Roślinę kupiłam jak miała dwa listki. Od tego czasu trochęZiel-ona pisze:Mirabilis czyli Ty swoją strelicje wyhodowałaś z nasiona?? A możesz wkleić tu jej zdjęcie, żebym popodziwiała?
Moje okna... - Ziel-ona
-
Mirabilis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- Ziel-ona

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
goni@k ja lubię czasem wyhodować roślinkę z nasion, ale jeśli chodzi o litopsy to chyba bym nie miała cierpliwości
Na wykiełkowanie trzeba czekać od 6 do 12 tygodni - tyle bym nie wytrzymała. Ja swoje kupiłam w LM i bardzo często je tam widzę wśród kaktusów.
Mirabilis och, piękna jest ta Twoja strelicja! Taka zdrowa i duża! Gratuluje
dewuka nie masz problemu z przędziorkami jeśli chodzi o trzmielinę?? Moja rośnie dlatego w ogrodzie, bo w domu zawsze dostawała tego paskudztwa!
Mirabilis och, piękna jest ta Twoja strelicja! Taka zdrowa i duża! Gratuluje
dewuka nie masz problemu z przędziorkami jeśli chodzi o trzmielinę?? Moja rośnie dlatego w ogrodzie, bo w domu zawsze dostawała tego paskudztwa!
- dewuka

- Od: 1 sty 2008, o 13:37
Miałam problem z przędziorkiem gdy rośliny zimowały w domu przy drzwiach od balkonu. (mam je posadzone w dużych donicach)Sypały się jak oszalałe a przędziorek używał. Od 2 lat zimują w budynku gospodarczym, gdzie temperatura wynosi ok 2- 5 stopni. Wyglądają doskonale, w ogóle nie zrzucają liści. Przędziorek zaginął.

- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
O takiego też poszukuję , jest cudnyZiel-ona pisze:Nie wiem czy pokazać wszystkie na raz czy potrzymać Was jeszcze w napięciu![]()
Pierwszy mój nabytek, poszukiwany od dawna. Nawet kiedyś złożyłam zamówienie w kwiaciarni, ale pani nie udało się nigdzie znaleźć tego cuda dla mnie. Biegnę na dział ogrodniczy w Castoramie, a tam.....wymarzony wilczomlecz kwitnący na biało![]()
![]()
- Ziel-ona

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
Porada potrzebna i to zaraz, może Przemo mi pomoże. Coś niedobrego dzieje się z moim fikusem deltolistnym - listki niektóre odpadają, chociaż nie są żółte i młode gałązki robią się czarne i usychają. Już go nawet przesadziłam, ale nie wiem jaki błąd popełniam i mogę go zmarnować, a tego bardzo nie chcę