Mój jest ten kawałek "podłogi"

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
morellette
100p
100p
Od: 5 mar 2010, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój jest ten kawałek "podłogi"

Post »

Witam cieplutko miłych gości :wit
Obrazek kolejna fuksja.Wszystkie, które mam to zakupione u Adriana.W zeszłym roku miałam 60 różnych odmian a w tym sezonie kupiłam już niewiele, bo mam problem z zimowaniem :?
Obrazek ta fotka przedstawia zeszłoroczne fuksje już po przesadzeniu.Stały pod drzewkiem żeby słońce ich nie paliło.
Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu fajnie,że założyłaś wątek ogrodowy,bardzo byłam ciekawa twoich fuksji.
60 odmian robi wrażenie,ja jestem niestety laikiem fuksjowym,nigdy ich nie miałam.
Ciekawa jestem także twoich dalii,chętnie pooglądam ich zeszłoroczne zdjęcia.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
morellette
100p
100p

Post »

Raczek-Aniu Dziękuję za o dwiedzinki :) Brak doświadczenia z fuksjami zmienimy, bo mam dla Ciebie spore drzewko fuksji tylko musimy się umówic kiedy mogłabym je dostarczyc. Jestem pewna, że poradzisz sobie hodowlą, bo nie taki diabeł straszny :lol: Daturki, które mam od Ciebie mają się świetnie. Kupiłam różową pełną, jak urośnie to chętnie podzielę się z Tobą "badylkiem".
Obrazek Wczoraj podczas porządków ogrodowych dziabnełam cebulkę tej uroczej pani :evil:
To dlatego, że gubię się gdzie co mam :oops:
Mój wątek
morellette
100p
100p

Post »

Wczoraj pogoda pozwoliła na porządki ogrodowe. Zrobiłam dla odmiany parę wiosennych zdjęc.Na początek widok na ogródek.
Obrazek
Obrazek zakupione jako doniczkowe-wylądowały w ogródku :)
Mój wątek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Ale ogrom masz tych fuksji . :shock: :shock:
morellette
100p
100p

Post »

Andrzejek moje fuksjochciejstwo nie zna granic :oops: Zrobię jeszcze fotkę zakupionych w tym roku, ale dopiero jak wystawię na dwór.
Dziś zapowiada się słoneczna pogoda i wystawie na dwór calle i datury.
ObrazekTo calle.Chwilowo w doniczkach a w maju wędrują do ogródka.
Mój wątek
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Spore drzewko fuksji :shock: :heja ;:138
Teraz będę intensywnie myśleć,gdzie je postawić. :D
Piękna ta lilia,szkoda jej.Aby nie ciachnąć cebulek lilii ja po prostu nie wyrzucam łodygi z zeszłego roku aż mi się nie pojawią kiełki nowej lilii.Właśnie wczoraj robiłam obchód w moim ogrodzie i usuwałam stare łodygi,kiełki lilii mam już prawie wszystkich na wierzchu.
Czy ty zawsze podpędzasz calle?Ja podpędzałam jeden raz i właśnie w tym roku mi nie kwitły. :roll:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
morellette
100p
100p

Post »

Aniu w minionym roku częśc calli podpędziłam a częśc wsadziłam od razu do ziemi. Na 6 odmian nie zakwitła tylko jedna i to była ta, która powędrowała bezpośrednio do ziemi. Nie wiem dlaczego ta jedna nie uszczęśliwiła mnie kwiatem.Jedno co przychodzi mi do głowy to fakt, że ona jako jedyna nie dostała przez cały sezon nawozu :(
Mój wątek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lilia cudna wręcz! Może mimo tego "dziabnięcia" zakwitnie...Ja robię podobnie jak Ania - zostawiam kawałki pędów aż do wschodów wiosennych. Chociaż wiosną zdarza mi się dość często coś uszkodzić - szczególnie gdy jesienią upycham na siłę i przez zimę zapomnę. Moim patentem od jakiegoś czasu jest wetknięty patyk do szaszłyków przy sadzonych bylinach...i liliach, i tulipanach, i... wszystkich innych roślinach, które znikają na zimę.
O callach nie będę się wypowiadała, bo u mnie to coroczna porażka :oops: Czy podpędzane czy nie to i tak mi nie kwitną :evil:
Ten kawałek przed domem jest wart grzechu. Jako miłośniczka fuksji wiesz przecież, że nie wszystkie rośliny uwielbiają słonko. Więc się nie martw, tylko przemyśl co tam posadzić. Cieniolubnych roślin jest przecież mnóstwo.
Wiesz ja nie myślałam, że aż tyle masz tych fuksji. Co jedna to ładniejsza. Wyglądają jak baletnice.
morellette
100p
100p

Post »

Iza będę zmuszona zaznaczac miejsca gdzie siedzą rośliny, bo żal mi tego wszystkiego co ginie od łopaty ;:223
Kawałek ziemi przed domem już zaczynam oczyszczac z darni i aż żałowałam, że dziś Niedziela, bo kusiło mnie żeby tam podłubac.
Obrazek to fotka tego ogródka-córcia mi je zrobiła.Szkoda tylko, że tło takie zmotoryzowane, ale to sąsiad zalał betonem swój ogród i zrobił sobie takie "lotnisko" ;:14
Mój wątek
morellette
100p
100p

Post »

Obrazek a to moi drodzy moja ni elektryczna ni spalinowa-kosiarka "Kuki" Leniwa trochę, bo jak wykosi wszystko w zasięgu swojego pyszczka to trzeba ją przestawic w kolejne miejsce.Wybaczam jej te lenistwo z racji wieku :D
Mój wątek
morellette
100p
100p

Post »

Obrazek mój rodzyneczek :heja .Uwielbiam hiacynty i żałuje, że na jesień posadziłam tylko dwie sztuki :x w dodatku jeden zmarnowałam, bo dostał łopatką jak sadziłam lilie ;:14
Pogoda dziś zapowiada się super.Zrobię zaraz "spacer farmera" i wyniosę doniczkowe na dwór.Daturki, calle, begonie zażyją dziś kąpieli słonecznej ;:138
Mój wątek
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Kwiatuszki śliczne ;:138 , ogródeczek wysprzątany a kosiareczka bardzo ekologiczna :;230
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Kosiarka super ;:215 tylko pzazdrościć :;230 a że leniwa, trudno nikt nie jest idealny...
Zaimponowałaś mi swoją kolekcją fuksji, ja mam 1 dużą prowadzoną w formie drzewka
i kilka mniejszych sadzonek zrobionych zeszłego roku z rośliny matecznej. Nieźle sobie
radzą zimą w chłodnej i ciemnej piwnicy :wit
morellette
100p
100p

Post »

Elżbieta witam bardzo serdecznie :wit jeśli dobrze kojarzę to siostrzyczka Ani? Ja swoje fuksje zimuję nie tylko w piwnicy, bo gdybym wszystkie tam postawiła to miejsca na weki by nie było :wink: Częśc zimuję na korytarzu. Nie przepadam jak tam stoją całą zimę, bo brzydko to wygląda, ale czego się nie robi :D
Obrazek na deserek zeszłoroczna jak to Iza określiła-baletnica :wink:
Dziś miałam bardzo pracowity dzień. Szykuję nowy ogródek pod kwiatki i nawet już tam coś utknęłam. Teraz już mi się nie chce, ale jutro zrobię fotkę.Myślę, że będzie to wyglądało dużo lepiej jak dotychczas.
Mój wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”