Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
A na 1 Iwonko Krolowa Elżbieta ,albo królowa Anglii to to samo
tak mi sie wydaje . Czy ta niebieska to Meizner 
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu naprawdę nie wiem
ta róża ma ok 3 może 4 lata ,nawet nie pamiętam gdzie ją kupiłam
nie znam jej nazwy .Tak czy inaczej było opakowanie z kolorem mocno niebieskim a tu masz.... trupi kolor
nie znam jej nazwy .Tak czy inaczej było opakowanie z kolorem mocno niebieskim a tu masz.... trupi kolor
- iwonaxp
- 1000p

Witaj Agnieszko :P no to mamy nowa nazwę róży
Witam też wszystkich forumków
Ja pomalutku staram się budzić roślinki mimo iż jest 11 stopni na minusie i pada śnieg. Mam na myśli calle , begonie , bugenville - wyniosłam już do pomieszczeń miszkalnych i czekam na pierwsze odznaki
Przymierzam się też do sianaia nasion m.innymi kobeę białą i fioletowa chyba i tak juz troszkę na nie za późno i wiele innych , które czekają aż będę miała czas z którym u mnie krucho 
Witam też wszystkich forumków
Ja pomalutku staram się budzić roślinki mimo iż jest 11 stopni na minusie i pada śnieg. Mam na myśli calle , begonie , bugenville - wyniosłam już do pomieszczeń miszkalnych i czekam na pierwsze odznaki
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witam Iwonko.
Bardzo ciekawie u Ciebie. Z różami dopiero zaczynam a Ty masz niezłą kolekcję. Mam kilkanaście kupionych w ubiegłym roku , to jeszcze nie koniec. Kupić nie trudno,ale żeby póżniej były zdrowe i obsypane kwieciem to większy problem. Myślę , że pomożesz w razie problemów.
Pozdrawiam . Tadeusz.
Bardzo ciekawie u Ciebie. Z różami dopiero zaczynam a Ty masz niezłą kolekcję. Mam kilkanaście kupionych w ubiegłym roku , to jeszcze nie koniec. Kupić nie trudno,ale żeby póżniej były zdrowe i obsypane kwieciem to większy problem. Myślę , że pomożesz w razie problemów.
Pozdrawiam . Tadeusz.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IWONKO daj Twoją niebieską do identyfikacji tam dziewczyny na pewno ją rozpoznają . Siej ,siej ,gdyz chyba jednak wiosna już powoli zaczyna się budzić chociaż na dworze tego nie widać ,ale drzewa zaczynają ożywać . 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
szukałam, szukałam i znalazłam
Przed i po przesadzeniu. Wygląda bardzo podobnie do tej na fotce Agnieszki

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- iwonaxp
- 1000p

tade k pisze:Witam Iwonko.![]()
Pozdrawiam . Tadeusz.
Miło cię gościć Tadeuszu .Ja też zaczynam z różami .Mam ich sporo ( jeśli można nazwać ze to spora ilość ), bo na jesień 2009 zakupiłam w rosarium 13 szt ,potem kilka w castoramie . Wcześniej miałam kupione rabatowe bordowe , westerland parkowe 4 szt. i 4 szt pnące rosarium.Miałam też pienne, ale niestety nie przetrwały tylko jedna jeszcze została i nie wiem jak będzie po tej zimie.do piennych się chyba trochę zraziłam , ale nie zaprzeczam , że więcej już takich nie kupię
- iwonaxp
- 1000p

Jagusia czy twoja też miała być niebieska ? 
- iwonaxp
- 1000p

[quote="111agnieszka"]Iwonko wpisuję się by mieć Cię pod ręką i na spokojnie przejrzeć Twoje ogrodowe marzenia.
Zostawiam swojego trupiego
Aga przez to nasze pisanie o trupich miałam dziś koszmary nocne z cmentarzami i umarlakami
oj ciężka to była noc
chyba nie chcą by się nabijać z ich koloru 
Zostawiam swojego trupiego
Aga przez to nasze pisanie o trupich miałam dziś koszmary nocne z cmentarzami i umarlakami
- Andrzej Max

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Witaj!
Róże kwiaty piękne ale też wymagające , i nie wszędzie chcą rosnąć, a jak już rosną - pracy wymagają by obsypały Nas/się kwiatami.
Potzreba czasu by rosarium było jak należy - bo teoria nie wszędzie chce sie sprawdzać i eksperymentalnie musimy doświadczyć co bedzie rosło. Tym bardziej cieszy jak już sie trafi z różami na odpowiednie stanowiska.
Róże kwiaty piękne ale też wymagające , i nie wszędzie chcą rosnąć, a jak już rosną - pracy wymagają by obsypały Nas/się kwiatami.
Potzreba czasu by rosarium było jak należy - bo teoria nie wszędzie chce sie sprawdzać i eksperymentalnie musimy doświadczyć co bedzie rosło. Tym bardziej cieszy jak już sie trafi z różami na odpowiednie stanowiska.
- iwonaxp
- 1000p

Andrzeju witam cię w moich progach 
Zachęciło mnie uprawianie róż, bo mimo , iż jestem totalnym laikiem w tej kwesti, rosną u mnie póki co ładnie i raczej nie są wymagające . Mam nadzieję , że nie zapeszyłam Być może były by piękniejsze, gdybym postępowała dokładnie tak jak się należy , ale tego dopiero się uczę
Zachęciło mnie uprawianie róż, bo mimo , iż jestem totalnym laikiem w tej kwesti, rosną u mnie póki co ładnie i raczej nie są wymagające . Mam nadzieję , że nie zapeszyłam Być może były by piękniejsze, gdybym postępowała dokładnie tak jak się należy , ale tego dopiero się uczę
Iwonko koszmary miałaś
a mnie się spało wyśmienicie
Uwielbiam wiele innych kwiatów ale dla mnie zdecydowanie róża to nr1 w ogrodzie.
Uwielbiam wiele innych kwiatów ale dla mnie zdecydowanie róża to nr1 w ogrodzie.
- iwonaxp
- 1000p

Mam taką wiśnię japońską ozdobną " Kanzan" jej korona wyglada jak odwrócony stożek (podobnie jak na zdjęciu), czy można gałazki obciążyć ciężarkami by była jako płacząca ? Nie jestem jeszcze pewna czy chcę takiego efektu ale tak przeszło mi przez myśl . Nawet wielkości jest już podobna .Przycinałam już nawet gałązki ( skracałam) nie wiem czy słusznie postępujię.
Wiem , że można kupić takie płaczące one są już tak szczepione .

zdjecie należy do : blue-eyess
http://allegro.pl/wisnia-ozdobna-kanzan ... 10553.html
Wiem , że można kupić takie płaczące one są już tak szczepione .

zdjecie należy do : blue-eyess
http://allegro.pl/wisnia-ozdobna-kanzan ... 10553.html
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
To przeze mnieiwonaxp pisze:111agnieszka pisze:Iwonko wpisuję się by mieć Cię pod ręką i na spokojnie przejrzeć Twoje ogrodowe marzenia.
Zostawiam swojego trupiego![]()
Aga przez to nasze pisanie o trupich miałam dziś koszmary nocne z cmentarzami i umarlakamioj ciężka to była noc
chyba nie chcą by się nabijać z ich koloru
Mogłam wymyślić inne określenie, może : "niebieski inaczej"
W ramach rekompensaty za przeżyte koszmary......... niech Ci się przyśni moja NN [może we śnie poznasz jej nazwę
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!