Zielone różności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone różności

Post »

Ja też posadziłam bulwy begonii i część wygląda, jak twoje, a część, jak sąsiadki Krysi...najważniejsze, że kwitną :heja Lubię takie surfinie/petunie z rysunkiem i zauważyłam, że niektóre kwitną :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Póki co, begonie na razie nie mają zamiaru pokazać ani jednego kwiatuszka i w sumie jak na tą porę powinno pąków być więcej, przyczyny upatruję w złej ziemi, chciałam oszczędnie, no to chyba będę miała oszczędne kwitnienie.

Z surfinią mam niemiłe doświadczenie ale skusiłam się ponownie, petunie lubię bardzo, jest niedroga to fakt, w ubiegłym roku sama wysiewałam, satysfakcja ogromna bo kwitły ślicznie, ale z powodu braku miejsca na rozsadę teraz zrezygnowałam. To ubiegłoroczna Obrazek

Cieszę się, że ukorzeniane listki fiołków wystawiają pierwsze łepki :D
Koleusy czekają na pikowanie, już są dość spore ale brakuje mi ciągle czasu, wyglądają teraz tak

Obrazek

A że większość dnia spędzam na działce to kilka jeszcze takich widoczków

Obrazek

Obrazek

Pokazały się też maluszki koleusów rokoko, ogromnie jestem ciekawa jakie będą.

diament79 tak wysiewałam kaktusy, nasionka są dostępne w każdym ogrodniczym sklepie, oczywiście nie są to jakieś okazy ale najbardziej pospolite gatunki. Niestety siewkami zbyt bardzo interesowała się moja kicia, nie pozostała nawet jedna. Szczepki , bardzo proszę, tylko napisz mi na pw jakie kwiatki chcesz i tam resztę uzgodnimy.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p
Od: 28 lut 2011, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dla takich widoków to też bym siedziała na działce, a tak niestety muszę w pracy ;)
To coś na przedostatni mijescu jest bardzo ładne. Chcę to zakupić żeby zacienić ziemię w której posadzę powojniki :)
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Beatko nie wiem jaka jest nazwa tej roślinki, kwiatki podobne do zawilca, może to to , jeśli ktoś tu zajrzy i zna nazwę będę bardzo wdzięczna.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Elu masz rację, to jest zawilec ;:108 U mnie jeszcze w pączkach. Koleuski porozsadzaj, bo im ciasno, a i korzonki w końcu "poplączą" się i trudno będzie je oddzielić ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Iwonko dziękuję ci ślicznie, nie byłam pewna czy to on, mam jeszcze żółtego ale jest bardzo malutki.
Wiem, wiem że muszę je rozsadzić ale ciągle brakuje mi czasu, ostatnio dużo emocji dostarczała mi wychudzona działkowa kicia, ostatecznie znalazła się już u mnie w domku, dziecko powolutku powraca do zdrowia a w ogóle to ostatnio jakieś nie fajne te dni miałam, nawet nie znalazłam czasu by w ramach rekompensaty kupić coś z zielonych.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit - jak tam Twoje koleuski????Moje jeszcze na waciku.
Przyznam,że nie mam odwagi zabrać się za przesadzanie do ziemi.
U begonii dalej bez zmian - znaczy ani jednego pączusia.
Cieszę się,że powoli sytuacja u Ciebie wraca do normy.Wielkie ;:63 ;:63 za przygarnięcie kiciucha.
;:196 dla wszystkich
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ooooo rokoko!? Jak tylko będą widoczne pokazuj :D Chciałam kupić nasionka ale się wstrzymałam :D
diament79
200p
200p
Od: 15 lut 2008, o 18:55

Post »

Napisałam wiadomość :) Pozdrawiam!
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p
Od: 28 lut 2011, o 20:34

Post »

Jak możesz to wklej zdjęcie kici, jestem jej ciekawa.
Zieloności nie uciekną, zawsze będzie można je kupić :)
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny, dla was wielkie ;:196

Krysiu moje rokoko już na wierzchu, malutkie sieweczki, że nie bardzo jest jeszcze co obfocić, ważne że skiełkowały a to cieszy, byłam pewna że ty swoje już posadziłaś do ziemi, oj ociągasz się troszkę koleżanko :wink: ,żeby te korzonki za bardzo nie powbijały się w wacik bo można później je uszkodzić.

Saro , oczywiście że pokaże ;:108 , to już bardzo późny termin siewu, dobrze że się wstrzymałaś, ja wysiałam tylko kilka nasionek, reszta czeka na następny sezon.

Beatko w wątku kocim jest o niej więcej informacji i fotki też, sądzę że również jest to miłośniczka zielonych to pokaże wam obie moje futerka.

Gloxynia jest strasznie wyciągnięta, stała dość daleko od okna i stąd taki efekt, nie wiem czy zakwitnie, malutkie pączki już są, a kolor niespodzianka granatowy albo czerwony

Obrazek a tak kwitła w ubiegłym roku
Obrazek w towarzystwie miłośniczki kwiatków Suzi,
a to Inka która jest u nas od 2 dni, spokojna koteczka, jeszcze troszkę wystraszona Obrazekmyślę że pójdzie w ślady Suzi i nie będzie zrzucać doniczek

Obrazek doszła kolejna skrzynka na balkon

Obrazek
Cisusowi dałam kolejną szansę, po przesadzeniu dostał drabinkę, nie wygląda ciekawie i zauważyłam że wypuszcza nowe listki, może bardziej mu będzie odpowiadało nowe miejsce na parapecie.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit - muszę się chyba zabrać za to sadzenie.Jakoś tak czaję się strasznie i w ostatnim momencie rezygnuję.
Myślę,że nie za bardzo się to poplącze .U małej roślinki małe korzonki - nie ma się co plątać (tak myślę,ale się okaże).
Przysięgam - wsadzę jutro ;:108 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękne Masz kwiatuszki. Zauroczył mnie widok koleusków. Fajnie wyglądały razem w tej doniczce...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Piękne roslinki i cudne koty. :D
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Troszkę zaniedbałam wątek, pokaże dzisiaj jak prezentują się niektóre moje maluszki .

sukulenty Obrazek

hojki widać że zadomowiły się na dobre Obrazek Obrazek trzykrotki 3 w 1 nawet nie narzekają, ładnie będą się rozkrzewiać
Obrazekdracena ładnie wypuściła nowy pędzik Obrazek

ginura Obrazek

listki fiołków ładnie wypuszczają młodziutkie,, tylko jeden zbuntował się, ale to za sprawa nowej lokatorki, która to w nocy zrzuciła je z parapetu i bardzo połamał się listek, w efekcie nie udało mi się go uratować, na dzień dzisiejszy są już dużo większe :D

Obrazek

I kilka kwitnących na działce Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”