Majkowy zielony dom i .....
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Majka, spędziłaś dzień w ogródku? Ja przesadzałam dzisiaj róże, a Ty mnie zmobilizowałaś
Trochę się bałam, że to za wcześnie, ale skoro Ty sobie poradziłaś, to chyba czas odpowiedni. Okazało się, że gleba całkowicie odmarznięta, a pod kopczykami nowe przyrosty. Jestem szczęśliwa, że mam to już za sobą 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Basiu byłam w ogrodzie, trochę pokopałam, szykowałam miejsce pod róże do przesadzenia i wykopałam żółtka dla Ciebie. Jaki lichy nad ziemią taki lichy i pod ziemią, nie wiem czy coś z niej będzie ale możesz spróbować, może masz lepszą rękę do niej.
Tak ogólnie to mimo wiosny znowu nic mnie nie cieszy, Goldi wciąż robi wykopki, wczoraj wykopał krokusy i tulipany, o to dowód

Kwitną kolejne kwiatki, tym razem puszkinia

Dostałam dwie dobre wiadomości, jadą moje clematisy i druga paczka z sosenkami i żurawkami.
Ale to wszystko jakieś takie nijakie, jak pomyślę że Goldi to wszystko wykopie to wcale nie chce mi się tego sadzić.
Chłopy zabrali się za roboty polowe i nie wiadomo kiedy zrobią ogrodzenia przeciw temu kopaczowi.
Liczę na to że jutro mnie jakoś podniesiecie na duchu.
Tak ogólnie to mimo wiosny znowu nic mnie nie cieszy, Goldi wciąż robi wykopki, wczoraj wykopał krokusy i tulipany, o to dowód
Kwitną kolejne kwiatki, tym razem puszkinia
Dostałam dwie dobre wiadomości, jadą moje clematisy i druga paczka z sosenkami i żurawkami.
Ale to wszystko jakieś takie nijakie, jak pomyślę że Goldi to wszystko wykopie to wcale nie chce mi się tego sadzić.
Chłopy zabrali się za roboty polowe i nie wiadomo kiedy zrobią ogrodzenia przeciw temu kopaczowi.
Liczę na to że jutro mnie jakoś podniesiecie na duchu.
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Majeczko żółciutkie słoneczka śliczne
A co do pięknego, kudłatego szkodnika ogrodowego, to na pewno dacie rade zrobić jakieś "zapory" żeby ani sosenki ani żurawki nie ucierpiały
Na początek może jakieś osłonki z siatki zrobisz.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Majeczko
Wiosna nam już przyszła, z każdym dniem będzie cieplej i słoneczniej.... wszystko idzie ku lepszemu....
pozdrawiam Cię i nie daj się chandrom.....
Wiosna nam już przyszła, z każdym dniem będzie cieplej i słoneczniej.... wszystko idzie ku lepszemu....
pozdrawiam Cię i nie daj się chandrom.....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
edulkot

Jakoś się nie daję ale ona chyba mnie śledzi.
Małgosiu, siatka kupiona, rurki na słupki są tylko panowie nie mają czasu a mnie już ręce opadają od tego zakopywania tych dziur.
Małgosiu, siatka kupiona, rurki na słupki są tylko panowie nie mają czasu a mnie już ręce opadają od tego zakopywania tych dziur.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA ,ależ u Ciebie gwarno się zrobiło a to na pewno za sprawą słoneczek . No to Basia będzie mieć żółtka drugiego ode mnie ,ale miniaturkę musi go dopiero podtuczyć . Mam jeszcze 1 szczepkę tej mojej żółtej jak będziesz chciała to powiedz . Miło się spacerowało wśród tych lilijek i słoneczników
-
edulkot

Miło mi też a co do żółtka to nie wiem, jak wszystkie przesadzę co mam przesadzić to zobaczę jak to wszystko wygląda. A może gdzie indziej, jakoś nie umiem myśleć i ani się cieszyć nowymi nabytkami. 
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Etam Majeczko marudzisz ;) Trzeba cieszyć się nowymi nabytkami i tym ze niedługo wszystkie zakwitną
No może oprócz sosenek
Co do ogrodowego kopacza, to powiem ci, że Nuta jak była mała tez kopała sporo. Ale dzięki temu że gdy znalazła sobie miejsce na kopanie z daleka od rabatek, a ja udawałam że tych dziur nie widzę (co jakiś czas tylko zakopywałam je trochę, żeby dziura nie zrobiła się większa od Nuty i żeby nie uznała pracy za skończoną) to obie byłyśmy szczęśliwe ;) Dzisiaj Nuta kopie mniej, raczej jeśli już to zakopuje...coś ;) Dlatego nie dostaje już nic do jedzenia w ogrodzie
Zawsze coś lądowało gdzieś w rabatce..."na potem" 
Co do ogrodowego kopacza, to powiem ci, że Nuta jak była mała tez kopała sporo. Ale dzięki temu że gdy znalazła sobie miejsce na kopanie z daleka od rabatek, a ja udawałam że tych dziur nie widzę (co jakiś czas tylko zakopywałam je trochę, żeby dziura nie zrobiła się większa od Nuty i żeby nie uznała pracy za skończoną) to obie byłyśmy szczęśliwe ;) Dzisiaj Nuta kopie mniej, raczej jeśli już to zakopuje...coś ;) Dlatego nie dostaje już nic do jedzenia w ogrodzie
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
-
Lucy2na
Aj te pinki wszędzie rozrabiają ...chyba też wiosnę czują ienergia je rozsadza...
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA miło było Cię poznać i spędzić miłe popołudnie 
-
edulkot

Jadziu, mnie również było bardzo miło
Małgosiu nie marudzę tylko jak mi Goldi podkopie dom to przeprowadzę się do Ciebie.
Kopać może prawie gdzie chce ale on chyba sobie upatrzył rabatki przy samych budynkach i dokopuje się aż do folii na fundamentach a to już jest niebezpieczne.
Przyjechały dzisiaj clematisy i wpadłam na chwilkę do ogrodniczego i oczywiście musiałam kupić oprócz Miedzianu i osłony herbicydowej do opryskiwacza kilka drobnych roślinek
-3 hosty
-2 serduszka
-1 aster
-nasiona Kosmosu Diabolo
i jak tu spokojnie iść do sklepu jak coś zawsze mnie pokusi.
Małgosiu nie marudzę tylko jak mi Goldi podkopie dom to przeprowadzę się do Ciebie.
Przyjechały dzisiaj clematisy i wpadłam na chwilkę do ogrodniczego i oczywiście musiałam kupić oprócz Miedzianu i osłony herbicydowej do opryskiwacza kilka drobnych roślinek
-3 hosty
-2 serduszka
-1 aster
-nasiona Kosmosu Diabolo
i jak tu spokojnie iść do sklepu jak coś zawsze mnie pokusi.
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej Majeczko ,ale rozrabiaka z twojego zwierzaka,chyba nie lubi roślinek albo jest o nie zazdrosny
Buziaki
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Majeczko, dziękuje za miłe towarzystwo wczoraj. Czy ogrodniczy o którym piszesz to ten przy autostradzie?
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i tak to juz jest z zakręconymi ogrodnikami...
Kupiłas kłącza host ? Czy nasiona ?
-
edulkot

Iwa ja również dziękuję za popołudnie w miłym towarzystwie.
Ten ogrodniczy to ten przy autostradzie, dobrze zaopatrzony ale nie zawsze tani.
Aga ta choroba jest nieuleczalna, zawsze coś skusi.
Kupiłam kłącza, a nasionka to tylko Komos diablo czyli pomarańczowy odętek siarkowy.
hosty: Albomarginata. Abiqua Moonbem i Big Daddy - jeszcze do kompletu przydałaby się Big Mama
serduszka Spectabilis Alba i różowa
aster Herstgruss von Bresserhof
iclematisy które wczoraj przyjechały: Barbara, Mandschurica ,Praecox ,Sizaia Ptitsa,Pamiat Serdtsa i Juuli.