Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Post »

Daj mi natychmiast przepis na rosnące bukiety wśród kamyczków!!!!!! :lol:
Piękny ten bukiet-takie moje kolorki.

Jadziu rococo bratki bardzo mi się podobają i jak będą nasionka to je kupię tym bardziej,że on e prosto do gruntu wysiewane?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

to ja tez poproszę o ten przepis na bukiety, może być w różnych tonacjach :wit

a ja miałam w swoich łapkach bratki rococo i dlaczego ich nie wzięłam nie wiem,

Jadziu - ja dziś kupiłam worek ziemi i 6 szt.begoni, białej nie mieli i grzecznie wyszłam z ogrodniczego,
jak widzisz nie całkiem jestem jeszcze zdrowa bo nawet wzięłam ograniczone środki finansowe, okulary w domku :;230 straszne prawda ;:88
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taruś nadrobisz już niedługo.
Od marca jak wszyscy rusza......oby tylko kasy starczyło.... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GRAŻYNKO to co miałam kupić to już kupiłam pierwszy raz przez net :roll: wspólnie z koleżankami . Teraz tylko czekać aż przyślą zamowiony towar ,więc nie muszę się już martwić o wydawanie pieniędzy :;230
ANIU szkoda ,ze takie bukiety nie rosną między takimi na dodatek kamieniami . Wiesz ,ze jakoś nie jestem z tych bratków zadowolona . Pomimo ,że mają ładne buzie to się pokładają nie są jak nasze rodzime stare bratki . Nie masz co żałować . Lepiej oszczędnie z finansami ,żeby starczyło na różyczki
ANIU mam jeszcze całą paczkę tych nasionek ,więc też wysieję prosto do gruntu zobaczę może te będą sie lepiej trzymać
MAJKA mnie na zmianę ciśnienia również boli głowa a te wahania są zwariowane . Nasze organizmy nie wiedza co mają robić ani wiosna ani zima to jest najgorsze . To tylko część moich róż
A teraz róża Walzertraum cytat z "Moje róże moja pasja" Ubiegly rok był fatalny cały czas chorowała nie dając rady między żałocznymi słonecznikami . Teraz została posadzona niedaleko altanki. Zobaczymy jak teraz będzie . Mam ją 3 sezon
Mieszaniec herbatni,zaliczana do grupy róż nostalgicznych, nowość firmy Tantau hodowli Hansa Jurgena Eversa z roku 2002. Kwiaty o intensywnym zapachu,budowy ćwierć rozetowej o bardzo ciekawej kolorystyce, której niestety fotografia nam nie przekazuje. Płatki mianowicie są cieniowane kolorami niespokojnego różu i kremowym. W miarę rozwoju stają się zdecydowanie ciemno różowe. Krzew rośnie do wys. 80-120 Kwiaty o średnicy10-12cm [...][/color] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Interesująca różyczka, a gdzie ją kupiłaś :?:
Wciągam na listę wszystkie co mi wpadną w oko a jak lista będzie za długa to powoli będę wykreślać żeby tylko co zostało na tej liście. :;230
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Już miałam się skusić na te bratki, ale skutecznie odwiodłaś mnie od tego zamiaru :) cieszę się, bo siać nie lubię.
Za to z Walcem odwrotnie, coraz bardziej mi się podoba :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz Basiu jedno wyszło Ci na dobre . Ja posieję je w ogrodzie bo mam całą paczkę tych nasionek z Niemiec . Trzeba je wykorzystać . Czy Walza można kupić u nas w szkółce bo jakoś nigdy nie zwracałam na to uwagi
MAJKA ja ją przywiozłam z Niemiec więc nie wiem czy można ją tu kupić . Basia obejrzy w szkółkach to napisze . Prawda Basiu
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Jadziu, ponad godzinę siedzę w Twoim ogrodzie. :D Kończę 'czwarty rozdział' Twoich opowieści i z coraz większym podziwem patrzę jak ten ogród pięknieje! Resztę zostawiam na jutro, bo mnie 'nogi' bolą. :wit
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu piękne zestawienie róż. pokazałaś,mrozów mam już tez dosyć...chociaż teraz koło zera,ale jak mówisz ,znowu kolejna zmarzlina do nas nadchodzi... :?
A Rodochiton się ociąga...,może za tydzień się zdecyduje cokolwiek pokazać ...powolny z niego gość... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NELU nie lubię takich typków co trzeba na nich długo czekać . Mam nadzieję ,ze nie zrobi mi obciachu i wykiełkuje . Wczoraj wrzuciłam do szklanki nasionka Albicji i dałam na kaloryfer . Kiedyś może ze 3 lata temu przywiozłam je z wojazy i tak długo czekały aż sie zdecyduję . Ciekawe jak wsadzę je do ziemi czy wykiełkują . Wczoraj trochę o niej poczytałam . To tylko trochę moich gości
MAJU witam Cię w mojej oazie . No nie wiem czy pięknieje mnie jeszcze całkiem nie zachwyca ,ale może w lecie będzie inaczej jak zakwitną wszystkie kwiaty a szczególnie róże a może nawet patyczki też pokazą swoje kwiatki kto wie . Nie mam do końca sprecyzowanej koncepcji co i gdzie ma rosnąć Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ja też łażę na przeszpiegi i bolą mnie nogi ale tak troszkę wyżej, już nie umiem wysiedzieć. :;230
Pięknie i kolorowo i różnorodnie i to mi się podoba. :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA u mnie hasie, szkło,mydło i powidło ,gdyż kocham mieć kolorowo . Już nie mogę sie doczekać jak to wszystko zakwitnie po przeróbce ,a może znowu będę zmieniać ;:224 kto to wie . I znowu biało Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, Walca nie znalazłam w żadnej popularnej szkółce, ale może jeszcze gdzieś się objawi :)
Wpadła mi w oko dalia z żóltym środkiem. Niska? Zaczynają mnie brać takie półmetrowe :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIA ona można powiedzieć ,że z niskich no tak chyba jakieś 1/2 m . Ania DS też ma tego Walca trzeba by było sie zapytać gdzie ona go kupiła. W ubiegłym roku rosła przy Lincolnie
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Jadziu, pięknieje, pięknieje. ;:108 Powiedz mi, co to za roślina - na pierwszym foto, w głębi po prawej - taki różowy 'słup' kwiatów? Szukam wysokich, bo niziutkie się u mnie gubią.
A to moja lilia NN. Dla mnie wszystkie to NN :oops:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”