Moje niepiękne podwórko :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
buffy
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 22 sty 2011, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje niepiękne podwórko :)

Post »

Lekką różnicę było pewnie widać ale zdecydowanie nie adekwatną do wysiłku, poświęconego czasu i oczekiwań :| stan mojego podwórka jest opłakany. Chwast na chwaście. Części działki nawet nie ruszam w tym roku bo teraz to już nawet się tam nie dostanę tak zarosła pokrzywami. O skoszeniu tego kosiarką nie ma co myśleć bo tam całe mnóstwo pieńków wystaje z ziemi. No ale koniec użalania się :wink: kiedyś to wszystko ogarnę i będzie pięknie :) w sumie to już wygląda wszystko znacznie lepiej. Budynek gospodarczy pięknie obrasta szaloną kolczurką :) tyle że miałam nadzieję że będzie się czepiać muru a ona ani myśli więc kombinuje jej podpory. Rabatka przy altanie obsadzona i obsiana, kobea przy altanie już się pnie, balkony też już wkrótce będą cieszyć mnie masą pięknych kwiatów a tych mam dosyć dużo: lobelie, komarzyce, kilka odmian petunii, surfinie, werbeny, wilce. Większość z nasion :) ach jak będzie pięknie :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jeśli możesz, porozciągaj sznurki. Kolczurka jest jednoroczna, więc nie ma sensu budować dla niej porządnych podpór. Grubsze sznurki powinny ją utrzymać. U mnie porasta siatkę ogrodzenia. Za rok będziesz miała jej miliony, bo się wysiewa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
buffy
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ewo tak właśnie zrobiłam kilka dni temu :D Teraz kolczurka jak szalona pnie się po nich. Obstawiam że za miesiąc nie będzie już widać tego paskudnego budynku ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie będzie :D Chyba, że masz patelnię, w suchej ziemi i na słońcu nie chce rosnąć-przynajmniej u mnie :D Truskawki rosną?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
buffy
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

U mnie jest w dość słonecznym miejscu ale rośnie dobrze. A truskawki rosną dobrze, przynajmniej tak mi się wydaje :D może i dobrze, że nie mam doświadczenia bo nie mam porównania :D W każdym razie sporo owoców jest i są coraz większe więc coś tam się chyba da zjeść :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I o to chodzi :D rośnie i owocuje :D Kiedy nie zobaczysz owoców, zmienisz miejsce truskawkom :D Trochę Ci zazdroszczę, że zaczynasz-bardzo miło wspominam swój początek :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”