Witaj Lusiu
Piękne zakupy - i te duże i te małe -skalnieczek koniecznie potrzebny . Oglądając zdjęcia truskawek już nie mogę się doczekać kiedy będą w ogródku.
Piękne sasanki - ja mam jeszcze malutkie krzaczki fioletowej i czerwonej muszę dokupić jeszcze białą
Witam wszystkich serdecznie. Święta niedługo a ja zamiast robić porządki w domu wybrałam się na działkę. ale tam nie leniuchowałam tylko ciężko pracowałam.
Posadziłam dwie nowe rabatki truskawek.
Moje ślimaki wygrzebują się z ziemi i jest ich coraz więcej. Musze chyba zmienić swój awatr na ślimaczy.
Takiego robaczka upolowałam aparatem
Wykopała swoje zadołowane doniczki.
Mój żłobek do posadzenia
Lubię bardzo przyglądać się roślinkom z bliska. I śledzić ich rozwój i zmiany. A aparat fotograficzny umożliwia mi je zatrzymać w czasie.
Kilka pączków na moich drzewkach.
Klon czerwony, dość wysoko szczepiony
I krzewach
A moja forcysja posadzona w żywopłocie już drugi rok przemarzła i burzy kwiatów nie będzie
Pawle ja jeszcze poczekam jeden rok, do trzech razy. Chciałam mieć różnorodny i kolorowy wiosną żywopłot. Jaśminowce też kiepsko sobie radzą. Zostanie ałycza i tawuła, one na pewno nie boją się mrozów.
Leszczyna turecka ma już prawie liście
Rajską jabłonkę w ubiegłym roku krecisko straszliwie podkopywało i ledwie dychała, zobaczymy czy zakwitnie
wisienka
czereśnia
A teraz będą dwie jabłonki i grusza ale nie potrafię je rozróżnić
Lusiu to masz kawał drogi do Franka,ze Zblewa do nas juz nie tak daleko,na Starą Kiszewę i już jesteś u nas w przedpokoju.Może uda nam się spotkać na działkach.
Grażynko, do Was mam około 20 km. Do ubiegłego roku całe wakacje spędzałam na działce. Ale moja córcia już nie chce tam już spędzać wakacji, ciągnie ją do miasta. Mimo to mam nadzieję, że znajdziemy czas na spotkanie.