Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

katarzynka575 pisze: Dzisiaj dowiedziałam się że muszę koniecznie poprzestawiać mój ogródek balkonowy :( bo muszą docieplić, czyli pomniejszyć mój balkon bo dołożyć styropianu z każdej strony po 10cm .
Jestem taka zła .
Choć mąż żeby mnie pocieszyć stwierdził że porobi mi w tym styropianie półeczki ,na kwiatki .
Współczuję Kasiu, zwłaszcza, że też przez to przechodziłam.. Mój mały balkon po dociepleniu zrobił się mikro mały... A co do półeczek - wydaje mi się, że nie będziesz mogła ich zrobić... Jeżeli Twój blok należy do jakiejś wspólnoty mieszkaniowej, to przeważnie jest zakaz robienia czegokolwiek przez 5 lat, co naruszałoby elewację budynku. Ja nawet nie mogłam balkonu pomalować na inny kolor, bo wszystkie musiały być paskudnie brązowe... Takie zarządzenie odgórne. Żadnego wiercenia w ścianach, żeby donice powiesić czy cuś... Sprawdź jakie u Ciebie obowiązują przepisy...
pozdrawiam
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Wiecie skalniakowe stoją na parapecie wschodnim ,pogoda dopisuje i widzę jak rosną w oczach i chyba nawet mają dzieciaczki .Fajnie tylko czy nie uciekną mi z doniczki :;230 ? .Bratki i żurawka dostały szyje jak żyrafa tak tęsknią za słoneczkiem .Teraz na chwilę wystawiłam ja na balkon robotnicy maja święta :roll: Ciekawa jestem czy zdążą do majówki ?
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wczorajszy spacer po lesie i uwiecznienie dywanów z zawilców Obrazek trochę pozazdrościłam Łukaszowi pięknych zdjęć
I zobaczcie jakie znalazłam drzewo ,jego gałęzie po prostu są niesamowite, :shock: nie mogłam od niego oderwać oczu Obrazekczyż nie jest urokliwe ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lasek na pewno ale czy chroniony :roll: ? tego nie wiem .Lubimy tak chodzić nie jest bardzo duży ale zawsze można znaleźć nową ścieżkę którą jeszcze nie szliśmy .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Pokażę wam jak wygląda teraz mój balkon :( Obrazek
tuja i clematis zabezpieczyłam folią i co dziennie popołudniu jak robotnicy kończą pracę odsłaniam je żeby się nie ugotowały .Pogoda dopisuje a one się kiszą :(
Obrazekżurawki tak jak pisałam są anemiczne i wyciągają się do światła Obrazekbratki i skalnica
Obrazekmój skalniaczek na parapecie
Chyba tylko jemu służy pobyt w domu nawet doczekałam się maleństw :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Clematis jakoś sobie radzi musiałam mu zrobić prowizoryczne kratki do zaczepienia . Obrazeki maszt z kija od szczotki żeby na czymś zamocować folię :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz przepiękne te włochate rojniki :heja
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Celinko, a jak rosną jak na drożdżach pasuje im taki klimat ,jak w szklarni :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

No to nie popuścili remontu, mam nadzieje ze szkód ci nie wyrządzą. A wiesz kiedy skończą remont ? Byle szybko bo widać ze rośliny pchają się do slonca. ;:3
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Ach Gosiu nawet gadać mi się nie chce, na pewno do majówki nie zdąrzą skończyć więc nie wiem ile im to jeszcze zajmie :(
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj odsłoniłam moje clematisy i moim oczom ukazał się maleńki nowy pęd Ernesta czyli drugi też będzie żył ,a Wester no chyba tak będzie miał pierwszy kwiatek .Zobaczyłam pączek :D .Orliki mam już z nich gąszcz tylko tuja przez tą folię trochę zmieniła wygląd , czubek się położył ale pewnie jak już będzie po remoncie to odżyje .Do wtorku mamy labę ,wolne ,od środy znowu się zaczyna ale małymi krokami zbliżamy się do końca .
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Ci współczuję tego remontu. Dla mnie każdy remont to straszny stres. Trzymam kciuki, żeby clematisy przetrwały.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Kasiula :wit
Robotników musisz lekko pogonić i co najważniejsze nie daj im żłopać piwa cały dzień , to na pewno wyrobią się szybciej :P ;:112
Co do roślinek.., to jak w końcu znajdą się się swoim miejscu to szybko wrócą do normalności :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Marcinku dzięki już nie musze ich ganiać, balkon już prawie odzyskałam jeszcze jeden dzień i mogę zaczynać odnowę ,odbudowę mojego balkogródka :D Już nie mogę cię doczekać .Troszkę go zmodyfikuję . Klematis Wester ma już dwa pąki :tan
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Czekam z niecierpliwością na fotki nowego, lepszego balkogródka. :-D

Pozdrawiam!
LOKI