Rudominkowe kolory
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rudominkowe kolory
Ja na razie osłon bym nie zdejmowała, ale tylko z tych najbardziej wrażliwych.
Ja dzisiaj podlewałam rh. Bo u mnie nie padało od nie wiem kiedy.
Ja dzisiaj podlewałam rh. Bo u mnie nie padało od nie wiem kiedy.
...do ogrodu oczywiście 
Dziś przepikowałam pomidorki, a jeszcze chciałam wsadzić do donic róże na mini-pieńku - Cinderella i Scarlet Pimpernel - kupiłam w Lidlu oraz żylistka i pięciornika. Puszczają już listki, a grunt zbytnio zamarznięty żeby kopać.
Pierwszy krokusik ma już pączki
No, to zmykam, do zobaczenia

Dziś przepikowałam pomidorki, a jeszcze chciałam wsadzić do donic róże na mini-pieńku - Cinderella i Scarlet Pimpernel - kupiłam w Lidlu oraz żylistka i pięciornika. Puszczają już listki, a grunt zbytnio zamarznięty żeby kopać.
Pierwszy krokusik ma już pączki

No, to zmykam, do zobaczenia

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Zagladam i pozdrawiam

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witaj Aneczko!
Bardzo miło zaczynać oglądanie u Ciebie od pierwszej strony.
Ta cudowna lawenda z owadem jest p prostu cudowna.

Bardzo miło zaczynać oglądanie u Ciebie od pierwszej strony.

Ta cudowna lawenda z owadem jest p prostu cudowna.

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Witaj Stasiu! Bardzo mi miło, że zajrzałaś
Tej wiosny przeprowadzam na lawendzie radykalny eksperyment - przytnę ją bardzo krótko i zobaczę co będzie
To już jej 5 rok u mnie, myślę że odmłodzenie przyda się jej. Na wszelki wypadek w tym roku ciacham tak połowę krzaczków, jak się uda, to w przyszłym roku tak samo potraktuję drugą część. A na wypadek, gdyby eksperyment jednak się nie powiódł mam kilka dwuletnich krzaczków wyhodowanych z siewek, więc będzie na zastępstwo.
U progu wiosny rozkwitły długo oczekiwane przeze mnie krokusy. Jesienią kupiłam mix 50 cebulek - na opakowaniu były białe, żółte, fioletowe i biało-fioletowe. U mnie do tej pory wszystkie które rozkwitły są ŻÓŁTE
Nie powiem, ładne, ale ja tak liczyłam na te fiolety i biele - dużo bardziej mi pasują...
Nie chciałby ktoś się wymienić latem?
A to maleńka rabata pomiędzy wjazdem do garażu a wejściem do domu - strona zachodnia. Te brązowe liście to dąbrówka rozłogowa - ciężko zniosła zimę, zwłaszcza jej lutowy powrót, ale mam nadzieję, że się ładnie zbierze

Poza dąbrówką rosną tam dwie piwonie, o takie:

A ponadto różyczka ukorzeniona w wazonie z bukietu urodzinowego (zniosła zimę najlepiej ze wszystkich moich róż), rozchodnik okazały, trzmieliny - sunspot i emerald gaiety (osobiście ukorzeniane), jakaś irga płożąca, która co roku dosyć mocno przemarza i w ogóle zastanawiam się nad jej dalszym losem oraz pnąca hortensja i wiciokrzew. Przy czym wiciokrzew niedługo zostanie przesadzony na drugą stronę schodów, bo tam będzie miał więcej słońca i brak konkurencji.

U progu wiosny rozkwitły długo oczekiwane przeze mnie krokusy. Jesienią kupiłam mix 50 cebulek - na opakowaniu były białe, żółte, fioletowe i biało-fioletowe. U mnie do tej pory wszystkie które rozkwitły są ŻÓŁTE

Nie powiem, ładne, ale ja tak liczyłam na te fiolety i biele - dużo bardziej mi pasują...
Nie chciałby ktoś się wymienić latem?
A to maleńka rabata pomiędzy wjazdem do garażu a wejściem do domu - strona zachodnia. Te brązowe liście to dąbrówka rozłogowa - ciężko zniosła zimę, zwłaszcza jej lutowy powrót, ale mam nadzieję, że się ładnie zbierze

Poza dąbrówką rosną tam dwie piwonie, o takie:
A ponadto różyczka ukorzeniona w wazonie z bukietu urodzinowego (zniosła zimę najlepiej ze wszystkich moich róż), rozchodnik okazały, trzmieliny - sunspot i emerald gaiety (osobiście ukorzeniane), jakaś irga płożąca, która co roku dosyć mocno przemarza i w ogóle zastanawiam się nad jej dalszym losem oraz pnąca hortensja i wiciokrzew. Przy czym wiciokrzew niedługo zostanie przesadzony na drugą stronę schodów, bo tam będzie miał więcej słońca i brak konkurencji.
Ja nie wiem , że tobie to tak wszysto pięknie rośnie.....
śliczna wiosenka i nie ważne , że tylko żółta ....
śliczna wiosenka i nie ważne , że tylko żółta ....

W sumie wiosną aż tak bardzo mi ten żółty nie przeszkadza, ale potem wolę zdecydowanie inną gamę kolorystyczną 

- AgaNet

Ania, zestaw kolorów w ogorodzie mamy podobny

Krokusom daj szansę ! Ja też kupowałam mix - i najpierw pojawiły mi sie takie blado-fioletowe. Tez sobie myślałam "ładny mix"

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Krokusy sadzi się jesienią? Cebulki?
(tak się tylko upewniam, bo na razie mogę wam tylko pozazdrościć)
(tak się tylko upewniam, bo na razie mogę wam tylko pozazdrościć)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
Aga - tak, jesienią 

niby jesienią ale ja posadziłam na wiosnę i też mi kwitły w zeszłym rokyu tylko póżniej
Mieczyki tak samo więc jak posiadasz cebulki to wysadzaj spokojnie
Mieczyki tak samo więc jak posiadasz cebulki to wysadzaj spokojnie
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witam
Jak ja kupuję mix to prawie zawsze jeden kolor dominuje. Raz zapytałam w sklepie jak to jest z tym mix-m i co się okazało...jak zostają cebulki zeszłoroczne to z nich robi się..mix
. Ale dobre i to. Bo jak kupuję jeden kolor a wychodzi mi mix to już jestem
.
Pozdrawiam.

Jak ja kupuję mix to prawie zawsze jeden kolor dominuje. Raz zapytałam w sklepie jak to jest z tym mix-m i co się okazało...jak zostają cebulki zeszłoroczne to z nich robi się..mix

Pozdrawiam.

Adresy do moich wątków
bo to jest takie jajko z niespodzianką
Co nie kupisz to są niespodziewane jaja

Co nie kupisz to są niespodziewane jaja

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Oj, nie mam cebulek. Nie wiem, czy teraz są jeszcze dostępne, mogłabym sadzić w kwietniu, jak usunę topole... może już poczekam do jesieni 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4