Moja przestrzeń - koza
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kózko, ja też słuchałam, ale tak byłam zajęta pisaniem w innych wątkach, że w końcu nie dałam Ci znaku życia
Teraz więc dziękuję za linkę i pozdrawiam serdecznie (równie serdecznie w nowym, jak w starym roczku
).
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Urszulko ale się zadekowałaś.
Przepiękne okolice....ta przestrzeń...ta rzeka i łąki. Jest tak swojsko i swobodnie.
No i domek śliczny drewniany i widać bardzo funkcjonalny. Nie dziwię się, że Cię tam tak ciągnie i że nie możesz się marca doczekać.
Naogladałach się i smaku mi narobiłaś na wiosnę....
Poza tym masz piękne roślinki a jak jeszcze teraz w zimie to wszystko rozplanujesz to na wiosnę nie bydzie Ci rady dziołszko złoto.
Ciekawe co to masz za rarytasy ....te grzybki marynowane ( po kaszubsku czy jakieś...)
Pozdrawiam i pa
Przepiękne okolice....ta przestrzeń...ta rzeka i łąki. Jest tak swojsko i swobodnie.
No i domek śliczny drewniany i widać bardzo funkcjonalny. Nie dziwię się, że Cię tam tak ciągnie i że nie możesz się marca doczekać.
Naogladałach się i smaku mi narobiłaś na wiosnę....
Poza tym masz piękne roślinki a jak jeszcze teraz w zimie to wszystko rozplanujesz to na wiosnę nie bydzie Ci rady dziołszko złoto.
Ciekawe co to masz za rarytasy ....te grzybki marynowane ( po kaszubsku czy jakieś...)
Pozdrawiam i pa
- koza
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu!!! Posłuchałaś i podobało Ci się??? jeśli tak to bardzo sie cieszę!!!!!!
Elizabetko!!! Masz rację miejsce do dekowania super!! Nie moge sie już tego marca doczekac!!! Tuptam tymi kozimi radkami i łaże w necie po szkółkach by coś taniego zachatrusić na wiosnę!!!! Pazerne kozy na zielone!!!!!!!!!!!!!!!
PS.O kaszubach na priwa patrz
Elizabetko!!! Masz rację miejsce do dekowania super!! Nie moge sie już tego marca doczekac!!! Tuptam tymi kozimi radkami i łaże w necie po szkółkach by coś taniego zachatrusić na wiosnę!!!! Pazerne kozy na zielone!!!!!!!!!!!!!!!
PS.O kaszubach na priwa patrz
Ulka buziaki przesyła
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Witaj Ulu 
Widzę, że bardzo romantyczna duszyczka z Ciebie
Ja też lubię ten utwór, ale nastraja mnie mocno nostalgicznie 
Uleńko, co kupujesz teraz w tych szkółkach? Podziel się wiadomościami
Jestem ciekawa, bo mam ostatnio tę samą pasję, co Ty. Część zakupów zrobiłam też tak, że przesyłki przyjdą dopiero początkiem kwietnia
Ależ będziemy sadzić ! 
Widzę, że bardzo romantyczna duszyczka z Ciebie
Uleńko, co kupujesz teraz w tych szkółkach? Podziel się wiadomościami

-
Reposit-10
- koza
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lip 2006, o 18:41
Miło Miwia , ze wpadłaś do mnie
Nasionka, które czekają na posianie to przede wszystkim dary od moich przyjaciółek!!
Mam przed sobą:
- stokrotkę afrykańską białą,
- cerinte,
- dziwaczek różowy, biały oraz żółty,
- chelone,
- wilczomlecz białobrzegi,
- kleoma ciernista,
- trawa "kocie ogonki",
- rycynus,
- dziewięciosił
Sporo innych zabezpieczyłam na ranczo ale nazw nie podam , bo mogłabym coś pokręcić!!!!
Na pewno dużo słoneczników ozdobnych , titonii oraz fasoli ozdobnej pnącej - to z własnych zbiorów
W ubiegłym roku posiałam ( i zebrałam nasionka ) z najciekawczych roślinek z tzw. "Kompozycji niebieskiej" . Czeka też "Kompozycja czerwona" !!!!
Jeszcze pewnie sporo kupię
np.gwiezdny pył, aksamitki , porcelankę, astry.....
Tradycyjnie na warzywniak różne rzodkiewki, rzepę, sałaty, ogórki..... Nie posadzę normalnych pomidorów ( w ubiegłym roku NIEWYPAŁ!!!!! - zdrewniały nim dojrzały), ale coctailowe będą (dobre z poprzedniego sezonu doświadczenie)
Jesienią posadziłam sporo cebul tulipanów , narcyzów i żonkili itp. Mam nadzieję na efekty wiosną (nie zapeszyć!)
Chcę kupić : tamaryszek i inne krzewy którymi Grigorij mnie zauroczył!!! Ale nie kupię przez internet , bo klimat u mnie specyficzny!! Raczej ogrodnictwa z Koniecpola i Włoszczowej w marcu wzbogacę!!!!
W moim ogrodzie muszą się też znaleźć w tym sezonie paprocie ogrodowe (bo je kocham , a nie mam) i piękne ozdobne trawy, które zachwyciły mnie na forum.
No i kilka krzaków róż !!! na razie rosną tylko trzy i wszystkie czerwone.Pora im koleżanki w innych barwach dołączyć
Jutro napiszę o innych planach ;:2
aha!! Dzis odwiedziłam centra handlowe typu Castorama itp. z myślą o wykończeniu łazienki i piętra ,a przy okazji na działy ogrodnicze weszłam. I co ? I kicha!!!!!!! Tam jeszcze gruby ,zimowy sen!!!!! Żadnych nowych nasion (jakieś ubiegłoroczne resztki).....
Nasionka, które czekają na posianie to przede wszystkim dary od moich przyjaciółek!!
Mam przed sobą:
- stokrotkę afrykańską białą,
- cerinte,
- dziwaczek różowy, biały oraz żółty,
- chelone,
- wilczomlecz białobrzegi,
- kleoma ciernista,
- trawa "kocie ogonki",
- rycynus,
- dziewięciosił
Sporo innych zabezpieczyłam na ranczo ale nazw nie podam , bo mogłabym coś pokręcić!!!!
Na pewno dużo słoneczników ozdobnych , titonii oraz fasoli ozdobnej pnącej - to z własnych zbiorów
W ubiegłym roku posiałam ( i zebrałam nasionka ) z najciekawczych roślinek z tzw. "Kompozycji niebieskiej" . Czeka też "Kompozycja czerwona" !!!!
Jeszcze pewnie sporo kupię
Tradycyjnie na warzywniak różne rzodkiewki, rzepę, sałaty, ogórki..... Nie posadzę normalnych pomidorów ( w ubiegłym roku NIEWYPAŁ!!!!! - zdrewniały nim dojrzały), ale coctailowe będą (dobre z poprzedniego sezonu doświadczenie)
Jesienią posadziłam sporo cebul tulipanów , narcyzów i żonkili itp. Mam nadzieję na efekty wiosną (nie zapeszyć!)
Chcę kupić : tamaryszek i inne krzewy którymi Grigorij mnie zauroczył!!! Ale nie kupię przez internet , bo klimat u mnie specyficzny!! Raczej ogrodnictwa z Koniecpola i Włoszczowej w marcu wzbogacę!!!!
W moim ogrodzie muszą się też znaleźć w tym sezonie paprocie ogrodowe (bo je kocham , a nie mam) i piękne ozdobne trawy, które zachwyciły mnie na forum.
No i kilka krzaków róż !!! na razie rosną tylko trzy i wszystkie czerwone.Pora im koleżanki w innych barwach dołączyć
Jutro napiszę o innych planach ;:2
aha!! Dzis odwiedziłam centra handlowe typu Castorama itp. z myślą o wykończeniu łazienki i piętra ,a przy okazji na działy ogrodnicze weszłam. I co ? I kicha!!!!!!! Tam jeszcze gruby ,zimowy sen!!!!! Żadnych nowych nasion (jakieś ubiegłoroczne resztki).....
Ulka buziaki przesyła
-
Reposit-10
Nooo... plany masz wieelkie, Kózko ! Widzę, że te zamówione krasnoludki będą potrzebne
..
Czytałam u Izy, że raduje Cię prognoza pogody ? Pewnie nie czytałaś (wkleiłam u siebie) - poczytaj
http://www.twojapogoda.pl/encyklopedia/ ... zonowa.htm
Czytałam u Izy, że raduje Cię prognoza pogody ? Pewnie nie czytałaś (wkleiłam u siebie) - poczytaj
http://www.twojapogoda.pl/encyklopedia/ ... zonowa.htm

- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Ula
Aż mi się kolorowo przed oczami zrobiło
Już widzę oczyma wyobraźni, jak będzie Twoja przestrzeń ;) wyglądać
. Ja wczoraj wpadłam do ogrodniczego, ale cała kolekcja nasion tylko z firmy L., z którą miałam kiepskie doświadczenia tamtego roku. Ale miły pan obiecał mi na środę sporo nasionek z innej, sprawdzonej firmy. Jak mi pokazywał zamówienie, to aż oczki mi się zaświeciły
Co do krzewów, to popieram kupownie wychodowanych na "własnym" terenie. Cały sezon trzymałam się tej zasady, ale jak weszłam na Allegro i zobaczyłam takie piękne złotokapy i tamaryszki, to nie mogłam sobie odmówić
Ja już nie chcę tej zimy
Pozdrawiam
Mirka
Pozdrawiam
Mirka
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Kózko przeczytałam o Twoich planach, bardzo duże. Nasion tyle nazbierałaś, można już sobie wyobrazić jak Twoja przestrzeń będzie wyglądała wiosną i latem
Masz rację co do zakupów nasion w hipermarketach, nie ma jeszcze wyboru, byłam w Castoramie ,a tam wiszą niedobitki nasion zeszłorocznych. W sklepach typowo ogrodniczych są już kolekcje nasion. Wiem bo poprosiłam moją mamę i wysłałam na szpiegi, Ona uwielbia chodzić po sklepach w przeciwieństwie do mnie. Dzisiaj wybieram się z moim sponsorem do ulubionego ogrodniczego, zrobiłam listę nasion kwiatów myślę ,że na pewno coś kupię. Chyba, że dostanę wzrokowej głupawki i kupię wszystko, ja w takich sklepach zachowuję się jak nawiedzona
Życzę Ci powodzenia w realizacji Twoich zamierzeń, rób zdjęcia zazdroszczę Ci Twojej przestrzeni do zagospodarowania, tam możesz sie spełnić. POWODZENIA :P :P :P :P :P
Życzę Ci powodzenia w realizacji Twoich zamierzeń, rób zdjęcia zazdroszczę Ci Twojej przestrzeni do zagospodarowania, tam możesz sie spełnić. POWODZENIA :P :P :P :P :P
----posłuchałach