ze kwitły u Ciebie ,.Myślę,że będzie dobrą praktyką potwierdzanie własnych osiągnięć - czyli doprowadzenia do swojego kwitnienia storczyka.
I jest to zgodnie z zasadą ,ze nie jest sztuką zakup kwitnącego :P .
Ostatnio na forum storczykowym spotkaliśmy również sugestię dla rozpoczynających, ze łatwe są cymbidia.Owszem,zdarzają się kwitnienia jakby zaskakujące swego posiadacza,ale nie reguła.
*,ze są piękne to wszyscy wiemy ale że łatwe to juz pewnie nieliczni powiedzą*.
Oczywiście trzeba coś
Są warte grzechu
Ja przygotowuję specjalny cykl
Do tego będzie część uprawcza,może przydać się do rozważań.
pozdrawiam J :P VANKA
Tak ta na Franowie, nie znam innej giełdy kwiatowej w Poznaniu. A do tej na Franowie mam bardzo blisko, więc mogę ją często odwiedzaćdewuka pisze:A która to giełda, ta na Franowie? 8)kayah pisze:Dziękuję...
W P-niu na giełdzie jest całkiem sporo przecenionych storczyków, są w nienajgorszym stanie. Miałam duży problem z wyborem, dlatego wybrałam aż 5.
Już planuję kolejną wycieczkę na giełdę.
Mam nadzieję, że znajdę coś fajnego i niedrogiego.
Pozdrawiam
Kayah
ale ja tylko odczytałam literalnie :P post z 28.I.08 o rozpoczęciu przygody ze storczykami.
Stąd nie wynikało,ze miałaś coś wcześniej.
Ale..... też istota mojej wypowiedzi dotyczyła różnych kupowanych w jednym czasie.
To tylko moja drobna uwaga, którą można przyjąć lub nie.
Trudno mi wyłącznie radzić jak postępować przy kłopotach,
a nie wskazywać ...jak i przed czym sie samemu chronić.
Myślę,że wszystko się przydaje ,a pewne zasady, również.
pozdrawiam J ;:76 VANKA
ale ja tylko odczytałam literalnie :P post z 28.I.08 o rozpoczęciu przygody ze storczykami.
Stąd nie wynikało,ze miałaś coś wcześniej.
Ale..... też istota mojej wypowiedzi dotyczyła różnych kupowanych w jednym czasie.
To tylko moja drobna uwaga, którą można przyjąć lub nie.
Trudno mi wyłącznie radzić jak postępować przy kłopotach,
a nie wskazywać ...jak i przed czym sie samemu chronić.
Myślę,że wszystko się przydaje ,a pewne zasady, również.
pozdrawiam J ;:76 VANKA
Storczyki
Witam!!!
Śliczne te Twoje Storczyki gratuluje zakupu super cena hm ja jakbym spotkała po tej cenie pewnie zrobiłabym tak samo
mam nadzieję, że będą Ci dobrze rosły i długo będziesz cieszyć nimi oczy 
Pozdrawiam
Śliczne te Twoje Storczyki gratuluje zakupu super cena hm ja jakbym spotkała po tej cenie pewnie zrobiłabym tak samo
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Ja równiez przyłączę sie do opinii, że cymbidium to raczej do najłatwiejszych nie należy ;:30
Mam 4 sztuki od jakiś 3 lat, i mimo dbania o nie jak o żadne inne jeszcze mi nie zakwitło. Latem zawsze wynoszę je do ogrodu i siedzą tam aż do pierwszych przymrozków, wypuszczają nowe przyrosty ale to tylko przyrosty liściowe
Jednak się nie poddaje i co jakiś czas skuszę się na nowego .... a nóż się wreszcie uda
Mam 4 sztuki od jakiś 3 lat, i mimo dbania o nie jak o żadne inne jeszcze mi nie zakwitło. Latem zawsze wynoszę je do ogrodu i siedzą tam aż do pierwszych przymrozków, wypuszczają nowe przyrosty ale to tylko przyrosty liściowe
Jednak się nie poddaje i co jakiś czas skuszę się na nowego .... a nóż się wreszcie uda
Kayah niewiarygodne, że takie piękne storczyki za taką niską cenę, bo ja to spotkałam przecenione na 20 zł. ale bez kwiatów, a korzonki były w opłakanym stanie
to mnie zmartwiłyście tym, że trudno doprowadzić do ponownego kwitnienia cymbidium
no i szczerze podziwiam ludzi, którzy decydują się na zakup przekwitniętych storczyków 
to mnie zmartwiłyście tym, że trudno doprowadzić do ponownego kwitnienia cymbidium
Witam.
Udałam się dzisiaj na giełdę w poszukiwaniu jakiegoś storczyka no i ... nieźle zaszalałam
.
Kupiłam siedem falków i jedno dendrobium nobile. No ale za taką cenę myślę, że każdy by tak zrobił ;:106 . Falki były po 10 zł, a dendrobium kosztowało mnie 15 zł.
Oto one:
Jako pierwsze dendrobium nobile- to mój pierwszy storczyk tego gatunku, w związku z tym mam pytanie jak się nim zając, gdzie postawic i jak podlewac??

A teraz falki :

A teraz wszystkie razem :

Były jeszcze cambrie po 12zł, ale jakoś udało się mojemu chłopakowi powstrzymac mnie przed zakupem
Pozdrawiam
kayah
Udałam się dzisiaj na giełdę w poszukiwaniu jakiegoś storczyka no i ... nieźle zaszalałam
Kupiłam siedem falków i jedno dendrobium nobile. No ale za taką cenę myślę, że każdy by tak zrobił ;:106 . Falki były po 10 zł, a dendrobium kosztowało mnie 15 zł.
Oto one:
Jako pierwsze dendrobium nobile- to mój pierwszy storczyk tego gatunku, w związku z tym mam pytanie jak się nim zając, gdzie postawic i jak podlewac??

A teraz falki :

A teraz wszystkie razem :

Były jeszcze cambrie po 12zł, ale jakoś udało się mojemu chłopakowi powstrzymac mnie przed zakupem
Pozdrawiam
kayah