Tomasz II pisze: nr 1 wygląda mi na undulatę ERROMENE, trochę mała, bo chyba w słońcu.
Będę polemizować Tomku, wg mnie to jednak jest Harry van Trier, jeżeli jest niziutka a listki błyszczące
Tomasz II pisze: nr 1 wygląda mi na undulatę ERROMENE, trochę mała, bo chyba w słońcu.
Wczoraj już było późno,więc tylko był czas na podziękowanie dla Tomasza za pomoc , a dzisiaj chciałem dopytać o dwie hosty ,bo pozostałe nie budzą żadnej wątpliwości.zanna pisze:Tomasz II pisze: nr 1 wygląda mi na undulatę ERROMENE, trochę mała, bo chyba w słońcu.
Będę polemizować Tomku, wg mnie to jednak jest Harry van Trier, jeżeli jest niziutka a listki błyszczące
Tomasz...Harry nie ma czerwonawych nóżek, przynajmniej moja. W tym typie na czerwonych nóżkach mam Raspberry Sorbet ( ciut więksiejsza i bardziej błyszcząca niż Harry) i jeszcze Little Red Rooster...ale ta ma znów dłuższe ogonki.Tomasz II pisze:
Harry van Trier ? A właśnie, że jest charakterystyczna, ma ciemniejsze nóżki, lekko czerwonawe, liście są grubiutkie i błyszczące. Takie sprzedawał Marco Fransen i zgadza się z HOSTA LIBRARY.
paco pisze:Ta pierwsza (i jej wielkość) najbardziej przypomina mi hostę minor.
Tomasz , Paco - dzięki, tak opisuję na Minor.Tomasz II pisze:Tutaj zgodzę się z Andrzejem, ta miarka rzeczywiście wiele wyjaśnia.
Druga nie wiem. Sporo jest mieszańców typu średnio małe ;(