Witam wieczorkiem. Znowu mam zaległości na forum i nie wiem kiedy się pozbieram? Mówi się trudno!
snowflake Dziękuję za cenne wskazówki! Tak zrobiłam- modrzew związany płótnem i wzmocniony drutem! Teraz muszę mieć nadzieję, że pomoże i zrośnie się! Oto dowód:
a tak wyglądał latem:
Alu, byłam u Ciebie i widziałam tą wodę na działce! Bardzo ci współczuje, ale mam nadzieję, że już się wchłonęła i rośliny nie ucierpią. Wcześniej jeszcze ziemia była zmarznięta, więc może wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!
A ja tęsknię za takimi widokami.......
a to obrazek w drodze na działkę:

zdjęcie z 13 lutego.
i jeszcze kilka fotek z tego dnia:
śniegu mniej i kolejna przykra niespodzianka: bukszpany, które z takim pietyzmem sadziłam jesienią zostały pogryzione-czubki fruwały po działce!

Nie mam pojęcia jak się przedostały jakieś gryzonie: podejrzewam gryzonie, bo gałązki są obrane z kory. Sprawdziłam:-nigdzie żadnej dziury, siatka w porządku! Pod bramą i furtką nie ma mowy, by coś przelazło! Szkoda mi tych bukszpanów, bo sama je rozmnożyłam. Oj, znowu trzeba będzie czekać aż się rozrosną!!! Zobaczcie sami:
z pięknych, gęstych krzaczków zostało połowę.!
Romualda Witczak Romciu, dziękuję za wsparcie!

Niestety u mnie jeszcze wiosna daleko, wprawdzie przez cały prawie tydzień świeciło słońce ale temperatury były szalone: -18, -12 a w dzień ok -5. Dopiero dzisiaj w nocy było -5. Pocieszam się, że to marzec i wkrótce bedzie ta wiosna! Przecież świstak zapowiedział prędką wiosnę!
Ania1234 witam miłego gościa.

Dziękuję za owacje i zapraszam jeszcze. Wkrótce odwiedzę Twój ogród Aniu.