Taruś, zirnopłon opanował mi teraz prawie cały ogródek - wcisnął się i zajął każdy skrawek wolnej ziemi...Nawet fajnie to wyglada, bo listki ma śliczne, błyszczące, zielone, a jak otworzą się kwiatki w czasie słonecznej pogody - cudo
Joanno, ja ...nic, kompletnie nic nie robię

Pozwalam mu się panoszyć, bo wiem, że za parę tygodni nie będzie po nim śladu :P Opanował nawet częściowo trawnik, ale na razie to nie jest problem, a jak zacznę kosić to ziarnopłon sam zniknie, a trawa zawsze w tych miejscach sama odrasta
Ewelinko, forsycje są już w pełnym rozkwicie, mało tego - kwitnie pierwsza azalia i magnolia gwiaździsta, a dzisiaj obsypała sie kwieciem śliwa ozdobna

U mnie pieriski -a mam trzy- radzą sobie nieźle, w tym roku kwitną dość obficie. Ale mój ogród jest bardzo zaciszny, z każdej strony ma osłony żywopłotowe przed zimnymi wiatrami i nie muszą być okrywane. Może daj swojemu jeszcze jedną szansę - przytnij go, a potem na zimę okryj agrowłókniną...
Gorzatko, Siberio, zobaczcie jak wygląda teraz mój ogród - tu akurat fragment rabaty bylinowej z piwoniami w roli głównej:
Danielu, spójrz na fotkę wyżej jak panoszy się u mnie ziarnopłon

Dzisiaj przycinałam moje olki i jak mi się coś ukorzeni to chętnie Ci prześlę
Dzisiaj zrobiłam kilka fotek, chociaż było szaro i ponuro - przez cały dzień ani grama słońca

A szkoda, bo wiosna bucha kwietniem

Rano byłam na Ryneczku i byłam zadziwiona ogromną podażą ciekawych roślinek - no i stało się, kupiłam malutkie, szczepione drzewko głogu dwuszyjkowego i kilkanaście dorodnych cebul lilii orientalnych
A na dowód tego, ze u mnie już prawdziwa wiosenka takie fotki: