W nocy mróz nie odpuszcza, temperatura spada do -10, -12 st. W dzień jednak jest już przyjemnie temp. ok.0 st. i w zacisznych miejscach na słonku nawet ciepło.
Choć wciąż nie wiem jaki los czeka moją działkę to rozpoczęłam dziś (sekatorem
 ) oficjalnie sezon ogródkowy. Korzystając z pogody zabrałam się za przecinkę winobluszczu i winorośli. Przy śpiewie skrzydlatych gości przyjemnie mi się pracowało, ale w nogi zmarzłam strasznie. Na działce leży śnieg i niestety kozaczki mi przemokły
 ) oficjalnie sezon ogródkowy. Korzystając z pogody zabrałam się za przecinkę winobluszczu i winorośli. Przy śpiewie skrzydlatych gości przyjemnie mi się pracowało, ale w nogi zmarzłam strasznie. Na działce leży śnieg i niestety kozaczki mi przemokły  
 Małgosiu ismenę mam posadzoną do gruntu z doniczką. Jesienią wtedy nie szukam i nie niszczę cebul przy wykopywaniu. Niestety u mnie za bardzo się nie rozrasta. Troszkę drobnych cebulek co roku jest, ale one muszą być duże by zakwitły.
Taruś ja uwielbiam wręcz te ptasie koncerty. Na działce nawet radia nie mam - bo po co. Niestety szczygły u mnie nie bywają w gościach
 No cóż mam nadzieję, że moja magnolia dorosła już do tego by zimować bez przykrycia
  No cóż mam nadzieję, że moja magnolia dorosła już do tego by zimować bez przykrycia  
 Elu jakby co to daj znać
 A wiesz, że nigdy chyba nie wąchałam ismeny
 A wiesz, że nigdy chyba nie wąchałam ismeny  Nie mam pojęcia czy pachnie. W tym roku powącham. Razem z ismeną kupowałam tuberozę - ta to pachnie rewelacyjnie. Niestety mam problemy z jej kwitnieniem. Najładniej kwitła w pierwszym roku. W następnym dużo słabiej, a w zeszłym wcale nie zakwitła
 Nie mam pojęcia czy pachnie. W tym roku powącham. Razem z ismeną kupowałam tuberozę - ta to pachnie rewelacyjnie. Niestety mam problemy z jej kwitnieniem. Najładniej kwitła w pierwszym roku. W następnym dużo słabiej, a w zeszłym wcale nie zakwitła  Chyba ją wywalę
 Chyba ją wywalę  
 Jeszcze kilka słonecznych dni i będzie widać wiosnę...A na razie jest tak:
 ,
,   

.
 .

co ja zrobię z taką ilością
   co ja zrobię z taką ilością