Wwwiola - moje domowe roślinki
Re: Wwwiola - moje domowe roślinki
Pojęcia nie mam jakie to odmiany - grunt, że są przepiękne !!!
taka ze mnie ignorantka 
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
podzielam zdanie mroofki 
Odpowiedź

???????? ?????, ????? ??????????, California Beauty
?????, Powder Keg
Blue Tail Fly, Senk's Vespa Verde

???????? ?????, ????? ??????????, California Beauty
?????, Powder Keg
Blue Tail Fly, Senk's Vespa Verde
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Przecudne te kwiatuszki
Dziękuję Ci Wiolu, że mogę się tyle nauczyć w Twoim wątku
Porównywanie kwitów suuper pomysł i może w końcu zacznę odróżniać te wszystkie odmiany bo na razie mam problemy z tymi które są u mnie a co dopiero z resztą 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Agatko - bardzo miło to słyszeć, gdyby były jakieś pytania, to oczywiście służę pomocą, w miarę swoich możliwości
.
A tak w ogóle, to stawiam na to, że gdyby ktoś zadał taką samą zagadkę, to stawiam na to, że też bym nie odgadła. Musiałam się dobrze pilnować, żeby nie pomylić ???????? ????? i California Beauty. Wg mnie są prawie identyczne, do tego, nie widać tego na zdjęciu bo akurat te kwiatki tego nie miały, mają takie same przebarwienia lekko ciemniejsze. Obie odmiany podobnie zwieszają kwiatki. Obawiam się, że bez fiszki, ciężko byłoby odgadnąć
.
Evluk - teraz trzeba poczekać na kolejne kwitnienia, to będzie i kolejna zagadka
.
A tak w ogóle, to stawiam na to, że gdyby ktoś zadał taką samą zagadkę, to stawiam na to, że też bym nie odgadła. Musiałam się dobrze pilnować, żeby nie pomylić ???????? ????? i California Beauty. Wg mnie są prawie identyczne, do tego, nie widać tego na zdjęciu bo akurat te kwiatki tego nie miały, mają takie same przebarwienia lekko ciemniejsze. Obie odmiany podobnie zwieszają kwiatki. Obawiam się, że bez fiszki, ciężko byłoby odgadnąć
Evluk - teraz trzeba poczekać na kolejne kwitnienia, to będzie i kolejna zagadka
- fiołek afrykański
- 100p

- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
woooow
California podbił moje serce 
Który bardziej Ci się podoba California Beauty czy ???????? ?????fiołek afrykański pisze:woooowCalifornia podbił moje serce
- fiołek afrykański
- 100p

mi zdecydowanie California ;) a po rusku nie umiem czytać nawet więc te literki nic mi nie mówią ;/
Ale ja pytam o wygląd a nie o nazwę
.
- fiołek afrykański
- 100p

no ja też o wyglądzie ;) California ;) ale ogólnie wszystkie różowe ;) ale jednak najbardziej kalifornia bo wygląda jak różyczka ;)
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Same cudowności
Przepięknie wyglądają w słoneczku 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
A to Ci powiem ciekawostkę, ja tych 2 fiołków nie odróżniam, na moje oko są identycznefiołek afrykański pisze:no ja też o wyglądzie ;) California ;) ale ogólnie wszystkie różowe ;) ale jednak najbardziej kalifornia bo wygląda jak różyczka ;)
Co do fiołków selekcji wschodniej, to jest bardzo dużo ciekawych odmian
Agata06 - takie zdjęcia najprzyjemniej się robi, słoneczko wydobywa z naszych ulubieńców iskrzące brylanty