Mój ogród...Ann-ka72
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród...Ann-ka72
Aniu ciągle wracam do twojego skalniaka. Takie wspaniałe wielkie kamulce....aż zazdroszczę, nie łatwo takie dostać. A efekt, kiedy roślinki się zadomowią na takich kamieniorach bajeczny 
witaj Anno,
Pospacerowałem po Twoim ogrodzie i muszę przyznać, że magnolie mnie zachwyciły.
Podczas zrywania darni pod żywopłot, również natknąłem się na dziesiątki pędraków i domyślam się, że jest ich całkiem sporo w moim "ogrodzie". Co ciekawe, pędrakami zajadały się koty
Wczoraj, po godz. 20.00 trudno było pozostać na dworze, latały setki, a może i tysiące chrabąszczy - jak śmigłowce 
Pospacerowałem po Twoim ogrodzie i muszę przyznać, że magnolie mnie zachwyciły.
Podczas zrywania darni pod żywopłot, również natknąłem się na dziesiątki pędraków i domyślam się, że jest ich całkiem sporo w moim "ogrodzie". Co ciekawe, pędrakami zajadały się koty
Magnolie są imponujące! 
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Aniu, jesteś dzielna dziewczynaAnn-ka72 pisze:nie chce pomóc...to nie...sama umiem jeździć dostawczym samochodem i nie potrzebuję jego pomocy
Jeżeli chodzi o moją hortensję ogrodową, to chyba się na nią obrażę, bo od kilku lat wcale nie kwitnie pomimo okrycia zimowego. Wypuszcza tylko liście
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Agness-miło mi,że podoba Ci sie moje dzieło,chociaż nie skończone
Z kamieniami u nas też różnie... na naszym polu były zbierane przed sianiem ok.2 tyg. temu, ale mąż nie pomyślał,żeby je przywieźć dla mnie(chociaż wiedział,że mi potrzebne) i zrzucili obok pola przy drodze.Jak pojechałam to jeszcze leżały, a też nie zawsze tak długo leżą, bo ludzie nawet kupują je na mury,bruki wykładane kamieniami,ogrodzenia... Jeszcze jeden kurs będę musiała zrobić, ale wolałabym takie mniejsze, a tam zostały dosyć duże...pojeżdżę po okolicy, może jeszcze gdzieś leżą zapomniane
No i roślinek trochę trzeba, ale to już najmniejszy problem.
Merle-witaj
Pędraków też ciągle znajduję dużo.Ale w ostatnich dniach latających chrabąszczy mało widziałam.Jakieś pojedyncze sztuki, na szczęście...może przeniosły sie w inne rejony.A też był rok, że latały setki...po 4-5 latach są efekty tego.
Dkny-
Olu - ja też wolałabym, żeby chętniej pomagał, ale przynajmniej mogę wziąć samochód, bo osobowym to nie dałoby się
A córka pomagała, chociaż niezbyt chętnie- nie lubi prac ogrodowych,dużo bardziej woli te domowe prace
Ja po prostu musiałam ją wziąć ze sobą, bo ona wie gdzie są nasze pola-no i zbierała te kamienie na polu, a ja nie jestem pewna ,czy bym tam trafiła...gubię sie w terenie,lesie
Bez niej na grzyby nawet sie nie wybieram
Nie wiem,dlaczego nie kwitnie ci ta hortensja...może czegoś jej brakuje-jakiś składników odżywczych, albo ma za dużo cienia. Ja swoje 3 szt w tamtym roku przesadzałam, i też w sumie nie wiem,czy nie zaszkodzi im to w kwitnieniu. A bukietówki polecam, zwłaszcza Limelight.
Widok skalniaka z tarasu.
Jeszcze przydałoby sie podsypać malutkimi kamykami po tych większych,ale to już nie takie pilne. Troche trawnika jeszcze muszę wywalić,aż do podjazdu. No i ten wielki kamień przy bramie jakoś ułożyć inaczej,ale już mąż zobowiązał sie, że ciągnikiem z łyżką przesunie go.

Z góry w zbliżeniu. Kurczę, ależ podobają mi się te lewizje- nie mogę sie na nie napatrzeć

Moja kompozycja na stół z wczoraj-jakoś nie przepadam za wazonami...może dlatego,ze sypie się z kwiatów,woda śmierdzi po kilku dniach, a tutaj przez tydzień sobie kwiatki pływają. Dopiero wczoraj wymieniłam te,co na Święta zrobiłam z lewizji i bratków.

No i roślinki do identyfikacji- zapomniałam wstawić zdjęcie wcześniej- to te białe i bordowe.Jakieś smagliczki czy coś...na pewno jednoroczne.

Merle-witaj
Dkny-
Olu - ja też wolałabym, żeby chętniej pomagał, ale przynajmniej mogę wziąć samochód, bo osobowym to nie dałoby się
Nie wiem,dlaczego nie kwitnie ci ta hortensja...może czegoś jej brakuje-jakiś składników odżywczych, albo ma za dużo cienia. Ja swoje 3 szt w tamtym roku przesadzałam, i też w sumie nie wiem,czy nie zaszkodzi im to w kwitnieniu. A bukietówki polecam, zwłaszcza Limelight.
Widok skalniaka z tarasu.
Jeszcze przydałoby sie podsypać malutkimi kamykami po tych większych,ale to już nie takie pilne. Troche trawnika jeszcze muszę wywalić,aż do podjazdu. No i ten wielki kamień przy bramie jakoś ułożyć inaczej,ale już mąż zobowiązał sie, że ciągnikiem z łyżką przesunie go.

Z góry w zbliżeniu. Kurczę, ależ podobają mi się te lewizje- nie mogę sie na nie napatrzeć

Moja kompozycja na stół z wczoraj-jakoś nie przepadam za wazonami...może dlatego,ze sypie się z kwiatów,woda śmierdzi po kilku dniach, a tutaj przez tydzień sobie kwiatki pływają. Dopiero wczoraj wymieniłam te,co na Święta zrobiłam z lewizji i bratków.

No i roślinki do identyfikacji- zapomniałam wstawić zdjęcie wcześniej- to te białe i bordowe.Jakieś smagliczki czy coś...na pewno jednoroczne.

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie prezentuje się ten skalniak Aniu
. Ja też nie przepadam za bukietami na dłuższą metę w wazonie . Wolę w ikebanie , lub płaskiej ampli .
Te jednoroczne , to smagliczka nadmorska Lobularia maritima , u mnie się siała , z roku na rok .
Te jednoroczne , to smagliczka nadmorska Lobularia maritima , u mnie się siała , z roku na rok .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aniu pięknie wygląda skalniak
Lewizje chyba lepiej okryj odciętymi butelkami na kolejne dni, bo zapowiada się ochłodzenie z opadami, a one raczej tego nie lubią
Lewizje chyba lepiej okryj odciętymi butelkami na kolejne dni, bo zapowiada się ochłodzenie z opadami, a one raczej tego nie lubią
Te kamienie bardzo pasują na tym miejscu, świetnie to wygląda!
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Bardzo fajnie wyszedł ten skalniak, podoba mi się
I te kwitnące poduchy floksów
I te kwitnące poduchy floksów
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Ładnie wyglądają kamienie i rośliny w nich posadzone,tylko gdzieś czytałam ,aby trochę miejsca wolnego zostawiać przy korzeniach posadzonych roślin ,bo latem bardzo się nagrzewają i mogą poparzyć roślinę.
-
Ann-ka72
- 1000p

Jagódko,Pamelko,Dkny,Aniu,Zuziu-ciepło się robi przy sercu jak się czyta takie słowa i cieszę się,że podoba sie Wam moje dzieło.
Ale jak popatrzyłam, to już bym co nieco poprawiła
Jagódko-dziękuję za nazwę roślin
Pamelko- dzisiaj nie nakryłam, nie zdążyłam-może nie będzie przymrozków,ale będę pamiętać.
Zuziu-wezmę to pod uwagę, chociaż w ubiegłym roku część roślin juz była posadzona -ale na szczęście nic się złego nie działo.Zrobię więcej wolnego miejsca wolną chwilą.
Dzisiaj miałam urwanie głowy,Gabryś nie mógł usiedzieć w miejscu więc i ja nie mogłam nic konkretnego robić.... Nie mogę się doczekać, kiedy on będzie już o 1 rok starszy
Dobrej nocy
Jagódko-dziękuję za nazwę roślin
Pamelko- dzisiaj nie nakryłam, nie zdążyłam-może nie będzie przymrozków,ale będę pamiętać.
Zuziu-wezmę to pod uwagę, chociaż w ubiegłym roku część roślin juz była posadzona -ale na szczęście nic się złego nie działo.Zrobię więcej wolnego miejsca wolną chwilą.
Dzisiaj miałam urwanie głowy,Gabryś nie mógł usiedzieć w miejscu więc i ja nie mogłam nic konkretnego robić.... Nie mogę się doczekać, kiedy on będzie już o 1 rok starszy
Dobrej nocy
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Aniu pracowita z Ciebie kobitka...tyle kamieni przytargać...o mamija tylko pozazdraszczać...
..ale efekt wspaniały...floksy cudowne ...moje też już podrosły...
..a jak zawilec ...czy dosłać jeszcze...
..ale efekt wspaniały...floksy cudowne ...moje też już podrosły...
..a jak zawilec ...czy dosłać jeszcze...
-
Ann-ka72
- 1000p

Misiu, a Ty nie śpisz?
Zawilec rośnie zdrowo, będzie miał z tego co widziałam 2 kwiatki, a może i okaże sie,że więcej ich zakwitnie.... nie trzeba dosyłać, tyle wystarczy.
Dobrze,że floksy rosną u Ciebie, one się łatwo ukorzeniają i raczej bezproblemowe
Tyle kamyków przytargałam i w tym tygodniu jeszcze nowy transport będzie

Zawilec rośnie zdrowo, będzie miał z tego co widziałam 2 kwiatki, a może i okaże sie,że więcej ich zakwitnie.... nie trzeba dosyłać, tyle wystarczy.
Dobrze,że floksy rosną u Ciebie, one się łatwo ukorzeniają i raczej bezproblemowe
Tyle kamyków przytargałam i w tym tygodniu jeszcze nowy transport będzie
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, gratuluję skalniaka- wyszedł naprawdę wspaniały 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Aniu Twój to jest prawdziwy skalniak...ma kamyczki i w ogóle super...
szkoda że ja nie mam tyle kamyczka
A chciałam zameldować że hortensje przyjeły się...chyba...bo już tydzień stoją zdrowo i nie padły więc
Najpierw trzymałam w wodzie,część puściła korzonki,część nie ale wszystkie posadziłam do ziemi i stoją...
liczę na to że jak do tej pory wyglądają dobrze to że już się przyjeły
Aneczko wielkie(nie)dziękuję 
szkoda że ja nie mam tyle kamyczka
A chciałam zameldować że hortensje przyjeły się...chyba...bo już tydzień stoją zdrowo i nie padły więc
Najpierw trzymałam w wodzie,część puściła korzonki,część nie ale wszystkie posadziłam do ziemi i stoją...
liczę na to że jak do tej pory wyglądają dobrze to że już się przyjeły