Dziękuję za możliwość odbycia wirtualnego spaceru
Działka Katik - wspomnienia i aktualności...
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka Katik - wspomnienia i aktualności...
Kasiu , wpadłam nieproszona do Twego ogrodu i ....oniemiałam . Ogrom pracy , metamorfoza niesamowita . Ogród przed i po , to niczym lifting u kobiety
. Jesteś dobrą wizażystką , bo urządziłaś go ze smakiem . Podobają mi się pergole , pagoda , jak i całe urządzenie ogrodu .
.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu według mnie ten wosk trzeba zostawić bo usunięcie go jest dość trudne a roślina i tak da rade wypuścić pąki
Anes powinnam przesadzić do troszkę większej doniczki ale wykorzystałam już wszystkie i wczoraj hostę wsadziłam do obciętej butelki 5 litrowej w której zrobiłam dziurki
Kasiu ja to się nie mogę opanować jak już wejdę do sklepu a tam tyle roślinek, i te zdjęcia na kartonikach takie śliczne
Ala z tymi cenami to pewnie masz rację , nawozy to kupię w takim zwykłym małym sklepie ale co do roślinek i cebul to w ogrodniczych jak się już pojawią to i tak nie wszystkie rośliny jednocześnie a ja wtedy nie będę miała kaski na duże zakupy więc część rzeczy wolę kupić teraz , zamówić na allegro, zrobić przedpłatę bo tak mi łatwiej niż odłożyć pieniądze
Jagódka dziękuję i zapraszam
Anes powinnam przesadzić do troszkę większej doniczki ale wykorzystałam już wszystkie i wczoraj hostę wsadziłam do obciętej butelki 5 litrowej w której zrobiłam dziurki
Kasiu ja to się nie mogę opanować jak już wejdę do sklepu a tam tyle roślinek, i te zdjęcia na kartonikach takie śliczne
Ala z tymi cenami to pewnie masz rację , nawozy to kupię w takim zwykłym małym sklepie ale co do roślinek i cebul to w ogrodniczych jak się już pojawią to i tak nie wszystkie rośliny jednocześnie a ja wtedy nie będę miała kaski na duże zakupy więc część rzeczy wolę kupić teraz , zamówić na allegro, zrobić przedpłatę bo tak mi łatwiej niż odłożyć pieniądze
Jagódka dziękuję i zapraszam
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Kasiu fajne Budleje kupiłaś, w ogóle masz farta do tych zakupów
- katik
- 1000p

Oj Agatko mam nadzieję że ją odchowam bo lobelia od miesiąca stoi w miejscu i chyba nic z niej nie będzie, jeszcze tylko tunbergia szaleje i wreszcie wzeszły koleusy
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
a ja ci powiem, że u mnie lobella też długo stała w miejscu, spisałam ja na straty, w końcu wypuściła coś wsadziłam do gruntu i zapomniałam ale cwaniara nie odpuściła dała popis, nawet się wysiała, przezimowała i kwitła! daj jej szansę :P
Lobelia wschodzi dość szybko... u mnie już lasek w doniczce, jak co roku
tylko ja mówię o tej drobniutkiej, malutkiej, modrej
Ważne żeby nasionek nie przysypywać ziemią i przykryć lekko doniczkę folią... ona niezawodnie wschodzi... może miałaś kiepski nasionka...
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak tam tunbergia?
Mi nie wykiełkowała
Mi nie wykiełkowała
- katik
- 1000p

Dawid a wsadziłeś wszystkie bo ja wsadziłam po połowie z tych dwóch opakowań i wykiełkowały prawie wszystkie , niektóre dość późno a te pierwsze to już są dość wysokie, specjalnie były kupione w dwóch źródłach że albo jedne albo drugie
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u nas w Tecso ani pergoli, ani budlei nie było 
- katik
- 1000p

Oj ja właśnie też wróciłam z wojaży i masa zakupów, pojechałam po jeden słupek do pnączy a przywiozłam dwa, dokupiłam też tescową różę Queen of England chociaz zupełnie niepotrzebnie bo to był dopiero poczatek wyprawy a okazało się że róże królują wszędzie.
Kolejna była Castorama i tam dwie róże (pięknie zapakowana a NN
) , gipsówka różowa i liatra biała
potem LM i moja pierwsza angielka - Graham Thomas + dwie maliny bo muszę wywalić wszystkie po poprzednim gospodarzu bo mają kiepskie owoce
i na koniec w auchan kupiłam fioletową różę Blue Queen
Kolejna była Castorama i tam dwie róże (pięknie zapakowana a NN
potem LM i moja pierwsza angielka - Graham Thomas + dwie maliny bo muszę wywalić wszystkie po poprzednim gospodarzu bo mają kiepskie owoce
i na koniec w auchan kupiłam fioletową różę Blue Queen
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Powaliłaś mnie tymi zakupami , gdzie Ty to wszystko trzymasz? Ja omijam takie sklepy do kwietnia , bo nie mam gdzie przetrzymać. Kupuję gdy można już wysadzać do gruntu.Ale fajne różyce kupiłaś 
- katik
- 1000p

znowu zniosę do piwnicy chociaż tam już ciężko wejść
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kasiu widzę,że szaleństwo wiosenne już w pełni....najlepsze jest to,że jak nie kupisz w sklepie to możesz kupić wysyłkowo....kółko się zamyka:) Trzymasz w piwnicy czy wysadzasz najpierw w donice? Ja wysadziłam malutka sadzonkę clematisa Multi Blue,szałwię i tawułkę...i jedną różę...aż się boję,czy tego nie zmarnuję