Zazdroszczę pięknej wiosny w Twoim ogrodzie

Bajkowe krokusy, przecudny ciemny ciemiernik i rozczulający pierwiosnek w otworze naczynia

Co zrobisz z tyloma niecierpkami, posadzisz do pojemników ?

Ciekawe jak Burgundy Ice i Eyes for You po zimie...
 Ciekawe jak Burgundy Ice i Eyes for You po zimie... 

Oficjalnie pierwszy raz u Ciebie, ale przyznaję, ze wcześniej też podpatrywałam. Jestem zauroczona różnorodnością roślin na takiej niedużej powierzchni. podziwiam twoją umiejętność aranżowania i komponowania. Żadnego bałaganu ani przypadkowości.
 Oficjalnie pierwszy raz u Ciebie, ale przyznaję, ze wcześniej też podpatrywałam. Jestem zauroczona różnorodnością roślin na takiej niedużej powierzchni. podziwiam twoją umiejętność aranżowania i komponowania. Żadnego bałaganu ani przypadkowości.    
  .
.  Chciałam zapytać o prymulę Denticulata- nasz ją z nasionek czy sadzonka? Nie widziałam u nas takiej. Pozdrawiam.
 Chciałam zapytać o prymulę Denticulata- nasz ją z nasionek czy sadzonka? Nie widziałam u nas takiej. Pozdrawiam. Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.

Kupuje się tak łatwo i przyjemnie
 Kupuje się tak łatwo i przyjemnie  , a dopiero potem jest problem, gdzie to posadzić. Tu sezon na róże z gołym korzeniem właśnie się skończył, przynajmniej odpadną zakupy internetowe
, a dopiero potem jest problem, gdzie to posadzić. Tu sezon na róże z gołym korzeniem właśnie się skończył, przynajmniej odpadną zakupy internetowe  Do sklepów ogrodniczych tak często nie jeżdżę... Na szczęście...
 Do sklepów ogrodniczych tak często nie jeżdżę... Na szczęście... 
  Ciemiernik zrobił mi miłą niespodziankę, bo zakwitł pierwszy raz, a poza tym myślałam, że będzie biały. Za to biały nie kwitnie w tym roku.
 Ciemiernik zrobił mi miłą niespodziankę, bo zakwitł pierwszy raz, a poza tym myślałam, że będzie biały. Za to biały nie kwitnie w tym roku.  
  , wypuszczają juz listki. Natomiast moje "stare" mają się różnie. Niektóre musiałam obciąć bardzo krótko
, wypuszczają juz listki. Natomiast moje "stare" mają się różnie. Niektóre musiałam obciąć bardzo krótko  A większość tych na pniu nie daje żadnych oznak życia
 A większość tych na pniu nie daje żadnych oznak życia  

Dziękuję za tyle miłych słów. Dopingujesz mnie do pracy, bo jak na razie to w ogródku straszny bałagan
 Dziękuję za tyle miłych słów. Dopingujesz mnie do pracy, bo jak na razie to w ogródku straszny bałagan  Co roku jesienią mówię sobie, że mam już dość roślin, że czas uporządkować już ogródek i po prostu cieszyć się tym co mam. A potem przychodzi wiosna, wpadam w amok zakupów i potem stres i problem, gdzie to wszystko posadzić.
 Co roku jesienią mówię sobie, że mam już dość roślin, że czas uporządkować już ogródek i po prostu cieszyć się tym co mam. A potem przychodzi wiosna, wpadam w amok zakupów i potem stres i problem, gdzie to wszystko posadzić. Pamiętam Twój narcyzowy krąg.
 Pamiętam Twój narcyzowy krąg.

, ubiegłoroczny nabytek, ciągle jeszcze w doniczce
 , ubiegłoroczny nabytek, ciągle jeszcze w doniczce

. A ile pięknych roślin.
. A ile pięknych roślin. 
  A gdzie Twój wątek?
 A gdzie Twój wątek? 

u mnie w tym roku cały czas błoto i tylko kolejne zgniłki wywalam... narcyzy też mi pogniły...
 u mnie w tym roku cały czas błoto i tylko kolejne zgniłki wywalam... narcyzy też mi pogniły...  nawet w suchszych miejscach... a pierwiosnek ząbkowany cudny... uwielbiam je... zauważyłam że po 2 latach przynajmniej u mnie strasznie drobnieją i w mają maleńkie kwiatki tylko przy ziemi... ale udało mi się wysiać i mam kilka młodych
 nawet w suchszych miejscach... a pierwiosnek ząbkowany cudny... uwielbiam je... zauważyłam że po 2 latach przynajmniej u mnie strasznie drobnieją i w mają maleńkie kwiatki tylko przy ziemi... ale udało mi się wysiać i mam kilka młodych  łatwo wschodzą
 łatwo wschodzą  i niektóre będą ładnie kwitły w tym roku... starsze spróbuję porozsadzać...
 i niektóre będą ładnie kwitły w tym roku... starsze spróbuję porozsadzać...