Geniu
gdyby była taka możliwość to samochód ziemi jechał by już do ziemi ..... nawet za załadunek nie policzyłbym
sobie

Mam nadzieję , że ta ziemia będzie odpowiadać roślinom. :P
Iwonko Witaj dowiedziałem się o takim czarnoziemu od znajomego , który sam sobie też przywiózł ...
zaproponował transport i pomoc w załadowniu jej na samochód , więc nie mogłem nie skorzystać z takiej okazji .
A planowałem nawet kupić ziemię w sklepie workowaną , aby choć trochę rozluźnić moją glinę . U mnie przydałoby się troszkę tego
twojego piachu , a ja podrzuciłbym tobie mojej gliniastej i wtedy wszyscy byli by zadowoleni
Aldonko
ja również czasem podbierałem ziemi z kretowisk i dokładałem do kupnej ... w takiej mieszance sadziłem rozsade pomidorów i rosła pięknie . Zresztą dawniej przecież używano takiej ziemi nagminnie nawet do sadzenia kwiatów doniczkowych .
Pamiętam jak u mnie w domu dawniej mama chodziła w poszukiwaniu starych spróchniałych wierzb , wybierała próchno i w takiej ziemi sadziła .
poza tym przecież dawniej nie było w sklepach takich ilości ziemi jak teraz i trzeba było sobie jakoś radzić .
Alinko
Na razie starczy tej ziemi co przywiozłem , rozsypałem na rabaty i nowo założoną grządkę , wymieszałem i poczekam .. zobaczymy co będzie się działo .... nie chciałbym przedobrzyć . A gdy okaże się dobra to jeszcze po nią pojadę .
Wiosna okazała się w kratkę troche deszczu i trochę słońca , ale ogólnie jest dość mokro ... prawie codziennie pada
Wczoraj posadziłem w polu 20 karp różnych kolorów dalii , bo koło domu już nie mam na tyle miejsca .
Na posadzenie przy ogrodzeniu pozostawiłem jeszcze 8 dalii.
Pokaże co nieco .....

zaczyna kwitnąć .... fotki z niedzieli , więc raczej już nieaktualne ... dzisiaj widzę już duży postęp w rozkwitaniu nastepnych kwiatów .
Czy to moze są siewki ciemiernika , czy chwasty ? takie coś widze tylko w pobliżu niego ,
Widać już pączki na piwoni majowej...............................................................Brunnera też zaczyna kwitnąć