czy przypadkiem nie zakupiony w Starym Polu ?
Ty masz zaporę anty - kocią a ja dla odmiany anty - psią / Sabową../

i wyglądają identycznie, poutykane patyki.
Czy rojniki rosną w oryginalnym płaskim kamieniu czy to może nietypowy kawałek drewna ?

Nie wiem gdzie robię błąd.
 Nie wiem gdzie robię błąd. . Ja też jestem zauroczona czosnkiem karatawskim, pierwszy raz widzę
 . Ja też jestem zauroczona czosnkiem karatawskim, pierwszy raz widzę   . Może kiedyś, gdzieś uda mi się "upolować".
 . Może kiedyś, gdzieś uda mi się "upolować".
 znęcasz się nad nimi ,obrywasz głowy  a one i tak Cię lubią i kwitną -takie są powojniki.Czosnek kapitalny i koryto takie pomysłowe ,w sam raz dla mojego prosiaczka [będą zdjęcia].Kosodrzewina pięknie rozkrzewiona a serduszka tonie w morzu marzanki wonnej.A ja lecę na obiadek
 znęcasz się nad nimi ,obrywasz głowy  a one i tak Cię lubią i kwitną -takie są powojniki.Czosnek kapitalny i koryto takie pomysłowe ,w sam raz dla mojego prosiaczka [będą zdjęcia].Kosodrzewina pięknie rozkrzewiona a serduszka tonie w morzu marzanki wonnej.A ja lecę na obiadek   pa,pa
  pa,pa

Rojniki rosły 3 lata, a teraz trzeba chyba wymienić.
 Rojniki rosły 3 lata, a teraz trzeba chyba wymienić.

Kamyczek w pierzynkach kolorowych świetnie się prezentuje
 Kamyczek w pierzynkach kolorowych świetnie się prezentuje  

Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.
Cudownie,że zajrzałam do Twego wątku Ewo i dzięki temu trafiłam na wymianę zdań o pierwiosnku ząbkowanym .magry pisze:U mnie liście pierwiosnka ząbkowanego nie zanikają.Rosną w cieniu i daję im naprawdę dużo wody.Wg książki "Nalpiękniejsze rośliny ogrodowe" cyt. Odpowiednia do sadzenia w bagiennych ogrodach lub w pobliżu basenów,ale również jako roślina obwódkowa w miejscach wilgotnych.
Wynika z tego że Wasze pierwiosnki mogą mieć za sucho.