Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Ewo w sierpniu , pierwiosnki mogą już nie kwitnąć. Zaznacz biały. ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Czy to znaczy, że Kostek będzie miał koleżankę ?

Skalniak jak widzę będzie się rozrastał.
Śliczne te sasanki, szkoda że u mnie nie chcą rosnąć.
Uważaj na aksamitki, bo to narkotyk dla ślimaków.
Jak je wyczują to zejdą się do nich wszystkie z całej okolicy.
Grażyna.
kogro-linki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zastanawiam się, co Kogra miała na myśli pisząc, że kwitną kluczyki - nie znam.
Mam nadzieję Ewka, że wśród siewek monardy trafi się kilka białych :wink: .
Czy ja dobrze rozumiem, że kwitną u Ciebie - już !! - aksamitki????
Fajna podpora dla tulipanków.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Czy to znaczy, że Kostek będzie miał koleżankę ?
Grażynko Kostek ma aż dwie panienki - bliźniaczki.

Witaj Ewuś. U nas w polu nawozy azotowe rozsiane, trwało to kilka dni - rzepak był słaby po zimie więc podwójna dawkę dostał.
Kupiłam mnóstwo roślin, zdjęć jeszcze nie robiłam i czekają na posadzenie.
Nareszcie ruszono we wsi z wodociągiem ;:138
Miałam gości... w ubiegłym tygodniu - w osobie koleżanki ze szkolnej ławy z córką i zięciem.
Był też ks dr z Lublina...który zaproponował Kaziowi współpracę... po niedziel ma przyjechać z panią Barbarą...Dyrektor Domy kultury do Spraw Wschodu i Architektem.
Tą wizytówkę pozwolono mi rozpowszechnić, więc to czynię.....
Obrazek Obrazek
A u Ciebie zrobiło się kolorowo... moje żonkile dopiero w pąkach.
No i muszę Ci nasionka podesłać... mam ich nie za wiele bo ten fasolnik chiński miał bardzo drobniutkie nasionka i każdy kto je zobaczył z drogi to skubnął... a ja co miałam czynić.?
Moich sasanek wcale nie widać:) z ziemi już nie będę nowych kupować bo nie mam szczęścia do nich.
Bodziszek niebieski od kogry - Grażynki ładnie przezimował.
Na Dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewo - zimowity masz zaklepane. Ja mam w planie na rok bieżący modernizację rabaty na której rosną, gdyż zrobił mi się tam niekontrolowany misz-masz bez ładu i składu. Dostaniesz cebulki gdy zanikną im liście, bo wtedy się je przesadza. A ja może dokupię sobie w tym roku białe :lol:
Na razie wykiełkowało mi mnóstwo siewek. Zastanawiam się gdzie ja to wszystko upcham. A jeszcze są nasiona do wysiewu w gruncie. Jak zwykle - wszystkiego za dużo....
Ale mam koleżanki w Chrztowie, to będę się dzielić :heja
Jak obejrzałam Twoje pierwiosnki to mi się aż oczy do nich śmiały. Śliczne i jak dużo! Moje kandelabrowe nie kiełkują. Ale po lekturze informacji na ich temat - to raczej się zdziwię jeśli wykiełkują w ogóle. Najwyżej kupię sobie. Muszę mieć do maja przygotowaną rabatkę bo na Targach w Renku nastawiam się głównie na pierwiosnkowe zakupy. A widziałaś, że moje ząbkowane chcą kwitnąć w tym roku ;:138
Pierwiosnek wyniosły, który mam u mamy wypuszcza właściwe listki :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zytuś - nie wiedziałam, że ma aż dwie kobietki do dyspozycji..... :lol:
Casanowa z niego. :wink:
Cieszę się, że bodziszek dobrze przezimował, to na pewno będzie dobrze rosnął i kwitnął.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
elwirka
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 21:23

Post »

Ale u Ciebie nie podwórkowy tylko pierwiosnkowy ogród się zrobił :D ,kolorowo i cieszynianka urocza.
Pozdrawiam Elwira
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ewuniu - byłam w piątek w Myślenicach - pierwiosnki mają być jutro lub we wtorek - zajrzę :)

Biały narcyz jeszcze nie kwitnie - w ogóle jakoś słabo zakwitną w tym roku .. ale mam nadzieję, że chociaż jednym kwiatem - żebym wiedziała gdzie on:)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witam chłodno i z wiszącymi chmurami,chyba popada....Zaglądałam do Podwórkowego,ale na razie rusztowań przy tylnej elewacji pracowni brak,ostrzegłam właścicieli czterołapego i dwu kotów,żeby mieli oko na zwierzaki,bo mogą czmychnąć przy tych pracach renowacyjnych i nie trafić.
Miiriam-jeśli będą te pierwiosnki storczykowate proszę kup mi dwa,koszty zwracam w trybie natychmiastowym,no i proszę dać je w doniczkę(i).W tym tygodniu trochę bardziej będę dysponować czasem dopiero w piątek,tak,że nie dałabym rady pojechać.U mnie kwitną już cztery różne kępy żonkili,kilka w wyniku polowania koteczki musiałam zabrać do wazonu na górę i tak cieszą oko.Narcyzów jeszcze po ogródkach nie widziałam.Kwitną też żółte tulipany osłonięte naczyniem ceramicznym z wyciętym dnem i dwa botaniczne.
Elsi-kluczyki to pierwiosnki lekarskie,u nas na łąkach są dzikie,tylko,że coraz ich mniej,bo i te podmokłe tereny zajęte pod budownictwo indywidualne.A taki domek z ogródkiem ma ogrodzony wypielęgnowany trawnik z rolki i kostkę brukową na ścieżkach oraz podjeździe.Elsi,jeśli pysznogłówki będą jak opakowanie obiecuje i białe i czerwone i różowe i fioletowe to się naturalnie podzielę,ileż tej Monardy u mnie wlezie na rabatkę?Nyśkowi bardzo smakowała w sałatce,obiecałam mu jedną na Bielany do ziołowego zakątka,kolor mu obojętny.Zeszłoroczne o ile przetrwały to są jedna czerwona jak sztandar ZSRR,a druga amarantowa.
Elwirko-pierwiosnki czują się dobrze w Podwórkowym,kilka jest jeszcze z tych po mamusi zmarłego dwa lata temu pana Kamienicznika,czyli były tu od zawsze,te ze starego ogrodu też musiały ostatnie 10 lat dawać sobie radę w trawie,a i od braciszków wcale nie rosły dziko tylko w zapuszczonym ogródku najstarszego z nich.Ząbkowane i omszone są głównie z Wystaw Ogrodniczych,teraz widać,że są sporo większe,fioletowy jest zresztą z olbrzymich i ma ze 20 cm.
Olu O.-na oba zamówione pierwiosnki(wczoraj przyniosłam lekarskiego) przygotowałam etykiety.
Ambo-już się cieszę,mam na nie zarezerwowane miejsce.Na białe nie trafiłam,ale fioletowy od Elwirki pięknie się rozrósł.No i trzy pełne.
Kogro-A wiesz,aksamitki kupiłam po złotówce za sztukę w Polanie(w tym małym sklepie na Basztowej,pani tam prowadzi rozsady,nie wiem,czy ich sama nie robi też),jeszcze muszę drugie tyle dokupić,ale raczej na Giełdzie Kwiatowej,bo tam o połowę tańsze,z tym,że cale pudło jednorodnych,a tak mogłam wybrać.Widziałam już pierwszego ślimaka domkowego,został deportowany...Kolega z harcerstwa ma dla mnie worek popiołu,muszę z Bielan przywieźć i rozsypać na brzegach tej rabatki z aksamitkami.
Tak Kostek ma dwie kocice chętne pogłębić znajomość...Wyskoczył nawet przez łazienkowe okno(z parteru),ale usłuchał komendy :siad...,a potem "do domu".
Zyto-dziś poszły pocztą fasolnik egipski i mieszanka biała,spodziewaj się na Kresach Wschodnich koło czwartku,piątku.Jeśli masz mało nasion fasolnika-nie przysyłaj,może kupię,może gdzieś na Forum wyczaję i tak byłby sadzony w eremickim ogródku u któregoś brata,bo nie mam jeszcze tej konstrukcji z masztem z rurki wodociągowej(3 metrową rurkę kupiłam zeszłego roku,jest od jesieni w domku kolegi ze studiów mojej siostry na tej działce,której nie mam...)i koła rowerowego,a u nich tyczki są,bo fasolę tylko tyczną uprawiają.Poza tym czystsza okolica.Resztę napisałam Ci w liście.
Z tymi kocimi bliźniaczkami to jak wiadomość Radia Erewań,że na Placu Dzierżyńskiego rozdają fabrycznie nowe rowery,po zdementowaniu-ukradli auto I sekretarza na Placu Rewolucji Październikowej...Kita z dozorcówki jest bura z białą podwiązką na przedniej łapie,mocno posunięta wiekowo matka wielodzietna,zapchlona niesamowicie,a druga młoda Ruda(jest ognista jak imię wskazuje) z profesorskiego domu,zawsze na smyczy.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ewa, wiosna u Ciebie na całego :)
A Twój koci pomocnik, prezentuje niebanalną urodę ;:108
Znając życie, dokarmiasz ją pewnie? Kociarz, nie przejdzie obojętnie koło żadnego kota :uszy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To Kostek aż taki posłuszny ?
Aż dziw, ze jego dzika natura została okiełznana przez twoją komendę.
Moje reagują tylko wtedy, kiedy im wygodnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewiczko bardzo się cieszę ;:196 ...niech cieszy Twoje oczy.
Śliczna wiosenka u Ciebie.
:D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

EwkaEs pisze:.
Ambo-już się cieszę,mam na nie zarezerwowane miejsce.Na białe nie trafiłam,ale fioletowy od Elwirki pięknie się rozrósł.No i trzy pełne.
.
Ewo - ja też nie trafiłam w sprzedaży - bo już by u mnie rosły :lol:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewuś ;:196 sprawdziłam pocztę i nie mam liściku od Ciebie ;:108
Z niecierpliwością czekam i całuski przekazuje.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Pysznogłówkę - jak sztandar bratniego narodu - mam i mam jeszcze taką różowofioletową :wink: .
Znowu zaczęło wiać i padać, dziś zawróciłam z trasy przed metą, bo wiatr smagał deszczem po oczach :roll: .
Jednak prawie wysiałam i wysadziłam wcześniejsze warzywa, prawie .............. .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”