Mój pierwszy storczyk :) Narine

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A kiedy te śliczności kupiłaś?Jest po prostu pięęęęęęękny....(Czyżby nowe moje chciejstwo??? Laughing Laughing )
Witaj Basow@ nie wiem o którego pytasz? W każdym razie po datach mniej więcej widać kiedy zakupione :) Pierwszy pojawił się na początku listopada :) Ostatni - miltoniopsis - na początku stycznia :)

Nezka Witaj w moich progach :) Obawiam się, że szybko wpadniesz w to storczykowe uzależnienie... Co do budżetu, to ja zawsze poluję na jakieś obniżki :) Jedynie miltoniopsisa kupiłam po normalnej cenie... Dotąd mam wyrzuty sumienia... Jednak odkąd zobaczyłam ten gatunek u Agasty... Zachorowałam, no cóż :oops: Małe "pertraktowanko" z mężem i udało się ;)

Zuzulec
ja teraz będę czekała na kwitnienie ratowanego dendrobium :) Pewnie dłuuugo poczekam, bo nie wygląda zbyt ciekawie. Liście w małych psb nadal żółkną:(
Do podglądu i oceny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Właśnie o miltoniopsis mi chodziło.... Śliczne....
Dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Narine dobre serce ma twój M do roślin. Dzięki wszystkim M ;:138 , którzy pozwalają nam kupować piękne okazy, i mamy dzięki temu co oglądać :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Narine :!:
Przepiękne storczyki masz, a ten ostatni, Miltoniopsis, to normalnie ;:154 wygląda jak namalowany ;:109
CUDEŃKA :!:

Życzę wielu sukcesów w ich uprawie :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kropeczka śliczna a Miltoniopsis, po prostu cudo! Podobno to "trudny" storczyk, nie dla mnie, ale pomarzyć troszkę przecież mogę?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

normalnie wygląda jak namalowany
Jeanne tak mówiła zawsze moja kochana Babciunia jak patrzyła na kwiaty :)

Nezka z tym sercem mojego M to różnie bywa :P ... Ostatnio zgodziłam się na większy zakup na konto Jego marzeń, więc... troszkę to zapewne będę wykorzystywać.... :oops:
Choć obiecałam sobie, że na razie z nowymi storczykami stopuję. Ciekawe ile wytrzymam.. :lol:
Przedwczoraj widziałam takiego ślicznego "ciapka" , jakiego ma Gucia (biały w różowe kropki)... i prawie już z nim doszłam do kasy... Opanowałam się w ostatniej chwili :oops:
A wczoraj mnie kusił kolejny... Też różowo-biały, ale już nie ciapek. Bardzo dziwacznie cieniowany, nie widziałam takiego wśród naszych storczykomanów. Nieziemski był ech... :cry:
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Narine już gdzieś pisałam, że jeśliby raz w miesiącu kupić jednego storczyka (może czasem dwa :lol: ), to uzbiera się naprawdę wspaniała kolekcja. Przecież te kwiaty przyprawiają o prawdziwy zawrót głowy.
Pisałaś o fuksjach. Czy masz ich na tyle, że mogłabyś sie podzielić? ;:180
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Kontakt:

Post »

Narine , oj jaki piekny ten kropciatek ! ostatnio łaciatki nie dają mi spokoju :oops:
czy masz etykietką firmy? ciekawe u kogo sie takie dalnatyńczyki wylęgły
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nezka Czyżbyś też była wielbicielem fuksji?? Przepiękne i różnorodne fuksje miałam 3 lata temu. (Zbieram się i zbieram, żeby pokazać Wam kilka zdjęć...) Wiele straciłam - mączlik przeklęty :( Uratowało się kilka i mam nadzieję, że przetrzymają tegoroczne zimowanie.
Mam dwie małe sadzoneczki, zrobione na wypadek nie przeżycia ich "mamuś" przez zimowanie. (Jedna jest na pewno czerwono - biała pojedyncza, wisząca, ciekawe smukłe kwiaty, druga...nie wiem - bliżej wiosny zidentyfikuję kolor:) )
Wpiszę Cię na moją listę "wymianek" - jeśli przetrwają "mamusie" będę mogła odstąpić Ci "dzieciaki" ;) Jednak przypomnij się jeszcze wiosną (gdzieś w kwietniu)

EWA K Jaka fajna nazwę wymyśliłaś dla mojego falka :) KROPCIATEK :D Bardzo mi się spodobała! A wiesz - masz fuksa - tylko ten jeden ma metkę. Oczywiście przyjechał z Holandii (www.orchids4all.com) Mają tam jeszcze kilka innych "kropciatków" - mi np. bardzo spodobał się ten:
Obrazek Foto ze strony http://www.orchids4all.com/diamondharlekijn567.html

A mój? Przypuszczam, (po zdjęciach z ich strony), że jego nazwa to Crown Harlequin
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

oj tak te kropki są nieprzewidywalne! nigdy nie wiadomo ile ich będzie , jak się rozłożą...
co kwiat to niespodzianka :D

a ja dorwałam ostatnio takiego

Obrazek

też składa się z kropek -tyle, ze są bardzo zagęszczone, a zobaczyłam to dopiero na zdjęciu :shock:
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A! i dzięki za link, zaraz tam lecę ;:101
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki śliczne Narine. ;:79 . Jestem taką skromną wielbicielką, ponieważ na razie nie mam :( niestety. A podziwiam te piękne kwiaty.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Narine toż to stronka pełna cudeniek!Chcesz chyba nas wykończyć :lol: :lol: :lol: A Twój ostatni storczyk - ślicznota!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia Twój kropek też śliczny :)
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Storczyki

Post »

Witaj Narine!!!
Ten Twoj pierwszy Falek jak na storczyka z przeceny to wyglada super ja mojego na przecenie kupilam ale nie jest tak piekny jak Twój sama widzialas :) bo ma takie drobne kwiatki i się zastanawiam czy on ma takie drobne caly czas czy dlatego, że przekwita?? Hm jak myslisz?
Widze,że też powiększasz swoją kolekcje super sprawa bardzo ładne są.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”