O Matko i córko ile Ty masz klonów

Ja mam tylko dwa ,w tym jeden zwykły .

Hosty mogę podziwiać spokojnie, nie działają na mnie

przydał by się.
 przydał by się. 
 Joluś zwiedzam twój ogród i podziwiam, wygląda jak ogród botaniczny tyle w nim kwiatów, krzewów a klonów taka ilość, że pewnie w przyszłości zrobi się klonowy gaj. Pięknie zagospodarowałaś ten olbrzymi ogród.
 Joluś zwiedzam twój ogród i podziwiam, wygląda jak ogród botaniczny tyle w nim kwiatów, krzewów a klonów taka ilość, że pewnie w przyszłości zrobi się klonowy gaj. Pięknie zagospodarowałaś ten olbrzymi ogród. Jak już Jola zauważyła Aureum w bardzo ciekawej formie
 Jak już Jola zauważyła Aureum w bardzo ciekawej formie  Katsura też już piękny, a u mnie dopiero otwiera listki. A w ogóle ładna kolekcja klonów
 Katsura też już piękny, a u mnie dopiero otwiera listki. A w ogóle ładna kolekcja klonów 

I funkii podobnierispetto pisze:A w ogóle ładna kolekcja klonów

wspaniała kolekcja host i klonów a ten jest śliczny
 wspaniała kolekcja host i klonów a ten jest śliczny   dużo zdrówka ci życzę
 dużo zdrówka ci życzę   

cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

Zdaje się , że dopadły Cię dwie choroby. Jednej - przeziebienia - oby jak najszybciej Cię opuściła. A druga może zostać nieuleczalna, to  przygarnianie do ogrodu coraz większej ilości ciekawych okazów . A ona oby trwała jak najdłużej, choć miejsca w gminie z czasem zabraknie
  Zdaje się , że dopadły Cię dwie choroby. Jednej - przeziebienia - oby jak najszybciej Cię opuściła. A druga może zostać nieuleczalna, to  przygarnianie do ogrodu coraz większej ilości ciekawych okazów . A ona oby trwała jak najdłużej, choć miejsca w gminie z czasem zabraknie   

Może jeszcze kiedyś będzie okazja.
 Może jeszcze kiedyś będzie okazja.  

.Niemożliweeeeeeeeeeee.
 .Niemożliweeeeeeeeeeee.

.Już jest lepiej .Musi być ,bo jutro forumowe spotkanie,we Wrocławiu .Nie ma czasu na choroby .
 .Już jest lepiej .Musi być ,bo jutro forumowe spotkanie,we Wrocławiu .Nie ma czasu na choroby . 

Wszystkie są piękne
  Wszystkie są piękne  Ty masz mydlnicę i ja nic o tym nie wiem
  Ty masz mydlnicę i ja nic o tym nie wiem  Baaaaardzo poproszę mi kiedyś wyczarować sadzoneczkę, bo moja po trzech latkach nie odbiła po zimie
 Baaaaardzo poproszę mi kiedyś wyczarować sadzoneczkę, bo moja po trzech latkach nie odbiła po zimie