Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Aniu ciągle wracam do twojego skalniaka. Takie wspaniałe wielkie kamulce....aż zazdroszczę, nie łatwo takie dostać. A efekt, kiedy roślinki się zadomowią na takich kamieniorach bajeczny :D
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Anno,

Pospacerowałem po Twoim ogrodzie i muszę przyznać, że magnolie mnie zachwyciły.

Podczas zrywania darni pod żywopłot, również natknąłem się na dziesiątki pędraków i domyślam się, że jest ich całkiem sporo w moim "ogrodzie". Co ciekawe, pędrakami zajadały się koty :wink: Wczoraj, po godz. 20.00 trudno było pozostać na dworze, latały setki, a może i tysiące chrabąszczy - jak śmigłowce :?
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Magnolie są imponujące! ;:138
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ann-ka72 pisze:nie chce pomóc...to nie...sama umiem jeździć dostawczym samochodem i nie potrzebuję jego pomocy
Aniu, jesteś dzielna dziewczyna ;:108 Choć czasem brak pomocy boli, to jeżeli nie przeszkadza - mozna przełknąć ślinę, zacisnąć zęby a potem mieć ogromną satysfakcję. Trzymam kciuki za Twoje i córci (pomocnicy) przedsięwzięcie.
Jeżeli chodzi o moją hortensję ogrodową, to chyba się na nią obrażę, bo od kilku lat wcale nie kwitnie pomimo okrycia zimowego. Wypuszcza tylko liście :evil: Zacznę się rozglądać za bukietówką lub drzewiastą.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Agness-miło mi,że podoba Ci sie moje dzieło,chociaż nie skończone :) Z kamieniami u nas też różnie... na naszym polu były zbierane przed sianiem ok.2 tyg. temu, ale mąż nie pomyślał,żeby je przywieźć dla mnie(chociaż wiedział,że mi potrzebne) i zrzucili obok pola przy drodze.Jak pojechałam to jeszcze leżały, a też nie zawsze tak długo leżą, bo ludzie nawet kupują je na mury,bruki wykładane kamieniami,ogrodzenia... Jeszcze jeden kurs będę musiała zrobić, ale wolałabym takie mniejsze, a tam zostały dosyć duże...pojeżdżę po okolicy, może jeszcze gdzieś leżą zapomniane :D No i roślinek trochę trzeba, ale to już najmniejszy problem.

Merle-witaj :wit Pędraków też ciągle znajduję dużo.Ale w ostatnich dniach latających chrabąszczy mało widziałam.Jakieś pojedyncze sztuki, na szczęście...może przeniosły sie w inne rejony.A też był rok, że latały setki...po 4-5 latach są efekty tego.

Dkny- ;:196

Olu - ja też wolałabym, żeby chętniej pomagał, ale przynajmniej mogę wziąć samochód, bo osobowym to nie dałoby się :;230 A córka pomagała, chociaż niezbyt chętnie- nie lubi prac ogrodowych,dużo bardziej woli te domowe prace :) Ja po prostu musiałam ją wziąć ze sobą, bo ona wie gdzie są nasze pola-no i zbierała te kamienie na polu, a ja nie jestem pewna ,czy bym tam trafiła...gubię sie w terenie,lesie :;230 :;230 Bez niej na grzyby nawet sie nie wybieram :;230
Nie wiem,dlaczego nie kwitnie ci ta hortensja...może czegoś jej brakuje-jakiś składników odżywczych, albo ma za dużo cienia. Ja swoje 3 szt w tamtym roku przesadzałam, i też w sumie nie wiem,czy nie zaszkodzi im to w kwitnieniu. A bukietówki polecam, zwłaszcza Limelight.

Widok skalniaka z tarasu.
Jeszcze przydałoby sie podsypać malutkimi kamykami po tych większych,ale to już nie takie pilne. Troche trawnika jeszcze muszę wywalić,aż do podjazdu. No i ten wielki kamień przy bramie jakoś ułożyć inaczej,ale już mąż zobowiązał sie, że ciągnikiem z łyżką przesunie go.

Obrazek

Obrazek

Z góry w zbliżeniu. Kurczę, ależ podobają mi się te lewizje- nie mogę sie na nie napatrzeć :)

Obrazek

Moja kompozycja na stół z wczoraj-jakoś nie przepadam za wazonami...może dlatego,ze sypie się z kwiatów,woda śmierdzi po kilku dniach, a tutaj przez tydzień sobie kwiatki pływają. Dopiero wczoraj wymieniłam te,co na Święta zrobiłam z lewizji i bratków.

Obrazek

Obrazek

No i roślinki do identyfikacji- zapomniałam wstawić zdjęcie wcześniej- to te białe i bordowe.Jakieś smagliczki czy coś...na pewno jednoroczne.

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie prezentuje się ten skalniak Aniu ;:108 . Ja też nie przepadam za bukietami na dłuższą metę w wazonie . Wolę w ikebanie , lub płaskiej ampli .

Te jednoroczne , to smagliczka nadmorska Lobularia maritima , u mnie się siała , z roku na rok .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu pięknie wygląda skalniak :uszy
Lewizje chyba lepiej okryj odciętymi butelkami na kolejne dni, bo zapowiada się ochłodzenie z opadami, a one raczej tego nie lubią ;:108
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Te kamienie bardzo pasują na tym miejscu, świetnie to wygląda!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Bardzo fajnie wyszedł ten skalniak, podoba mi się ;:108
I te kwitnące poduchy floksów ;:180
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Ładnie wyglądają kamienie i rośliny w nich posadzone,tylko gdzieś czytałam ,aby trochę miejsca wolnego zostawiać przy korzeniach posadzonych roślin ,bo latem bardzo się nagrzewają i mogą poparzyć roślinę.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jagódko,Pamelko,Dkny,Aniu,Zuziu-ciepło się robi przy sercu jak się czyta takie słowa i cieszę się,że podoba sie Wam moje dzieło. ;:196 ;:196 Ale jak popatrzyłam, to już bym co nieco poprawiła :;230
Jagódko-dziękuję za nazwę roślin :)
Pamelko- dzisiaj nie nakryłam, nie zdążyłam-może nie będzie przymrozków,ale będę pamiętać.
Zuziu-wezmę to pod uwagę, chociaż w ubiegłym roku część roślin juz była posadzona -ale na szczęście nic się złego nie działo.Zrobię więcej wolnego miejsca wolną chwilą.

Dzisiaj miałam urwanie głowy,Gabryś nie mógł usiedzieć w miejscu więc i ja nie mogłam nic konkretnego robić.... Nie mogę się doczekać, kiedy on będzie już o 1 rok starszy :D

Dobrej nocy ;:19
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Aniu pracowita z Ciebie kobitka...tyle kamieni przytargać...o mamija tylko pozazdraszczać...
..ale efekt wspaniały...floksy cudowne ...moje też już podrosły...
..a jak zawilec ...czy dosłać jeszcze... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Misiu, a Ty nie śpisz?

Zawilec rośnie zdrowo, będzie miał z tego co widziałam 2 kwiatki, a może i okaże sie,że więcej ich zakwitnie.... nie trzeba dosyłać, tyle wystarczy.
Dobrze,że floksy rosną u Ciebie, one się łatwo ukorzeniają i raczej bezproblemowe :D

Tyle kamyków przytargałam i w tym tygodniu jeszcze nowy transport będzie :D

;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, gratuluję skalniaka- wyszedł naprawdę wspaniały ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aniu Twój to jest prawdziwy skalniak...ma kamyczki i w ogóle super... ;:138
szkoda że ja nie mam tyle kamyczka :roll:
A chciałam zameldować że hortensje przyjeły się...chyba...bo już tydzień stoją zdrowo i nie padły więc :D
Najpierw trzymałam w wodzie,część puściła korzonki,część nie ale wszystkie posadziłam do ziemi i stoją...
liczę na to że jak do tej pory wyglądają dobrze to że już się przyjeły :D Aneczko wielkie(nie)dziękuję ;:196
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”