Wiesz co?
Sam chciałbym się u Ciebie leczyć :P
Bo masz ręke do roślin a ta Miltonia to już szczególnie mnie zachwyciła
Po korzonkach i listkach przyjdzie czas na kwiatki...
Dziękuję za odwiedziny
Dzisiaj kupiłam na przecenie po 9,00 PLN 2 catleyki nie wiem jak i czy zakwitną ale zdrowo wygladały więc przytaszczyłam do domu
zakwitły mi tez 2 mini falki
Kończą swoje kwitnienie moje białaski takie średnie jeśli chodzi o wysokiść kwiatostanu to ok 30cm
a na koniec mam nowe nabytki dostałam od męża w ramach rekompensaty za straty... sa naprade śliczne
W moim szpitaliku storczykowym idzie ku lepszemu, poprzesadzane chorowitki poprzesadzane biorą się do życia liście zrobiły się jędrne a u niektórych pojawiły się nawet nowe listeczki.
Wszędzie można kupić cattleye tylko u nas nigdy nie widziałam , takich to co najmniej pięć bym kupiła . Mini pięknie Ci zakwitły,a mąż to się naprawdę postarał. Śliczne te nowe .
Dziękuję za odwiedziny Nie jestem wytrawnym hodowca i pewnie niewiele można się u mnie dowiedzieć stąd pewnie niewiele osób do mnie zagląda, ale tym bardziej cieszę się z kazdych odwiedzin
To moja kwitnąca obecnie cambria która pięknie pachnie o poranku
Zanosi się na kolejny pęd kwiatowy
Petra dzięki za odwiedzinki... Moje maluszki przez rok siedziały cicho, między czasie pożółkły im najstarsze listki, były przesadzone i po kolejnym chyba pół roku obydwa równocześnie wypuściły pędziki i wreszcie zakwitły mają po kilka pączków ale jak na razie otwarły fioletowo różowy 3 kwiaty a pomarańczowy 2 mam nadzieję że pozostałe też się rozwiną
Ewo, ja zawsze chętnie zaglądam . To czerwone cudo coś bardzo do mojej Nelly Isler podobne . Moja pachnie bardzo intensywnie, nie trzeba nosa w kwiatek wkładać, bo czuć ją pięknie w całym pokoju . Chętnie mi kwitnie, jedyna wada to harmonijka z liści, chociaż robię co mogę żeby jej wysoką wilgotność zapewnić .
Lucynko
U mnie pisało tylko cambria i były liściory zielone a niektóre zasuszone, a teraz taka księżniczka... jak wchodzę do pokoju to pięknie pachnie...spryskuję ją z rana po listkach mgiełką do storczyków, po południu zapach jest mniej intensywny.
Rysiu
Ja się cieszę z tego co mam, ale jak wróciłam ze szpitala to ogarnęło mnie przerazenie wiec musiałam pomarudzić jak na babę przystało
A to moja nowa catleyka od Kasi
jest dzielna podróżowała przez cała Polskę w paczce, ale Kasia dobrze ja zabezpieczyła
Katlejka cudna sama taką bym z chęcią kupiła. Nie mogę się na nią napatrzeć jest taka delikatna. Cambria ładnie zakwitła i do tego ma drugi pęd gratuluje, u mnie niestety cambrie nie chcą rosnąć więc kwiatki pooglądam sobie u Ciebie