ARHIZ...nie chodzi o to czy mają wodę ,tylko o to czy korzenie sięgają wody.Gratuluje nowych "pastorałó"
Moje kwiaty w hydroponice
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kwiaty w hydroponice
Mirku...jak można nie lubić faceta który kocha kwiaty.Paprotki muszą to zrozumiec
ARHIZ...nie chodzi o to czy mają wodę ,tylko o to czy korzenie sięgają wody.Gratuluje nowych "pastorałó"
- ARHIZ
- 500p

- Od: 12 wrz 2009, o 18:02
- Kontakt:
Moja nephrolepsis , kiedy ją wsadziłem do baniaka, była na tyle rosła, że korzenie sięgały do samego dna. Po tym jak niemal mi uschła zacząłem podlewać ciut niżej niż do optymalnego i jest OK 
Właśnie,że przez dziurki wychodzą korzonki,które są we wodzie 
- Teresa600

- Od: 10 mar 2008, o 11:52
Mirku
ależ sie cieszę
ARHIZ...teraz rozumiem dlaczego wczesniej Ci usychała.Korzenie sięgały dna doniczki ,podlewałeś do poziomu optymalnego i to był błąd bo korzenie za długo były zanurzone w wodzie .
W hydroponice rośliny wsadzamy tak jak do ziemi czyli powinny mieć pod spodem przestrzeń na rozrost korzeni .Cieszę sie że zmieniłeś zasadę podlewania i jak widzisz jest efekt
ARHIZ...teraz rozumiem dlaczego wczesniej Ci usychała.Korzenie sięgały dna doniczki ,podlewałeś do poziomu optymalnego i to był błąd bo korzenie za długo były zanurzone w wodzie .
W hydroponice rośliny wsadzamy tak jak do ziemi czyli powinny mieć pod spodem przestrzeń na rozrost korzeni .Cieszę sie że zmieniłeś zasadę podlewania i jak widzisz jest efekt
- AloesIk

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Też podoba mi się difenbachia, jednak już nie mam na nią miejsca, oraz to że jest mocno trująca, a mam 4 letnią córkę...
Piękna diffenbachia
Ja mam ochotę posadzić alokazję w hydro..
Ja mam ochotę posadzić alokazję w hydro..
Moja paprotka już rośnie w keramzycie, dodatkowo w hydroponice wylądowało 5 już hipeastrum zwane również amarylisem, zakupione w promocji za pół ceny wraz ze szklanym wazonem w Lidlu. Na razie rosną w zastępczych przezroczystych wkładach umieszczonych w ceramicznych osłonkach. Będę musiał się zaopatrzyć we wkłady ze wskaźnikami, jednak u nas nie można ich kupić, są dostępne chyba tylko w Krakowie.
-
LaCucarachita
- 50p

- Od: 1 paź 2010, o 17:44
piotrjes A mógłbyś wstawić zdjęcia bo jestem bardzo ciekawa jak ta amarylis wygląda. Miałam jedna w hydro ale niestety nie utrzymała się 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moje najstarsze hipeastrum rośnie w hydroponice już ponad 5 lat.
W najbliższym czasie postaram się wrzucić jakieś zdjęcia.
W najbliższym czasie postaram się wrzucić jakieś zdjęcia.
-
LaCucarachita
- 50p

- Od: 1 paź 2010, o 17:44
5 lat?! WOW
Moja hippeastum zachorowala na plamistosc czerwona i nie udalo sie uratowac a poza tym to nawet nie wiem czy cebula byla dobrze zanurzona w keramzycie bo nigdy nie mialam tego typu roślinek ;/ Takze będę wdzieczna za kazde zdjecie 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- fiołek afrykański
- 100p

- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
wow
nieźle się prezentują ;) jak takie żołnierzyki ;)
- ARHIZ
- 500p

- Od: 12 wrz 2009, o 18:02
- Kontakt:
Bardzo ładne. A mnie te pąki kojarzą się ze... szczypcami kraba - dziwne nie