Szansa na własny ogródek ...ale....

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Szansa na własny ogródek ...ale....

Post »

Jeśli chodzi o pomidory, to nie wiem, czy trzeba je podlewać. Oceńcie sami:
Kilka lat temu w samym środku miasta miał powstać nowy budynek. Ale wiadomo ? centrum, to centrum ? bez badań archeologicznych ani rusz. Teren został ogrodzony, wewnątrz trwały wykopaliska, a na zewnątrz stali sprzedawcy z warzywami i owocami. Kiedy coś się im zepsuło lub nadciągała straż miejska, wszystko lądowało za płotem. Badania archeologiczne się skończyły i brama została zamknięta. Minął jakiś rok i w kolejnym sezonie trzeba było wpuścić sprzęt ciężki. Po otwarciu bramy okazało się, że cały teren jest pokryty krzaczkami pomidorów odmian wszelakich. Pomidorki akurat dojrzewały. I teraz można wysnuć dwa wnioski: 1. ? jeśli pomidorów się nie podlewa w ogóle, to same sobie poradzą, lub 2. wykop był na tyle głęboki, że miały blisko do wód gruntowych.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
likamati
50p
50p
Od: 10 kwie 2008, o 11:32

Re: Szansa na własny ogródek ...ale....

Post »

Dawno mnie nie było. Dziękuje za wszystkie wpisy.
Decyzja zapadła i ogródek będzie:) Jak się nie uda to w przyszłym roku dam sobie spokój.
Póki co zaczynam planować rozmieszczenie warzyw :heja
Carterka własnie moja mama mówiła mi że w tym miejscu gdzie "stanie" mój ogródek moja babcia miała swój warzywniak i zawsze warzyw w domu było pod dostatkiem:) wiem ze gleba jest tam bardzo dobra a to już coś.
może i mnie sie uda:)
Pozdrawiam
Likamati
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”