Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Moniu witaj :wit Jeszcze muszę w nim trochę "podłubać", dosypać kamyków, poprawić i coś dosadzić. :D

Grażynko- u nas pola rodzą kamienie-w ogóle niska klasa gleby, powinnaś się cieszyć, że u was lepsza ziemia , to i kamieni mniej pewnie :)
Dobrze,że się przyjęły, przynajmniej tak sie odpłaciłam Ci trochę. Moje stały w wodzie dłuższy czas, ale nie puściły korzeni, więc wsadziłam do ziemi - i znając moją rękę do roślin - to pewnie nie puszczą korzeni,prędzej uschną albo zgniją :;230
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Wczoraj spędziłam dzień na koszeniu trawnika i poszerzaniu rabaty przy płocie z tujami....no cóż, trawnika ubywa :;230 :;230 Świadczy to o zaawansowaniu choroby,ale taka choroba mi nie przeszkadza :;230
Dużo nie zrobiłam, bo urwis zapewniał mi cały czas rozrywkę, ale dobrze się bawiłam, super pogoda, cieplutko, ciężko przebywać w domu w taki dzień :)

Dzisiaj będę dalej poszerzać, bo mam tyle roślin do posadzenia, że brakuje miejsca. Te płożące jałowce przestały mi sie podobać,strasznie kłujące, i nie idą w górę, tylko pędy opadają na ziemię,-a w przyszłości będą chciały zająć dużo miejsca- więc na próbę jednego zaczęłam golić. Nie skończyłam jeszcze, strasznie ręce mam podrapane, pomimo rękawiczek , a efekt? Nie wiem, jak skończę to pokażę jak wyszło, ale pewnie za rok czy 2 lata kiedy zaczną gęstnieć, będzie lepiej wyglądać...przynajmniej taką mam nadzieję :)

Kilka widoczków z magnoliami i takie tam ogólne.
Betty.
Obrazek

Aleksandrina-chyba.
Obrazek

Azalie niedługo zakwitną :) Magnolie już spowszedniały :;230

Obrazek

Sąsiad podciął świerki i trochę za przejrzyście jest wg mnie. Ale posadziłam już jakiś winobluszcz, to mam nadzieję,że szybko zakryje starą siatkę i doda trochę prywatności. No i trawę muszę dosiać, najlepiej jeszcze dzisiaj- eh...tyle jeszcze pracy przede mną....ale to uwielbiam ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Hortensja Limonkowa- pędów 2 razy tyle ,co w ubiegłym roku, to znaczy że i kwiatów też trochę więcej będzie. :)

Obrazek

Nigra z wczoraj...jak kosiłam trawnik, to długo nie mogłam odejść od niej-co raz wracałam w jej pobliże- taki cudny zapach- 2- 3 metry dalej było czuć. :tan Reszta nie pachnie tak ładnie,ale to i lepiej bo tak przy każdej stać po godzinie, to nic nie zrobiłabym ani w domu ani w ogrodzie. :;230 :;230

Obrazek

Betty.

Obrazek

No i jeszcze rzut okiem w stronę drugiego sąsiada- takie mam widoczki... dobrze,że te floksy kwitną, jest na czym zatrzymać wzrok :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu uwielbiam te Twoje kamienne rabaty, wspaniale wyglądają. .......no i ta ilość magnolii, w czasie ich kwitnienia, to chyba można z ogrodu nie wychodzić :lol:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, skalniak wygląda REWELACYJNIE ;:138 ;:138 ;:138
Magnolie zachwycają nieodmiennie. Azalie u mnie tez w blokach startowych. Czekamy ;:108
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Agness, Dodad ;:196 Dzięki za miłe słowa. Faktycznie chętnie sie przebywa w ogrodzie jak kwitną magnolie. Teraz czekam aż azalie i rh zakwitną.
Eh...chciałoby sie mieć ich więcej i więcej. Nie muszę mieć wszystkich roślin tego świata, ale niektórych muszę mieć więcej. :;230
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Strasznie mi sie u ciebie podoba wiec będę wpadac czesciej :)
pozdrawiam
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aniu :wit floksy te które dostałam od Ciebie przyjęły sie i juz pokazuja swoje piękno...
...o matko ale piekne magnolie i azalie ..rany ja też bym nie wychodziła z ogródka... ;:3
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anuś, cudne masz te magnolie!! Zgodnie z etykietą magnolia, o którą pytasz, to Yellow Bird, ale nie jestem o tym przekonana. Wydaje mi się za mało żółta...
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Amatorko :wit Zapraszam, zaglądaj kiedy tylko chcesz :)

Misiu- ;:196 To znaczy,że te, które kwitną u Ciebie- są ode mnie- aż takie duże? Myślałam,że mniejsze sadzonki były...pewnie mają u Ciebie idealne warunki :)

Moniu- ;:196 No właśnie - ja mam Yellou Bird, tylko zapomniałam zrobić jej zdjęcie....kwiaty ma bardziej żółto -zielone,prawie zlewają sie z liśćmi, nie mają takich długich płatków.Moja wydaje się przynajmniej dla mnie -bardziej zielona jak żółta.... :? Nie wiem..... może ja miałam złą plakietkę doczepioną? Kiedyś wydawała mi sie taka żółta magnolia piękna, teraz to nie wiem....Chyba kupię inna a tą schowam gdzieś na uboczu :;230

;:7
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Aniu, o magnoliach nic nawet nie powiem ;:3 Ale, co Ci powiem, to Ci powiem, ale jak skalniaków nie lubię, to ten Twój bardzo mi się podoba! Znalazłam ostatnio na wycieczce rowerowej fajne miejsce z kamolami i zamierzam ich sobie nazwozić do domu.

Pamiętam o tej mojej "trawce" dla Ciebie- ekstra by wyglądała na tym skalniaku, ona dużo miejsca potrzebuje. Pamiętasz jak ją przycięłam wczesną wiosna na jeża zamiast wyczesać i martwiłam się, czy jej to nie zaszkodzi? Bestia ruszyła tak z kopyta, że nie na cztery części ją będę chyba dzielić , a na osiem :shock: Rosną przy niej lilie i boję się jej ruszyć, żeby nie uszkodzić lilii, więc akcja dopiero jesienią.
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Na taki spektakl magnolii warto czekać cały rok ;:138 A skalniaczek tez ślicznie wyglada, zwłaszcza z floksami :D
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

No, w końcu mogę pobyć na forum :) Wczoraj miałam powera i posadziłam prawie połowę tego , co posiałam, nie chciało mi sie obiadu robić, a potem byłam tak zmęczona,że nie miałam siły nawet w domu posprzątać wieczorem. Ale za to już sie trochę opaliłam.Gabryś niezmordowanie ciągał za mną polewaczkę i podlewał co popadnie, wieczorem padł jak kawka :;230 Ile km narobiliśmy- to nawet nie wiem, ale ciągłe wlewanie wody po kilka litrów i sadzenie, przynoszenie doniczek, pojemników.... Ale fajnie było. :D T. jak zwykle z pretensjami i nowymi nazwami do mojej osoby :;230 nawet nie wiem o co....pewnie o to,że dużo czegoś sadziłam-a to przeszkadza :evil: Jeszcze bardziej będzie jej przeszkadzać, jak zakwitnie wszystko.Czasami mam ochotę zakleić jej dzioba ;:223 ;:223

No i t. zaczęła sobie kosić trawnik i podłączyła sie do mojego domu(garażu) :evil: A u niej to jest koszenie przez 4 godz. od maja do października- więc pomyślałam sobie, że skoro nie potrafi żyć w spokoju,bez obelg, to nie muszę jej finansować koszenia. I tak nigdy nie zwraca za prąd i wodę do podlewania ogrodu-a korzysta od wiosny do póxnej jesieni , to niech sobie podłączy sie w budynkach firmy u męża(na tym samym podwórku), kabla miała wystarczająco dużo metrów ....Więc wyłączyłam prąd w garażu. No i znowu awantura, bo ona od zawsze podłączała sie w naszym garażu i tak będzie jak ona chce! Ale kosiła trawnik i prąd miała z firmy dopóki nie przyjechał mąż.Dostałam opiernicz od męża i przez 2 godz. jeszcze kosiła na mój rachunek.Chyba zacznę być wredną synową, przynajmniej będę wiedziała za co obrywam :evil: Mam dość bycia pokorną i schodzenia jej ciągle z widoku, siedzenia latem w domu-bo ona szaleje, zaczynam już tracić szacunek sama do siebie. I chyba jedyne wyjście to niedługo wziąć rozwód i wyjechać, wtedy będę miała spokój.

Za to dzisiaj -jak nowo-narodzona- jestem pełna zapału do dalszej pracy, chałupa ogarnięta- nawet więcej jak zazwyczaj- bo i podłogi wymyłam Jak już sezon sie zaczyna, to dom idzie w odstawkę.Dzisiaj będę resztę sadzić ,bo podobno idą deszcze.

Dagmaro - dzięki ;:196 Widzisz, kiedyś ludzi wysyłali za karę w kamieniołomy, a dzisiaj co niektórzy z chęcią sami wożą, noszą i układają kamienie. :;230 Ja to mogłabym i codziennie... co prawda nie wiem,czy by to nie znudziło sie po 3 miesiącach :;230
O trawce nie pamiętałam, ale skoro chcesz sie jej trochę pozbyć, to nie mam nic przeciwko temu ;:196 Jestem za! Tylko muszę zobaczyć, jak ona wygląda, bo nie pamiętam- ona chyba rośnie przed domem u Ciebie? Widocznie lubi przycinanie- i tak jak u zwykłej trawy- przycinanie powoduje lepsze krzewienie :)

Anetko ;:196

Idę pozwiedzać Wasze ogródki ;:7
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aneczko Twój ogród mimo przeszkód(teściowa) jest ładniutki...taki czysty i poukładany...nie to co u mnie(chociaż i ten mój nieład lubię)...a magnolie...rewelacja.Mój eM po oglądnięciu kilku na forum i kilku na żywioł chce mieć kilka u nas(jestem za tylko ciekawe czy zapał mu nie minie zanim zdąży zakupić ;:224 )
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Grażynko-staram się :) Ja właśnie bardziej wolę taki poukładany, bo łatwiej w ryzach utrzymać rośliny.Jest ich mniej, mniej oczywiście kwitnie, ale mam też mniej pracy.Ale cały czas sie plączę po ogrodzie kiedy mogę, to tu zajrzę, to tam :;230 Pół dnia mogę tak przechodzić... najwięcej pracy mam wiosną- pielenie, nawożenie, sadzenie jednorocznych(w tym roku to dopiero zaszalałam ;:223 ).
Co do M.- podsycaj ten zapał, pokazuj zdjęcia i zaciągnij go na szkółkę :;230

Chciałam wstawić kilka zdjęć, ale coś Fotosik szwankuje ;:223 A nie mam czasu na rozszyfrowywanie Imageshacka....może później sie uda.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

[quote="Ann-ka72'] Ja właśnie bardziej wolę taki poukładany, bo łatwiej w ryzach utrzymać rośliny.Jest ich mniej, mniej oczywiście kwitnie, ale mam też mniej pracy [/quote]
Święte słowa, ja też wolę taki :uszy , ale zauważyłam jakiś brak konsekwencji i ciągle coś tam wkopuję :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”