Przy Piaskowej - ogród Anny 2011
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny 2011
Aniu, jak słonecznie u Ciebie od ranników
Niecierpliwie czekam na następne Twoje fotki 
Aniu! W miejscu, gdzie rósł mój miłek nic się nie dzieje...
A sądząc po Twoich zdjęciach powinno...Czy to oznacza, ze mojego miłka coś na przykład zjadło? Mogło? Jakaś nornica czy coś? A może mój jakiś późniejszy? Mam mieć nadzieję?
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Obsrwatorze- na zdjęciach są nazwy roślin 
Beatko- niestety, znowu ma się ochłodzić i wykwitanie kolejnych wiosennych pewnie się opóźni. Ale będę fotografowała co się da i zamieszczała zdjęcia na bieżąco
Jo37- tak, na dwóch pierwszych zdjęciach są miłki amurskie.
Marteczko- ekspertem w sprawie miłków to ja nie jestem. Też jeszcze czekam na wykwitnięcie jednej odmiany a na chłodniejszym stanowisku miłki jeszcze nie wyszły i jestem w takiej samej kropce, jak Ty
Beatko- niestety, znowu ma się ochłodzić i wykwitanie kolejnych wiosennych pewnie się opóźni. Ale będę fotografowała co się da i zamieszczała zdjęcia na bieżąco
Jo37- tak, na dwóch pierwszych zdjęciach są miłki amurskie.
Marteczko- ekspertem w sprawie miłków to ja nie jestem. Też jeszcze czekam na wykwitnięcie jednej odmiany a na chłodniejszym stanowisku miłki jeszcze nie wyszły i jestem w takiej samej kropce, jak Ty
- aga654
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 3 wrz 2010, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Już biegnę szukać w sklepach miłka amurskiego!!! JEST CUUUDNY!

Pozdrawiam, Agnieszka.
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Witam jak wiosennie u ciebie.
Witaj Aniu!andowan pisze:![]()
To cudo śliczne.
Zakupy Ciemiernikowe wspaniałe.
Pozdrawiam , Elżbieta
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Witaj Aniu w nowym wątku.
U ciebie zawsze można coś ciekawego wypatrzeć....ciemierniki cudne pokazujesz a ten miłek...oj muszę go zdobyć....jest cudowny.
Pojawiają się ciemierniki ale zwykle to hybrydy jedynie różniące się kolorem np. bordowy czy biały i wcale nie Niger.
U ciebie zawsze można coś ciekawego wypatrzeć....ciemierniki cudne pokazujesz a ten miłek...oj muszę go zdobyć....jest cudowny.
Pojawiają się ciemierniki ale zwykle to hybrydy jedynie różniące się kolorem np. bordowy czy biały i wcale nie Niger.
Przecudne miłki! Podobają mi się te odmianowe, ale u nas są koszmarnie drogie - trzeba by sobie sprowadzić, na Zachodzie są znacznie tańsze 
- andowan

aga654-nie wiem, czy w salonach ogrodniczych go spotkasz; raczej u hobbystów.
andrzejku- wiosna u mnie dopiero w progu-wciąż noce są bardzo mroźne. Ale mam nadzieję, na zapowiadane zdecydowane ocieplenie
Elu - sama jestem zaskoczona urodą tego miłka
Elizabetko- czekałam na wysyp ciemierników w sklepach ogrodniczych ale nic z tego-widocznie ich pąki pomarzły także u producentów. Moje w gruncie są w opłakanym stanie; ta dziwaczna zima spowodowała, że nie będę mogła podziwiać ich kwiatów. A tak się cieszyłam dużą ilością ogromnych pąków
Piotrze- najzabawniejsze jest to, że pokazane miłki nie są odmianowe a uzyskane z siewu (nie ja je siałam).
Masz rację,że odmiany warto sprowadzać z zachodnich sklepów internetowych; może nie są dużo tańsze, ale sadzonki są dużo większe - mój odmianowy Fukujukai, na którego wykwitnienie właśnie czekam, kupiłam za 10 funtów a ma 5 pąków kwiatowych. Nie wiadomo tylko, co będzie z dalszą podażą tych cudów bo hurtowym ich dostawcą jest szkółka japońska.
andrzejku- wiosna u mnie dopiero w progu-wciąż noce są bardzo mroźne. Ale mam nadzieję, na zapowiadane zdecydowane ocieplenie
Elu - sama jestem zaskoczona urodą tego miłka
Elizabetko- czekałam na wysyp ciemierników w sklepach ogrodniczych ale nic z tego-widocznie ich pąki pomarzły także u producentów. Moje w gruncie są w opłakanym stanie; ta dziwaczna zima spowodowała, że nie będę mogła podziwiać ich kwiatów. A tak się cieszyłam dużą ilością ogromnych pąków
Piotrze- najzabawniejsze jest to, że pokazane miłki nie są odmianowe a uzyskane z siewu (nie ja je siałam).
Masz rację,że odmiany warto sprowadzać z zachodnich sklepów internetowych; może nie są dużo tańsze, ale sadzonki są dużo większe - mój odmianowy Fukujukai, na którego wykwitnienie właśnie czekam, kupiłam za 10 funtów a ma 5 pąków kwiatowych. Nie wiadomo tylko, co będzie z dalszą podażą tych cudów bo hurtowym ich dostawcą jest szkółka japońska.
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Aniu - Ranunculus - mistrzostwo świata

Aniu - to bardzo tanio! U nas są po 150-300zł i sadzonki po 2-3 kwiatuszki góra. Mogę prosić jakiś namiar na tą szkółkę? 
- andowan

Danusiu-ten jaskier dopiero rozkwita. Wczoraj już zaczął rozwijać łaskawie płatki
Bardzo się nim cieszę bo lubię jaskry

Nieśmiało zaczynają rozwijać kwiaty moje przylaszczki. Są jeszcze niewielkie ale mam nadzieję, że się rozrosną.

Nieśmiało zaczynają rozwijać kwiaty moje przylaszczki. Są jeszcze niewielkie ale mam nadzieję, że się rozrosną.

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu na 2 zdjęciu to krokus ?
Przylaszczki u mnie dopiero teraz też zaczynają lepiej wyglądać.
Genia
Przylaszczki u mnie dopiero teraz też zaczynają lepiej wyglądać.
Genia
Ciemierniki są piękne i bardzo wdzięczne. Kwitną bardzo długo. Ja mam dwa, jeszcze nieduże, ale pewnie kiedyś jeszcze dokupię.