Witajcie kochani

Nie było mnie tak długo bo cały czwartek i piątek do południa buszowałam po ogrodzie. Późnym popołudniem odwiedziły mnie moje forumowe przyjaciółki Basjak, Edulkot, Jakuch i Tosia. Z tego całego zamieszanie za pomniałam, że istnieje aparat fotograficzny i nie zrobiłam ani jednego zdjęcia. Ale zdaje mi się, że zdjęcia pstrykała Tośka więc liczę na fotorelację

Rano obrałyśmy azymut na Łosiów i zawitałyśmy na Wiośnie Kwiatów ok godziny !!-tej. Tam dołączyła do nas Nela z mężem i synem. Niestety szybko rozłączyłyśmy się na targach, gdyż każda z nas ma jednak trochę inne zainteresowania. Wiadomo Jadzia i Basia wsiąkły przy różach i powojnikach

a mnie wsiąkło przy iglakach i krzewach. Alem się obłowiła. Znowu wróciłam z Łosiowa mega szczęśliwa. Moje kochane dziewczyny sprezentowały mi przepięknego świerka pospolitego ACROCONA

Bardzo im jeszcze raz dziękuję za przecudowny podarunek. A teraz po kolei moje nowe nabytki
ŚWIERK POSPOLITY ACROCONA, ŚWIERK POSPOLITY WILL'S ZWERG (ale tu nie jestem pewna że dobrze zapamiętałam nazwę więc proszę Pawełka o pomoc), ŻAGWIN OGRODOWY 'DOCTOR MULES VERIEGATA' i ŻAGWIN OGRODOWY 'ROYAL BLUE'
Jakiś WIĄZ (też proszę o pomoc), jakaś nowa miniaturowa odmiana BERBERYSA THUNBERGA, PIWONIA URSYN NIEMCEWICZ, BERBERYS THUNBERGA HELMOND PILLAR oraz MAGNOLIA GWIAZDKOWA
No i jak zwykle zaczynają się schody - kilka skalniaków i tu proszę o pomoc w ich nazwaniu

z tej czwórki jestem tylko pewna nazwy SKALNICY CIENISTEJ 'AUREOPUNCTATA' dwa z nich to rozchodniki kaukazkie, pamiętam tylko że mają kwitnąć od czerwca do sierpnia
No i z ostatniej czwórki nowa odmiana floksa - prawda że piękne te powycinane kwiatuszki, te drugie białe kwiatuszki sorki ale nie pamiętam, ten maluch żółty wyleciał mi z pamięci

a ostatnia jest SERDUSZKA OKAZAŁA 'GOLD HEART'
Wszystkie maleństwa oraz piwonia poszły już do ziemi i reszta czeka na swoje nowe miejsca, które miałam przygotować w czasie urlopu, ale czasu mi zabrakło (wiecie z powodu tego białego świństwa).
Jestem szczęśliwa